DolfijnFM | Centrale Bank eist 845 miljoen gulden van Ennia-eigenaar Ansary

In de Ennia-zaak wordt hij beschuldigd van het bewust financieel leegtrekken van de verzekeraar door de 94-jarige zakenman en eigenaar van Ennia. | Illustratie FD

De Centrale Bank eist geen 700 maar 845 miljoen gulden schadevergoeding van Hushang Ansary in de Ennia-zaak. Gisteren was er behandeling, waar Ansary via videoverbinding bij was.

Door Covid kon hij niet lijfelijk aanwezig zijn. In de Ennia-zaak wordt hij beschuldigd van het bewust financieel leegtrekken van de verzekeraar door de 94-jarige zakenman en eigenaar van Ennia.

De Centrale Bank greep in 2018 in en stelde de verzekeraar onder curatele. De uitspraak (in het incident) volgt uiterlijk in januari.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Centrale Bank eist 845 miljoen gulden van Ennia-eigenaar Ansary

 1. @Brian, LOL, Golfbuddies (en borrelbuddies) aanpakken, daar vraag je me wat!
  Best een moeilijke opgave hoor!

  Ik begreep dat er bij het OM en het HOF ook veel gegolfd (en geborreld) wordt.
  Best een opgave voor die lui om bv een Asjes, Martina G & M, Ys, Capella, Dambruck, Zus, Tromp, etc aan te pakken.

  Om niet de club Nederlandse en Antilliaanse RA”s en Juristen te vergeten die hier huisgehouden heeft en inderect of direct medeplichtig zijn aan een Ennia, BDO, GIRO, BZV, UTS, PSB, SVB , APC debacle

 2. @Knoek-koe, Daarom heb je ook toezichthouders nodig met ballen. Die wel de financiële instellingen durven aan te pakken als daar fraude of wanbeleid is.
  Dat kan inderdaad inhouden dat je golfbuddy moet aanpakken maar als je dat niet wilt dan moet je een ander baantje zoeken!

 3. Als de CBCS haar werk had gedaan (Tromp dreamteam, en alle vervolg interim presidenten) had er nu niets opgeeist moeten worden!

 4. Iets met kale kip

 5. Nu wordt het toch echt tijd om Victor Bergisch van Baker Tilly Pikerie zijn RA titel af te nemen.

  Polishouders verenigt u voor een klacht bij de accountantskamer in Nederland.

 6. Pak Etienne Ys’ ook gelijk aan!
  Dat die meneer President van de RvC is, is ongehoord!

 7. Wanneer gaat men deze voormalige organisatie noemen zoals het was, een criminele organisatie die in samenspanning met ministers en centrale bank honderden miljoenen van Ennia verzekerden en misbruikten, en neem vooral de raad van commissarissen mee. Je krijgt erg de indruk dat die in verband met bepaalde personen een beetje uit de wind moeten worden gehouden. Het spoor van de minsters is makkelijk te volgen door naar bepaalde benoemingen te kijken zoals bij o.m. de Centrale Bank . En neem dan gelijk het debacle van d e Giro bank mee en dan heb je het belangrijkste deel van de corrupte politici en ambtenaren wel te pakken.Let wel ook de huidige ministers in bepaalde functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *