ParadiseFM | Record van 79 nieuwe besmettingen; derde coronadode

Het hoge aantal besmettingen is volgens politiewoordvoerder Imro Zwerwer vermoedelijk het gevolg van Halloween feestjes en samenscholingen in de horeca | Antilliaans Dagblad

Een derde persoon op Curacao is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat maakte dr Izzy Gerstenbluth zojuist bekend op de persconferentie. In totaal zijn op Curacao vandaag 79 mensen positief getest op het virus.

Dat is een nieuw record. Bij 23 is de besmettingsbron bekend, bij de andere 56 wordt nog onderzoek gedaan door middel van ‘contact tracing’. Vijftien mensen zijn genezen verklaard. In totaal staat de coronateller daarmee op 590 actieve besmettingen.

Halloween

Het hoge aantal besmettingen is volgens politiewoordvoerder Imro Zwerwer vermoedelijk het gevolg van Halloween feestjes en samenscholingen in de horeca. Dokter Izzy Gerstenbluth verwacht dat het aantal de komende dagen nog verder stijgt, omdat veel mensen die nu besmet blijken, de afgelopen dagen contact hebben gehad met anderen.

Strengere maatregelen

Sinds deze week kent Curacao weer strengere coronamaatregelen, zoals een avondklok van 21 uur ’s avonds tot 4.30 uur ’s nachts. Ook zijn feestjes verboden, moet de horeca om 20 uur dicht zijn en wordt mensen indien mogelijk gevraagd om vanuit huis te werken. Veel van de mensen die nu positief getest zijn, zijn vermoedelijk al voor de verzwaring van de maatregelen besmet geraakt.

In de Nederlandse Tweede Kamer zei premier Rutte dat het reisadvies voor ons eiland voorlopig Code Geel blijft, omdat Curacao goede maatregelen heeft genomen om het aantal besmettingen weer te laten dalen.

Curacao kent traditioneel een toeristenpiek rond de feestdagen. Het eiland doet er dan ook alles aan om voor die tijd het aantal besmettingen weer onder controle te hebben. Momenteel is Curacao een van de weinige vakantiebestemmingen waar Nederlanders deze periode naar toe kunnen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Record van 79 nieuwe besmettingen; derde coronadode

 1. Cheim Siwolosky

  Contact tracing voor de missing links. Ja, ta asina o ta asana?
  Tja, als je het hebt opgelopen bij de happy time, happy night tent aan de Cubaweg dan hou je wijselijk je mond. Camera beelden bestuderen zet meer zoden aan de dijk.
  Happy wife happy life..(miserable men looking for some affection, respect and love) komt dan onder druk te staan als vrouwtje lief en de kleine mormels thuis het ook krijgen. De advocaten zullen het mogelijk eerder druk krijgen met de echtscheidingsgolf, anders dan de gebruikelijke echtscheidingsgolf kort na de kerst en nieuwjaar. Izaline Callister bezong het al in bedekte termen in haar magisch en mystiek geserreerd aangrijpend nummer, De lucht zit nog vol dagen, voor hen waar die ene hartsvriendin ontbreekt om dat ene en laatste zetje te geven. Het zal mogelijk weer maritale beslagen regenen als toen de Shell in 86 vette sommen uitkeerde om haar vertrek luister bij te zetten.

 2. Wij weten allemaal dat het ‘contact tracing’ waar Gerstenbluth altijd over heeft, een wassen neus is, er wordt gekeken naar wie binnen dezelfde huishouding besmet is en that’s it.

  Moet zeggen dat die Gerstenbluth een beetje begint te vervelen met zijn Engelse ‘one liners’ . Dit is te merken want sommige TV Stations schakelen tijdens de persconferentie over naar de normale programmering. Blijkbaar is er bij hen geen behoefte meer om een veer in de achterste van Gerstenbluth te blijven duwen.

 3. Nou meneer Gerstenbloed.
  Het beleid en al die regeltjes hebben toch niet de gewenste resultaten opgeleverd.
  Sturen, beheersen, en richting geven op een zodanige wijze dat het beleid ook zijn vruchten afwerpt ( in “control” zijn) , is een kunst die maar weinig mensen verstaan.

  Ik begin te geloven dat het huidige beleid een zeer laag rendement heeft.

  Mensen gaan gewoon nog vroeger en dus krapper agglomereren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *