26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:55

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Rhuggenaath-norm wordt ingevoerd

ParadiseFM | Rhuggenaath-norm wordt ingevoerd

Er werd al lang gesproken over de noodzaak van zo’n norm, maar nu is het ook daadwerkelijk afgekondigd | Persbureau Curacao

De ‘Rhuggenaath-norm’ wordt ingevoerd, dat meldt de extra. Dit betekent dat directeuren van overheids-nv’s niet meer dan 130 % van het salaris van de minister-president mogen verdienen.

Er werd al lang gesproken over de noodzaak van zo’n norm, maar nu is het ook daadwerkelijk afgekondigd.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

13 reacties

 1. Je moet t doen met de resources die je om je heen hebt…

  Veel van de bestuurders en politici hebben wel degelijk een hoge opleiding genoten.. Gaat daarna vaak mis door loyaliteit aan vrienden, familie en politiek.

 2. @Trui, de spoeling is dun op t eiland,
  OK, ze heeft zich ingezet ,en net als de vader van Maxima, haar best gedaan voor de verkeerde partij.

  Maar kan het toevallig zijn dat mevrouw van Rijn ook over bepaalde organisatorische en managementvaardigheden beschikt, die zeer schaars zijn op t eiland?

  Had ze geen Nijenrode gedaan? Weliswaar in de tijd van de werkgever (!) ,maar toch, ze beschikt wel over een bepaalde intelkectuele en organisatorische bagage, waar ze haar eiland nu mee dient,.

  Even om eea in balans te stellen…
  Je moet t doen met de resources die je om je heen hebt…

 3. Als de Ruggenaath norm het aanstellen van mafiameid Stella van Rijn als voorzitster van de commissie Integriteit is, dan zijn we diep gezonken.

  Had dan gewoon het viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, in die functie benoemd.

 4. Golden boy Sluis en Martis zullen niet zomaar 80% salaris inleveren, en hebben een vaste arbeidsovereenkomst.

  Directeuren van overheids NV zijn geen normale werknemers. Ze worden benoemd en kunnen ook zo ontslagen worden. Dus dat zal makkelijk kunnen!

 5. Verhelderend @Fox.
  Dus de staats NV directeuren mogen nog een jaar hun miljoenensalaris binnenharken, en daarna besuiten of ze naar 130% van de 18K van de premier gaan.

 6. @Rechtsstaat
  25% verlaging inkomen statenleden (21) en ministers (10), Gevolmachtigd minister (1) en Plv Gevolmachtigd minister (1); 12% verlaging salarissen ambtenaren, werknemers die werkzaam zijn bij overheidsnv’s en gesubsidieerde organisaties; Rhuggenaath norm inkomens topfunctionarissen overheidsnv’s en die hebben 1 jaar de tijd om te beslissen zij in de functie blijven of vertrekken; 20% inkomensverlaging in de private sector d.m.v. werktijdverkorting.

 7. 130% is teveel voor Cur.
  Moet 100 % of 110% zijn.

  Wat gaat ze hierna doen ? Allerlei vergoedingen verzinnen om alsnog veel te verdienen.
  Leaseauto, kilometer vergoeding om vsn Jan Sofat naar de SVB te rijden, overwerkvergoeding, lunchkosten, tweemaal per jaar naar Ned, Colombia, VS etc.
  Alsof wij dom zijn. Alsof wij het niet door zullen hebben.

 8. Corrigeer mij als ik het verkeerd begrijp.

  Nu worden hun inkomens met 25% gekort, terwijl zij nog 1 jaar de tijd hebben om te overwegen, ga ik verder of de pijp aan Maarten geven!

 9. Maximaal 130% van het salaris van de minister president, even raden ze gaan allemaal op het maximale salaris zitten. Als die lui een greintje fatsoen hadden, dan hebben ze met terugwerkende kracht ingeleverd.

  Normaal gesproken is het zo dat als mensen met werken miljonair willen worden moeten ze hun eigen geld investeren en een bedrijf beginnen en niet van gemeenschapsgeld met een werkweek van 32 uur.

 10. Vraag is wanneer.

  Golden boy Sluis en Martis zullen niet zomaar 80% salaris inleveren, en hebben een vaste arbeidsovereenkomst.

  Vooralsnog is het niet meer dan blabla.

  Blablabla.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties