ParadiseFM | ‘Dit weekend al gebruik van noodwet’

Het Openbaar Ministerie is volgens de minister al bezig met een maken van een zogenaamde boetelijst | Persbureau Curacao

Minister van Justitie Quincy Girigorie wil dit weekend al gebruik maken van de mogelijkheden die de nieuwe noodwet biedt.

Dat zegt Girigorie vandaag in de EXTRA. Gisteren werd de noodwet aangenomen. Volgens de justitieminister biedt de noodwet de overheid het juiste gereedschap om effectiever te controleren op de naleving van de coronamaatregelen.

Dat betekent onder meer dat er meer consequenties komen voor mensen die zich niet aan de regels houden, zoals de avondklok en het verbod op drinken in het openbaar. Girigorie gaf gisteren tegen de krant aan dat hij blij is dat de wet is aangenomen.

De minister gaf aan dat de wet in werking treedt zodra die is gepubliceerd. Dat zal volgens hem snel gebeuren op de website van de overheid.

Het Openbaar Ministerie is volgens de minister al bezig met een maken van een zogenaamde boetelijst, waarop staat welke boetes voor welke overtredingen van de coronamaatregelen kunnen worden gegeven.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | ‘Dit weekend al gebruik van noodwet’

 1. @dr, en je hebt je maar netjes te houden aan de verordeningen van Quincy.

 2. …..”Dat betekent onder meer dat er meer consequenties komen voor mensen die zich niet aan de regels houden”…….

  @Deze MBO jurist met predikantenneiging, moet eens consquenties gaan verbindennaan al de [email protected]$$ers in de politiek die zich NOOIT aan de regels houden….

  Ik zie al hoe de politie straks als beesten mensen in elkaar trapt om een flesje bier….

  Ga je ministerraad in elkaar trappen voor die miljoenen die ze het eiland kosten doorde walgelijke wanbestuur….

 3. Kan de noodwet ook ingezet worden om de boeken en bankrekeningen van politici die de afgelopen 10 jaar huisgehouden hebben door te lichten en alle het verspillen en verbrassen via nutteloze snoepreizen en overbetaalde / dubbel betaalde consultants confisceren?

  Of vallen regeringsleden buiten de werking van deze wet?

  Wanneer wordt Ys, E doorgelicht? En Geus de, P., Lasten Y. , En nog een paar van die boefjes op position of authority?

 4. Kan de noodwet niet gebruikt worden om Brian Mariano en Cicely van der Dijs eindelijk hun straf uit te laten gaan zittten?

  Om Gerrit Schotte weer 3 jaar vast te zetten voor zijn 1,8 miljoen niet terugbetaald crimineel verkregen geld?

 5. Ook dat nog

  Een halfgare mongool hoofd maken van de Gestapo.
  Lekker bezig

 6. De Rechtsstaat

  Hoi Quincy moet de noodtoestand niet eerst worden uitgeroepen c.q. vastgelegd in een landsbesluit, waarna de staten een vergadering binnen 24 uur kan beslechten, etc etc?

  1) Of ben ik nu van god los?

  2) Or are you an idolator?

  Ik denk zelf de tweede, hij vindt zichzelf een godheid.

 7. Showroe di Emmastad

  Had je kunnen voorspellen. Quincy was zo’n verbeten propagandist voor deze wetgeving, dat hij de politie al ongestoord de grenzen van de wet liet opzoeken. De rest vulden de individuele padvinders willekeurig in. Dit rapalje heeft nl. natuurlijk ook een reputatie hoog te houden van gebrek aan tactvol, deëscalerend optreden, hufterige sociale vaardigheden, disproportioneel geweld, functioncreep, etc. Aangepaste omgang in een mondige populatie is niet aan hen besteed.. Mijn smaldeel heb ik altijd meegegeven: het is niet wat je doet, het gaat erom hoe je het doet. En een dergelijk overheidsapparaat (met geweldsmonopolie) stuur je de hort op. De HBO-jurist is wat blij, dat hij nu uit de kast kan (no pun intended) . Talk about “who let the dogs out”

 8. En toen begon de dictatuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *