29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Rhuggenaath-norm wordt ingevoerd

HomeMediaParadiseFM | Rhuggenaath-norm wordt ingevoerd
Er werd al lang gesproken over de noodzaak van zo’n norm, maar nu is het ook daadwerkelijk afgekondigd | Persbureau Curacao

De ‘Rhuggenaath-norm’ wordt ingevoerd, dat meldt de extra. Dit betekent dat directeuren van overheids-nv’s niet meer dan 130 % van het salaris van de minister-president mogen verdienen.

Er werd al lang gesproken over de noodzaak van zo’n norm, maar nu is het ook daadwerkelijk afgekondigd.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

13 reacties

 1. Je moet t doen met de resources die je om je heen hebt…

  Veel van de bestuurders en politici hebben wel degelijk een hoge opleiding genoten.. Gaat daarna vaak mis door loyaliteit aan vrienden, familie en politiek.

 2. @Trui, de spoeling is dun op t eiland,
  OK, ze heeft zich ingezet ,en net als de vader van Maxima, haar best gedaan voor de verkeerde partij.

  Maar kan het toevallig zijn dat mevrouw van Rijn ook over bepaalde organisatorische en managementvaardigheden beschikt, die zeer schaars zijn op t eiland?

  Had ze geen Nijenrode gedaan? Weliswaar in de tijd van de werkgever (!) ,maar toch, ze beschikt wel over een bepaalde intelkectuele en organisatorische bagage, waar ze haar eiland nu mee dient,.

  Even om eea in balans te stellen…
  Je moet t doen met de resources die je om je heen hebt…

 3. Als de Ruggenaath norm het aanstellen van mafiameid Stella van Rijn als voorzitster van de commissie Integriteit is, dan zijn we diep gezonken.

  Had dan gewoon het viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, in die functie benoemd.

 4. Golden boy Sluis en Martis zullen niet zomaar 80% salaris inleveren, en hebben een vaste arbeidsovereenkomst.

  Directeuren van overheids NV zijn geen normale werknemers. Ze worden benoemd en kunnen ook zo ontslagen worden. Dus dat zal makkelijk kunnen!

 5. Verhelderend @Fox.
  Dus de staats NV directeuren mogen nog een jaar hun miljoenensalaris binnenharken, en daarna besuiten of ze naar 130% van de 18K van de premier gaan.

 6. @Rechtsstaat
  25% verlaging inkomen statenleden (21) en ministers (10), Gevolmachtigd minister (1) en Plv Gevolmachtigd minister (1); 12% verlaging salarissen ambtenaren, werknemers die werkzaam zijn bij overheidsnv’s en gesubsidieerde organisaties; Rhuggenaath norm inkomens topfunctionarissen overheidsnv’s en die hebben 1 jaar de tijd om te beslissen zij in de functie blijven of vertrekken; 20% inkomensverlaging in de private sector d.m.v. werktijdverkorting.

 7. 130% is teveel voor Cur.
  Moet 100 % of 110% zijn.

  Wat gaat ze hierna doen ? Allerlei vergoedingen verzinnen om alsnog veel te verdienen.
  Leaseauto, kilometer vergoeding om vsn Jan Sofat naar de SVB te rijden, overwerkvergoeding, lunchkosten, tweemaal per jaar naar Ned, Colombia, VS etc.
  Alsof wij dom zijn. Alsof wij het niet door zullen hebben.

 8. Corrigeer mij als ik het verkeerd begrijp.

  Nu worden hun inkomens met 25% gekort, terwijl zij nog 1 jaar de tijd hebben om te overwegen, ga ik verder of de pijp aan Maarten geven!

 9. Maximaal 130% van het salaris van de minister president, even raden ze gaan allemaal op het maximale salaris zitten. Als die lui een greintje fatsoen hadden, dan hebben ze met terugwerkende kracht ingeleverd.

  Normaal gesproken is het zo dat als mensen met werken miljonair willen worden moeten ze hun eigen geld investeren en een bedrijf beginnen en niet van gemeenschapsgeld met een werkweek van 32 uur.

 10. Vraag is wanneer.

  Golden boy Sluis en Martis zullen niet zomaar 80% salaris inleveren, en hebben een vaste arbeidsovereenkomst.

  Vooralsnog is het niet meer dan blabla.

  Blablabla.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties