26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 09:32

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Politie controleert op verschillende wegen

Er werd vanochtend onder andere gecontroleerd bij de Emancipatieboulevard en de Caracasbaaiweg | Extra

Er worden vandaag verschillende controles gehouden naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen. Niemand mag op de weg zijn zonder geldige reden.

Dit kan gaan om het uitoefenen van een vitaal beroep, het doen van boodschappen of het halen van medicijnen. Er werd vanochtend onder andere gecontroleerd bij de Emancipatieboulevard en de Caracasbaaiweg.

Gisteren werd er al gecontroleerd op de Weg naar Westpunt. Of er boetes zijn uitgedeeld is nog niet bekend.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. …”De boetes hadden veel hoger gemoeten. Van mij hadden ze de auto in beslag mogen nemen en lekker naar huis laten lopen”….

  De vraag is @John Bash, hoe effectief dit zal werken. Van een kale kip die 1.500 p.m. verdient kan je niets plukken..opsluiten? Gezin ouderloos. Het gaat nog meer olie op het vuur gooien. Men moet sturen ín de winkels.

  Ja er zijn zeker asociale mensen; niet aan de regels houden, voordringen/ en kwaad worden als je er wat zegt.

  Het zijn net politici: Houden zich niet aan de good governance regels, duwen hun familie en vrienden voor én worden nog kwaad ook als je er wat van zegt.

 2. @Knoekoe. De boetes hadden veel hoger gemoeten. Van mij hadden ze de auto in beslag mogen nemen en lekker naar huis laten lopen.
  Hetzelfde deel van het volk die jij bedoelt, ging nog steeds met het hele gezin boodschappen doen en wordt kwaad als er wat van gezegd werd. Afstand houden? Nooit van gehoord.
  Vanmiidag gas wezen halen. Diverse asocialen werd kwaad omdat ze in de rij moesten staan. Het merendeel hield afstand, maar deze gasten niet. Gewoon voordringen en kwaad worden als ze door security tot de orde geroepen worden. Aan hen heb je dit soort maatregelen te danken.

 3. …..”Het is nog niet bekend of er boetes zijn uitgedeeld”…..

  Een significant gedeelte van de bevolking moet het nu met een minimaal inkomen doen en/of heeft de nodige financiele/ logistieke uitdagingen door allerlei uitlopende redenen.

  Boetes van deze orde van grootte uitdelen, omdat iemand inkopen gaat doen/ of iets vergeten is en last minute gaat regelen, zal bij zo’n —- “minder” georganiseerde — familie, behoorlijk verkeerd vallen, en een familie compleet ontwrichten. Broeihaard van rellen en conflicten.

  Bovendien zie ik weinig creatieve maatregelen van uit deze regering gelanceerd worden, die ook voorzien in het accommoderen van gezinnen / mensen die door deze situatie tegen ontzettend grote uitdagingen aanlopen.

  Allemaal stringente regels abrupt in het leven geroepen, zonder voldoende rekening te houden wat de impact daarvan is op de dagelijkse realiteit van een kardinaal deel van de bevolking is tekenend voor de regeercultuur van dit eiland.

  Ook een consequentie van decennia lang regeren met een “korte termijn”visie. Geen visionair beleid. Allemaal snoepreizende parlementariers die nooit doordachte “comprehensive” wetgeving hebben geassembleerd die voor een deel in dit soort calamiteits- en noodsituaties hadden kunnen voorzien.

  Al is dit een compleet nieuwe situatie met het Corona virus, veel logistieke en organisatorische issues die nu aan de orde zijn hadden reeds in een goeddoordacht en vooraf uitgewerkt nationaal noodplan opgenomen en geconcretiseerd kunnen zijn.

  Nu wordt er pas nagedacht( paniekvoetbal) over zaken waar allang had moeten worden nagedacht.

 4. Ja, Dan straks als de coronacrisis is overwonnen meteen doorlekken met de controles, drank, drugs, autoverlichting, verzekering, rijbewijs, belasting… Hopi hopi werk aan de winkel

 5. Een vergunningensysteem vóóraf zoals in Frankrijk waarbij voor elke verplaatsing schriftelijk (per interner) toestemming moet worden gevraagd, werkt beter dan “natuurlijk ga ik boodschappen doen …..”.

  Een vitaal beroep verklaring, zolang deze níet wordt uitgegeven door de overheid, is in waarde te vergelijken met een “eigen verklaring”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -