ParadiseFM | ‘Regering doet te weinig aan bestrijding HIV/AIDS’

CuraPlus wil binnenkort conclusies en aanbevelingen overhandigen aan de minister van Gezondheid om het HIV en AIDS- beleid te verbeteren | Persbureau Curacao

De Curaçaose regering faalt in haar haar bestrijding van HIV/AIDS. Dat zegt Mario Kleinmoedig van de organisatie CuraPlus, zo schrijft de Amigoe.

CuraPlus komt op voor HIV-patiënten op Curaçao en hun belangen. Afgelopen dinsdag was het World AIDS Day. Op die dag hield de organisatie een virtuele conferentie. Daarin kwam naar voren dat praten over HIV nog steeds een taboe is op Curaçao.

Ook is er geen effectief overheidsbeleid om de ziekte te bestrijden of de bestrijding ervan te beneersen. CuraPlus wil binnenkort conclusies en aanbevelingen overhandigen aan de minister van Gezondheid om het HIV en AIDS- beleid te verbeteren.

Aan de virtuele conferentie namen afgevaardigden deel van de onder meer de organisaties Famia Plnia, FOKO en Pro Bista. Verder ook jongeren, vrijwilligers en een aantal HIV-positieven. Er werd tijdens de conferentie volgens de krant van gedachten gewisseld over de lokale ontwikkelingen rond HIV.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | ‘Regering doet te weinig aan bestrijding HIV/AIDS’

 1. “CuraPlus wil conclusies en aanbevelingen overhandigen aan de minister van Gezondheid om het HIV en AIDS- beleid te verbeteren”. Als dat Zita Jesus Leito is, dan is het zaad op asfalt strooien want er wordt niets meegedaan.

  Het is wel vreemd dat nog steeds de meerderheid denkt dat HIV en AIDS een homo ziekte is, zoals ze zeggen, “Malesa di Mariku”.

  Het zal waarschijnlijk jaren duren voordat wij hier de eerste reclames voor condooms en beflapjes op tv zullen zien.

 2. “De Curaçaose regering faalt in haar haar bestrijding van HIV/AIDS”. Jammer dat Kleinmoedig geen verdere uitleg geeft, moet de overheid zich met het seksleven van de burgers bemoeien? Wilt Kleinmoedig een rol van betekenis spelen dan moet hij elke dag de deuren van radio en tv stations plat lopen.

  Helaas wonen wij in een land waar niemand geïnteresseerd is in slecht nieuws.

  Blijkbaar is de boodschap van “veilig seksen” aan vele mannen en vrouwen niet besteedt. Zoals altijd als de kalf verdronken is proberen wij de put half te dempen.

  Nu al weten wij dat over een jaar weer een explosie van HIV besmetten erbij komen. Door Corona zijn veel jonge mannen en vrouwen zich aan het prostitueren en dat gebeurd voor een groot deel onbeschermd.

  Al de mooie meiden die wegens schaamte hun toevlucht naar Bonaire hebben gekozen om op straat te prostitueren zullen weer een keer terug komen.

  Wij kunnen de ellende voorkomen door prostitutie legaal te maken en onze vrouwen en mannen die voor de prostitutie kiezen, veilig met medische zorg in Campo laten werken.

 3. Dit is ook niet de taak van de regering maar van mannen als Kleinmoedig zelf.

  De Curacaoenaar en verantwoordelijkheid nemen, het blijft een onmogelijke combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *