ParadiseFM | Regering regelt 25 % korting op arbeidsvoorwaarden

Voor ambtenaren gaat een verlaging van het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden per 12.5 % per wet geregeld worden. Dat geldt ook voor directie en medewerkers van semi-overheidsbedrijven.

Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft maandagavond een videoboodschap opgenomen. In de boodschap stelt Rhuggenaath dat er een voorstel is ingediend om 25 % korting op het arbeidsvoorwaardenpakket van parlementariërs en ministers per wet te regelen.

Voor ambtenaren gaat een verlaging van het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden per 12.5 % per wet geregeld worden. Dat geldt ook voor directie en medewerkers van semi-overheidsbedrijven.

Minister-president Eugene Rhuggenaath gaf verder aan dat hij aanstaande vrijdag aanwezig zal zijn tijdens een vergadering van de Rijksministerraad. Hij hoopt daarin tot een definitieve afspraak te komen met Nederland over financiering en duurzame samenwerking.

Volgens hem ‘rest er niet veel meer om tot definitieve afspraken te komen met de Nederlandse regering’. Wel gaf hij aan dat de laatstse loodjes het zwaarst wegen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Regering regelt 25 % korting op arbeidsvoorwaarden

  1. Dit gaat in wezen niet over politiek doch over het gezamenlijk vinden van oplossingen. Daar is het nu echt even geen tijd voor (ook al zijn er altijd weer druiloren die dat niet kunnen nalaten, helaas). Het vinden van die oplossingen en een ‘modus operandi’ vergt tijd, moed, kennis en doorzettingsvermogen. Hopelijk gaat het dan ook lukken tot een accoord te komen. Dat is hard nodig; voor perspectief, meer werk, minder voedselpakketten en minder ellende.

  2. Het is toch ongelooflijk dat er nog mensen zijn die in een minister president die in crisistijd zijn eigen salaris verhoogd blijft geloven. Zelfs bewezen gekke presidenten als Bolsonaro en Rodrigo Duterte hebben het niet zo bont gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *