NU.nl | Jandino Asporaat overweegt om helft van de tijd op Curaçao te gaan wonen

Jandino Asporaat heeft het plan om volgend jaar met zijn gezin te verhuizen naar Curaçao. De 39-jarige komiek wil de helft van het jaar op het eiland wonen waar hij vandaan komt, vertelt hij donderdag in een radio-uitzending van Paradise FM.

Asporaat, die momenteel op Curaçao is voor een vakantie, heeft woensdag twee potentiële scholen voor zijn zoon en dochter bezocht.

“Dat was heel spannend. Bij de eerste school wilde ik janken. Niet omdat de school slecht was, maar ik voelde de spanning. Oh mijn God, ga ik mijn kinderen hier…”, aldus de acteur en komiek.

“De tweede school past dan meer bij hun huidige situatie waar ze in zitten. Ik kon iets meer ademhalen, dat zag ik nog wel voor me. Maar ik ben serieus bezig om ons hier op Curaçao te vestigen.” Asporaat wil ook zijn moeder meenemen naar het eiland, zo vertelt hij.

De komiek liet onlangs weten plannen te hebben om een stad op het eiland te bouwen. Hij gaat in samenwerking met een woningcorporatie en een energiebedrijf op een gebied met een oppervlakte van 132 hectare “New Korsou” bouwen. “Digitalisering, duurzaamheid, inclusiviteit en educatie” zijn volgens hem de belangrijkste pijlers van de stad. De start van de bouw staat gepland voor 2023.

Asporaat groeide op in Willemstad en verhuisde als tiener in de jaren negentig naar Rotterdam.

Bron: Nu.nl

14 Reacties op “NU.nl | Jandino Asporaat overweegt om helft van de tijd op Curaçao te gaan wonen

 1. In Nederland kon hij met een groepje (aquarium, frikaanse kozp-piet, overspel burgemeester almere) als excuus neger rekenen op veel applaus en steun van snot-links (ook wel grüne linke).

  Helaas voor hem houden veel meer mensen er niet van als mensen bevoordeeld willen worden vanwege hun huidskleur. En dan maakt die kleur niet uit. Dat ‘voordeel’ valt weg in Curaçao.

  Dus als hij vanwege het lekkere weer naar curaçao wil snap ik dat wel, maar ga je niet voordoen als de redder van het eiland, want dan is je verblijf misschien niet zo zonnig.

 2. Hij is notabene hier geboren so wtf waarom, hij kan het zich veroorloven terug te komen. Je hoeft niet van zijn grapjes te houden, ik ook niet trouwens.
  Het land kan mensen die belasting afdragen gebruiken, want zoals het nu gaat gaat het niet goed met die lage productiviteit.
  Welkom hoor in elk opzicht.

 3. Fred Schiedam

  En daar gaat weer een groot stuk natuur naar de verdoemenis. Laat hij zijn plannen realiseren in bestaande bebouwing, waarbij aangesloten kan worden op bestaande infrastructuur.

 4. Abraham Mossel

  Jandino gaat lekker van twee walletjes eten als hij 65 qc 67 jaar is, 50% vol huis AOW van NL en 50% iets minder AOV van curacrom. Je kan er vergif op in nemen dat Janodin de politiek in gaat, aangezien er genoeg malloten rond lopen die voor een flesje rum en een gevulde koek op deze gek gaan stemmen.

 5. De gemiddelde uit de kluiten getrokken provinciaalse boerentrien uit Nederland @Trui, zal FCKip waarschijnlijk niet supergrappig vinden.

  Mij sprak Fckip vooral aan, omdat het deed denken aan de winkelpersoneelsmores van Curaçao, waar FcKip ook door geïnspireerd is.
  De gelijkenis was bijzonder herkenbaar en hilarisch.

  Buitendat vind ik Jandino niet super innovatief of creatief wat de wereld van entertainment aangaat.

 6. Er gaan geruchten dat hij samen met de van een slavenhandelaars familie afkomstige Akwasi optredens gaat geven op Curacao. En met silvana Simons als paaldanseres in die optredens.

 7. Als je om deze schijtlollige lelijkerd moet lachen ben je rijp voor opname in de Caprileskliniek.

 8. Dit valt weer zeker onder”Make Curacao Ugly and Stupid Again”!

 9. Cheim Siwolosky

  Bon bini. Welome back. Long time my friend. Times have changed. Tables have turned.
  Een van onze grote zonen die het elders hebben gemaakt komt terug.
  Wedden dat als hij vaste voet hier aan de grond krijgt, hij is slim en heeft pijlsnel door kon pa hasi pa haña, hij de politiek in gaat?
  Wij hebben al een oud dansleraar/dansschoolhouder in ons parlement die nu de gezegende leeftijd heeft bereikt om te mogen preken, die destijds ploeterend al snel doorhad dat trading time for money niet echt opschiet en het landsbelang dienen meer tot de verbeelding spreekt. Jandino kan het zelfs tot president schoppen. Het cruciale kiezerselectoraat begrijpt zijn grappen en zolang hij maar niet tegen de schenen van de gevestigde belangen schopt, laten zij hem zijn gang gaan. Geef het volk brood en spelen, hier en nu. Elders en toen; de dominee en de koopman in een onderonsje voor de mis achter de kerk; hou jij ze dom, dan houden wij ze wel arm.
  De komiek Jimmy Morales heeft het zelfs to de vijftigste president van Guatemala geschopt maar moest voortijdig het veld ruimen onder een een erehaag van een eierkogel regen Zo ver zal Ongie het niet laten komen. Nogmaals hij is slim, cool en gewiekst. Zijn houdbaarheidsdatum in de branche is tanende en heeft zijn initiatief verzekerd met kapitaalkrachtige partijen. What better and smarter dan als breekijzer op de hefboom meeliften met je spaarcentjes. Goed opletten dat je medewipper niet eerder van de wip afstapt ander wordt je gelanceerd. Voor die tijd moet je binnen zijn en je schaapjes op het droge hebben.

 10. Mooi dat er eens een Antilliaan terugkeert die ook nog wat voor het land kan betekenen. Positief ingestelde gast. Niets mis mee. Over de kwaliteit van de humor kan worden getwist.

 11. Half jaar in NL, half jaar hier, hoeft ie nergens Inkomstenbelasting te betalen.

 12. LOL: Jandino: Product van positieve discriminatie!

  In het begin was hij best grappig @ Trui, bij FCkip.
  Later toen het hem naar het hoofd steeg, werd het steeds afgezaagder en bij de voetbalgala zag je dat het echt geen professional was, maar een klein/ goedkope tenenkrommende humor, die afging als een gieter.

  Ben benieuwd naar welke school hij zijn kinderen stuurt!
  Schroëderschool/ international school of Klein college.

 13. 1 ste school was zeker papiamentstalig en de 2de de International shool?

 14. Alsjeblieft niet!

  We hebben al genoeg enge creeps hier. Douwe Boersema, Alvin Daal, Eric de Vries.

  Blijf lekker in Nederland, schijtlollige onhooggevallen produkt van positieve discriminatie,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *