28 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Curaçao beperkt autoverkeer in strijd tegen Corona

HomeMediaCuracao.nu | Curaçao beperkt autoverkeer in strijd tegen Corona

Persbureau Curacao

Nog maar twee dagen in de week achter het stuur

Automobilisten mogen nog maar twee dagen per week hun auto gebruiken. Dat heeft de regering besloten als nieuwe maatregel in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus.

Welke dagen dat zijn, hangt af van je kenteken via onderstaand schema.

Op zondag mag niemand meer in de auto stappen, behalve mensen met een cruciaal beroep en een ontheffing. Die mogen ook de rest van de week met de auto de straat op. Hetzelfde geldt voor bus- en taxichauffeurs.

Bron: Curacao.nu

35 reacties

 1. @ JB helemaal mee eens met de stelling. Dat is de enige manier dat men doorkrijgt dat het ernst is. Gewoon aanpakken zoals ten tijde van 30 mei1969.
  Noodtoestand uitroepen, militairen op straat!!

 2. @KK
  Eens dat ze zouden moeten inleveren. Kijk ik heb al eerder verteld met een groepje mensen in de gebieden Montana e.o. Voedselpakketjes rond te delen. Krijgen vooral van 2 supers uit de buurt groente/fruit en de rest vullen we zelf aan.
  De meesten hier op dit forum vergeten gemakshalve dat er veel ouderen/bejaarden zijn die soms een paar dagen niks te eten hebben, ook niemand hebben. Het irriteert mij mateloos dat iedereen maar zit te zeiken hier over deze maatregel. Het zijn bijzonder kwetsbare mensen zonder weerstand en vatbaar als hier de pleuris uitbreekt.
  En dat kan zo maar gebeuren als er geen maatregelen in dit geval uiterst strenge en onplezierige zouden worden genomen.
  In het kort: ongeacht wat ik van deze zakkenvullers in het parlement en regering vind, clown Fer die het verstand van een haan heeft, ik blijf erachter staan, Gerstenbluth heeft de juiste aanwijzing hiervoor gegeven.

 3. Stelling: Curaçao moet de noodtoestand afkondigen en militairen of VKC en Curaçaose militie door de straten laten patroilleren, om degenen hard aan te pakken die zich niet aan de nu ingestelde regels houden.

 4. Ach het is nog gekker, wat de regering doet, omdat er nu geen belasting inkomsten zijn, is ongedekte checks uitschrijven. Hoe deze geïnd moeten worden is nog niet duidelijk. Dus extra uitgaven aan hulp pakketten kunnen niet. De regering is niet eens instaat om aan de bestaande verplichtingen te voldoen. Bedrijven en burgers hoeven niet op steun te rekenen.
  Het gaat dadelijk ieder voor zich en God voor ons alle worden.

 5. …..”Egoïstisme is het gewoon aan jezelf denken”…

  @ William, ik weet zeker dat je het goed bedoelt, maar de de sociaal economische waarheid ligt ergens in het midden.

  Egoistisch zijn ook al die Ministers, gezagsdragers parlementariers, en staatsdirecteuren van wie elke maand hun miljoenensalarissen en pensioenrechten probleemloos en zorgeloos doorbetaald worden, terwijl de boloverkopers, pastechi- en andere straatvensters ,bouwvakkers en andere freelancers, taxidrivers, en freelance horecapersoneel in een klap geen inkomen hebben.

  Misschien kunnen ze 25 -50% korten op hun bezoldiging en een noodfonds oprichten voor deze groep.

 6. Vreemd dat mensen zoveel moeite hebben met zo’n maatregel
  Het schijnt dat men liever heeft dat de helft van de bevolking aan de beademing moet liggen.
  Egoïstisme is het gewoon aan jezelf denken , en vooral zeiken en zeiken op dit forum.

 7. De regering vraagt dringend of iedereen zich a.u.b. aan de regels wil houden. Een begrijpelijk en oprecht verzoek dat wordt gedaan door vertegenwoordigers die het zelf nooit zo nauw namen met regels.

  Jaarrekeningen van het (ei) land die al decennia niet, niet tijdig en / of zeer gebrekkig zijn opgeleverd.

  Regeringsleden die er op los spatten, maar nooit een budget sluitend hebben kunnen krijgen, laat staan naleven.

  Regeringen waar heel veel regels van goed bestuur met voeten getreden werden / worden,

  Een aaneenschakeling van regeringen waar waardeloos en met een zekere minachting geresponderd werd op verzoeken, klachten, brieven, mails en belasting restituties.

  De Vele plegarias en smeekbedes tot beter en eerlijker bestuur,en (informatie)verzoeken van de burgers jaren lang achteloos de wind geslagen werden ….

  Misschien voelen deze regeringsleden nu een beetje hoe het voelt als er niet goed geluisterd wordt, en verzoeken en geboden niet opgevolgd worden.

  De regering krijgt de burgers die het verdient….

 8. Gisteren en de dag daarvoor waren lange rijen autos rijden en staan bijvoorbeeld op de weg van Bandabou. Dat kan werkelijk niet als alles aan gedaan moet worden om verspreiden van het Covid-19 tegen te gaan. Maar deze nieuwe maatregel ingaande 2 april 2020 van de Minister van Justitie is buiten proporties.En nog erger: wij moeten ons vragen of wij nog in een democratie leven omdat dit soort maatregelen horen bij een totalitaire regimen,niet bij een democratische samenleving. Tegen de vele rijen auto bestuurders van eerder dagen konden boetes uitgedeeld worden en dan betalen de mensen die zich schuldig maken aan niet nakoming van de regels,maar niet de gehele populatie van het land af te straffen met totalitaire maatregelen die ingaan op de vrijheid van de burger.

 9. @Dislect. De buurt kan een WhatsApp groep oprichten. Zodat verdachte omstandigheden gedeeld worden. Bijvoorbeeld: er rijdt een auto al 2 keer langs en kijkt naar de huizen. Bij ons in de straat wordt dit gedeeld en men is alert. Kenteken wordt aan elkaar doorgegeven, hoeveel mensen in de auto. Soms loos alarm, maar in enkel geval is de politie gebeld en hebben gepatrouilleerd. Is niet het ultieme middel, maar kan helpen. Bij ons werkt het goed.

 10. @ JB, op zich heb je wel een punt helaas niet echt reëel en vertel het dadelijk ook aan de rond trekkende en plunderen groepen. Die gaan komen vrees ik.

 11. @Dislect. Mensen kunnen geld over houden. En men moet eens leren om niet al het geld in 1 keer op te maken. Minder rijden is minder brandstof. Kappers en nagelstudio dicht is niet meer elke week naar de kapper en zelf nagels knippen. Kledingwinkels dicht is niet meer elke week nieuwe kleding kopen. Feesten en partijen niet meer toegestaan is niet meer naar elk feest gaan. Het geld dat men alsdan overhoudt kan besteed worden aan de gezonde maaltijd. Ouders kunne op rantsoen, zodat de kinderen elke dag te eten hebben.
  Voor sommigen zou het goed zijn dat ze geen eten kunnen kopen. Misschien dat ze dan hun overgewicht sneller kwijtraken.

 12. De maatregelen leven niet onder de bevolking, naar schatting 10% houdt zich er niet aan. Als dadelijk de laatste paycheck op is kan 50% zich er niet meer aan houden. Ook denk ik dat onrust nu al op de loer ligt. Hoe ga je thuis blijven als er geen eten is en geen geld om eten te kopen?

 13. Brian S, iedereen probeert even thuis aan zijn vrouw te ontsnappen en gaat af en toe de straat op.

  Wat dat betreft graag een minuut stilte voor Drechi, die aan de quarantaine eronderdoor is gegaan en van dit forum is verdwenen.

  Al lijkt het wel of hij gereincarneerd is in Roberto.

 14. Dag 1 van het reguleren vab het verkeer op nummer van het kenteken.
  Ook dit gaat hem niet worden, mensen lappen het aan hun laars.
  Kijkend op de Caracasbaaiweg is het hier weer lekker druk. Leg maar eens uit waar iedereen naartoe moet voor 7.00.
  En maar zeiken op de overheid.

 15. …..”In Singapore doen ze het ook”…

  Ja, in Singapore ligt er nog geen peuk of stukje kauwgom op de straat: $ 1.500 boete!

  Singapore heeft ook een van de beste onderwijssystemen ter wereld, met een zeer hoog opgeleide, zeer gereguleerde bevolking.

  Ze hebben daar blijkbaar een minister van onderwijs die zich echt bekommerde om de educatie van het volk.

  En een regeercultuur die onderwijs hoog in het vaandel heeft staan en investeert in onderwijs ( +/-20% van totale budget gaat naar onderwijs).

  Wij hebben een regeercultuur die zichzelf verrijken en vriendjes en familie puestos en projecten gunnen hoog in het vasndel heeft staan.
  En niet het onderwijs: kijk maar naar de producten die ons onderwijs systeemafleveren.

  Op Curaçao ging het beetje budget dat gereserveerd is voor onderwijs 100% op aan de persoonlijke snoepreizen van Alkala Walle…

 16. De vraag is of het wat oplost @John.
  Desnoods politie bij een aantal winkels plaatsen, om sturing, begeleiding en ondersteuning te geven, ipv een moeder en vader met 3 – 5 kinderen te beboeten om dat ze eten zijn gaan halen op een dag dat het niet mag?

  En het gaat niet alleen over dat groepje zuiperds bij de snèk.
  Het gaat over een behoorlijke moot van de bevolking die “minder” goed gereguleerd en georganiseerd is.

  Maar dat krijg je met regeringen, inclusief deze, die niet doen wat nodig is om een volk te verder te bevorderen, maar alleen datgene doen, wat nodig is om zelf weer op pluche te komen.
  Kraaltjes + spiegeltjes uitdelen vanuit de staatskas.

  Zoals bv Koeiman dat deed met de eindejaarsbonus van de uitkeringstrekkers, kruimeltjes ( cadeautjes) uitdelen, mét staatsgeld zodat hij weer iets te melden heeft met verkiezingstijd. Terwijl daarnaast de grotebonzen (en vrienden) miljoenensalarissen uitbetaald krijgen.

  En je mag me een mopperkont noemen zoveel als je wilt. Zolang er bussen-vol (substandaard) familie en vriendjes en consultants geloosd worden bij staatsbedrijven én blijven zitten op posten, waar miljoenensalarissen en honoraria binnengeharkt worden, miljoenenbedragen waar ze niets voor tegen over stellen en nog niet in knikkers waard zijn, zal je me blijven horen mopperen. Totdat deze vriendjespolitiek en de produktenner van, eens worden aangepakt

  De abolitionisten zijn gedurende de slavernij vast ook vaak voor zeur en mopperkont uitgemaakt door het establishment, want owee als je de graaiers en het grote geld in de weg zit.

 17. Maar hoe moet het nu met de bysides?
  Doordat we de lockdown hebben mag je al niet zo op straat en nu maar 2 dagen in de week..

 18. @William, In Singapore wil je niet rijden. Veel te druk en daarnaast daar heb je een goed werkend openbaar vervoer. En het is veilig dat je gewoon op straat overal kan lopen

 19. Volgens Knoekoe is er niets goed en wordt er niets goed gedaan.
  De opper mopperkont.
  @William. Helemaal juist.
  De enigen die problemen zullen krijgen, zijn de zuipers die nog steeds met enkelen bij de gesloten sneks staan of zitten te zuipen.

 20. Reguleren van is een ding. Doordacht en intelligent rugeleren een ander.

  2 van de 7 dagen de deur uit mogen,
  Vergt een zekere mate van plannen en vooruitzien.

  Dat is leuk bedacht wanneer alles van een leien dakje loopt, en het huishoudens betreft die goed gepland en georganiseerd zijn, maar dat is vaker niet dan wel het geval bij heel veel gezinnen op het eiland.

  Ook aan deze noodmaatregel / beslissing / decreetrammelt er van alles.
  Sòpi pura ta sali salu

  De ministers sturen er gewoon een bode op uit als ze “urgent”wat nodig hebben.

  De burger krijt een fikse boete als ze de deur uitgaan om onverhoopt iets te moeten regelen?

  Dit gaat een hoop onnodige conflictenen confrontaties veroorzaken bij een deel van de bevolking die het al niet makkelijk heeft.

 21. Begrijp de commotie hier werkelijk niet. Ik vind het prima als je op deze manier kunt voorkomen dat mensen een ‘uitje’ naar de super + botica maken.
  De afgelopen week is gewoon opvallend druk, dus we hebben het aan onszelf te wijten, om voor elke drol toch ff de deur uit te gaan. Wat is er nu zo gek aan deze regeling. In Singapore werkt het al tientallen jaren, maar dan voor het drukke verkeer. @ opmerker
  De afbeelding lijkt mij vrij duidelijk, maar dat zal wel aan mij liggen.

 22. @Frank: ik heb ook nog een MF en een SpKen (WABI), en de zaak heeft 2 maal A, 2 maal X, 1 maal Y en 1 maal Z.
  In die 2 A-tjes van de zaak wil ik niet gezien worden en met X en Z kan ik niet naar de winkel. Met Y zou nog kunnen.

  Als ik dat zou zeggen zou ik pas een show off zijn. Maar dat doe ik niet.

  En het is: altijd gewerkt, altijd gespaard en anders gedacht.

 23. Show off La Stiwz heeft een A en een G.

  Altijd Gelijk?

  Alle Geld?

  Elk nadeel hep sijn voordeel, kan hij toch samen met zijn vrouw boodschappen doen.

 24. Sorry, wijziging van de zin: De konsekwensies zijn NIET door de overheid onderkent.
  Aanvulling;
  E.e.a. houdt wel in dat de “werkende” ambtenaren die de helft van de bevolking is wel de straat op kan.

 25. 2 dagen per week? en welke dagen zijn dat dan? Dit bericht is weer eens volkomen onduidelijk als je de afbeelding ziet.
  En waar mag ik dan wel naar toe op deze dagen? Super, dokter, botica, etc?
  Idioterie ten top! De konsekwensies zijn door deze overheid volkomen onderkent.
  Dat men maatregelen moet nemen o.k. maar dit gaat veel te ver.
  Hopelijk ontaard dit niet in onvrede met alle gevolgen van dien.

 26. @Awie: ooit van Gobiernu.cw gehoord?

  BIJLAGE 3 bij de Beschikking maatregelen openbare orde COVID‐19 III
  ESSENTIËLE FUNCTIES EN PROCESSEN
  I. Essentiële zorg en dienstdoende apotheek;
  II. Begrafenisondernemingen in het kader van ophalen van lijken;
  III. Politie en andere diensten belast met handhaving van de openbare orde en
  opsporing en Politiearts;
  IV. Defensie en Koninklijke Marechaussee;
  V. Openbaar ministerie;
  VI. Piketdiensten algemeen;
  VII. Rechtswezen, inclusief advocaten en notarissen;
  VIII. Kritische functies bij de vertegenwoordiging van derde landen op Curaçao
  (Consuls);
  IX. Gevangeniswezen en andere justitiële inrichtingen;
  X. Particuliere beveiligings‐ en bewakingsbedrijven;
  XI. Luchthaven, luchtverkeersleiding en luchtvaartveiligheid;
  XII. Meteorologische dienst;
  XIII. Havens, loodsdiensten, havenveiligheidsinspectie en havenstaatcontrole;
  XIV. Productie, transport en distributie van brandstoffen (geraffineerde producten);
  XV. Productie en distributie van water en elektriciteit;
  XVI. Media en telecommunicatie;
  XVII. Piketdiensten bij Radiocommunicatie, Internet en datadiensten;
  XVIII. Schoonmaakbedrijven met buitengewone werktijden ten behoeve van vitale
  functies;
  XIX. Piketdiensten banken en andere noodzakelijke financieel administratieve
  dienstverlening;
  XX. Verzorgen van dieren;
  XXI. Continuïteit hulpverleningsdiensten:
  a. Meldkamerprocessen;
  b. Brandweerzorg;
  c. Ambulancezorg;
  d. Crisisbeheersing en rampenbestrijding.

  Hele beschikking: https://gobiernu.cw/wp-content/uploads/2020/03/25.-Beschikking-maatregelen-openbare-orde-COVID-19-III-1-1.pdf

 27. Je lult uit je nek Fred S. Buurman moet bereid zijn z`n auto uit te lenen, want die heeft hij zelf ook nodig. Kenteken moet de correcte letter hebben en dan moet je nog steeds een geldige reden hebben om op de weg te zijn !!
  Mensen zoals jij zorgen ervoor dat deze ellende nog ellendiger wordt!!

 28. Wat verstaat men onder een cruciaal beroep en ontheffing waarvan ?
  Informatie is schaars, is tijd om de regering naar huis te sturen. Lijkt op een machtstaat en geen rechtstaat meer. Stelletjes Mafia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties