28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | PIN boos op coalitie cannabisproject

Het project zou volgens PIN werk opleveren voor bijna tweeduizend mensen.

Volgens de Curaçaose politieke partij PIN boycot de huidige coalitie het cannabisproject dat eerder door PIN-leider en minister van Volksgezondheid Suzy Camelia-Römer is gepresenteerd.

De partij maakt sinds enkele maanden geen deel meer uit van de coalitie en sindsdien is er niets meer met het project gebeurd, zo stelt de partij. PIN spreekt van een boycot die nadelige gevolgen heeft voor het land.

Er zou een studie zijn gehouden naar de economische effecten van het toestaan van verbouwen van cannabis voor medische doeleinden. Het project zou volgens PIN werk opleveren voor bijna tweeduizend mensen.

Maar volgens de partij houdt de huidige coalitie het wetsontwerp tegen dat de bouw van medicinale cannabis mogelijk moet maken. Daarmee werkt de regering economische ontwikkeling op het eiland tegen, zo zegt de partij van Camelia-Römer.

Eerder was al wel duidelijk dat oppositiepartijen MFK, Kòrsou di Nos Tur, Pueblo Soberano en Movementu Progresivo tegen het cannabisproject zijn.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

12 reacties

 1. Pelican, als klein eiland economy kunnen we een coalitie met PIN ons niet veroorloven, suzy heeft ons allemaal al miljoenen gekost met haar slechte beslissingen.
  Als we echt kapot moeten, moet je PIN stemmen.

 2. Al was het een goed plan geweest dan zouden we er als eiland nog niets aan hebben want het benodigde water voor grootschalige canabis teelt is er gewoon weg niet.
  Aqualectra heeft, naast de prijs, niet de capaciteit om grootschalig te gaan telen. En grondwater is geen optie.
  Misschien vanuit GMN eens gaan kijken naar structurele oplossingen in plaats van zweef projecten van Suzy en Carl.

 3. Deze mw werkt op mij inmiddels als een rode lap op een stier. Helemaal na haar optreden tijdens een van de persconferenties inzake de corona leningen. Als een losgeslagen overspannen figuur stond ze daar te schreeuwen alsof het einde der tijden was aangebroken. De grens van het fatsoen werd heel heel heel erg ver overschreden. Als een echte volksmenner werd er tekeer gegaan, met de enkele bedoeling: ophitsen van het volk. Zeer bewust. En dat voor iemand die er prat op gaat rechten gestudeerd te hebben. Schaamte kent ze niet. Nee, hoop dat nooit meer te hoeven meemaken. Maar voor dit soort figuren geldt helaas dat ze een vaste aanhang hebben, en dan straks toch weer een zeteltje weten te bemachtigen. Voorts aanschuiven bij welke coalitie dan ook, om zo een ministerspostje te bemachtigen, zodat het feest door kan gaan. Hopelijk zit ik er naast.

 4. Het is jammer dat alles op dit eiland Bam Bam Meulens mediocre is, want in een beschaafd land had een zichzelf respecterend medium middels een LOB verzoek eens navraag gedaan wat die snoepreizen naar alle continenten van Kwal-vin Daal de burger hier wel niet gekost hebben.

 5. ….”De teler verdient, en de belasting betalers draaien voor de kosten op.
  En de telers worden uiteraard door de minister aangewezen”……

  Friends & familie dus!
  Een Camelia hoogstwaarschijnlijk!
  Suzy heeft zich nooit om landbouw bekommert, na Covid werd het plots interessanter .

  Typisch des politicus dezer eilanden.
  Altijd als mosterd na de maaltijd aan komen kakken….

  Suzy, een slim mens, maar zit er niet voor jou en mij..

 6. Het wets voorstel wat er niet door kwam was ook gewoon slecht.
  Het te verwachten resultaat:
  De teler verdient, en de belasting betalers draaien voor de kosten op.
  En de telers worden uiteraard door de minister aangewezen.

 7. Ziet de Pin de bui al hangen en zitten er mensen in hun nek te hijgen ??
  Alvorens onomkeerbare stappen te zetten is dit een bij uitstek geschikt dossier om de hulp van Nederland ( o.a. Wageningen) te vragen of we met de door ons ministerie gemaakte afspraken op de goede weg zijn. Met hun netwerken ( o.a Canada) is het snel duidelijk of we ons niet te kort doen.
  We hebben het niet uitsluitend over werkgelegenheid maar ook over inkomsten voor ons land.
  Ook voor Nederland is Landbouw een groot aandachtspunt voor onze toekomst. Laten we er dan ook gebruik van maken.

 8. @Woudje zegt….”Suzy is een walgelijk figuur net als Betrian omdat ze met de wind meewaaien als het hun goed uitkomt.Het zijn gangsters pursang. Deze wijf moet echt inde gaten gehouden worden. OM waar ben je?”……

  Het is heel rauw, maar denk dat het in de kern een aardige integere omschrijving is.

  Overigens “Scheita Leitu en Steven Martina ook, eerst helemaal vol lof over de rollercoaster op knip, ten het publieke tei zich tegen hen keerde flapte ze als flafdrollen om..

  Niets heb je aan de lazy lolo’s die zich minister noemen..

  OM kom in? OM is net zo belabberd en selectief!
  Knops en OHO kom in!

 9. De enge kwal Alvin Daal, van beroep parasiet van de gobiernu, heeft voor dit project op kosten van de belastingbetaler de hele wereld overgereist, in grote luxe.

  En Sushi Suzy heeft met haar malafide incassobureau tientallen miljoenen naar belastingparadijzen weggesluist, waardoor vele Vidanova verzekerden nu op hun pensioen moeten worden gekort.

  Laat deze twee misbaksels alstublieft niet meer terugkomen in de regering in maart.

 10. WHAT? Nu weet ik zeker dat die suzie een hypocriete wijf is. Toen ze eerder aan het begin van het jaar had gemerkt dat de publieke opinie er tegen was, had ze duidelijk op de televisie gezegd dat het project aan haar werd gepresenteerd door de bestuursleden van de PAR. Ze moest
  Volgens haar slechts het juridische kader voor hun gaan onderzoeken en ontwerpen wat ze ook deed. Maar het moest toen voor iedereen duidelijk zijn dat het een initiatief was van de PAR en haar bestuursleden. Op zich best geloofwaardig aangezien de zoon van Rach in het verleden is opgepakt en berecht in NL voor de smokkel van cocaine. Suzy is een walgelijk figuur net als Betrian omdat ze met de wind meewaaien als het hun goed uitkomt.Het zijn gangsters pursang. Deze wijf moet echt inde gaten gehouden worden. OM waar ben je?

 11. PIN.
  3 jaar lang hebben ze de tijd gehad dingen op te tuigen.
  3 jaar lang projecten doorduwen die paste in de persoonlijke overtuigingen van Familie Camelia/Romer. Maar nada voor de basis gedaan.
  Pas na ruim 3 jaar, een paar week voor aftreden kwamen ze met het nieuws dat er een aantal dingen geregelt zouden zijn voor de basis, water, de leningen, etc etc
  Maar ook dat leken weer eens loze verhalen, want waar is dat water nu? Voor hoeveel agrariers zijn er leningen afgeschreven?

  Tja en Dan nu weet de cannabis, in 3 jaar tijd is het jullie niet gelukt met een plan te komen die door de staten heen ging en Dan nu vanaf de zijlijn weer gaan staan schreeuwen.

  Suzy, Suzy, we hebben meer dan genoeg gehoort, de tijd voor actie hebben jullie 3 jaar lang gehad. Lekker goedkoop scoren met de dingen die jullie zelf ook niet voorelkaar kregen en Dan nu ee beetje boos gaan lopen doen dat de rest het in dat laatste half jaar niet voorelkaar krijgen.

  Het aller opvallenste, water is al 3 jaar lang een heel erg groot probleem, eentje die genegeerd werd door de PIN.
  En Dan moeten jullie uit de regering en ineens begint het weer te regenen, dusdanig veel dat het grondwaterpijl hier flink is aangevuld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...