ParadiseFM | Pedro Luis Brionschool in vlammen op

Beelden van de brand werden via social media heel snel gedeeld | Extra

Op Curaçao is ontzet gereageerd op de brandstichting bij de Pedro Luis Brionschool in de wijk Steenrijk. De brand vond gisteravond na tien uur plaats.

Beelden van de brand werden via social media heel snel gedeeld. Ook de winkel in huishoudelijke producten Bon Prijs in de wijk Kent U Zelf werd gisteravond in brand gestoken.

Donderdagavond bekogelde een groep jongeren in de wijk Koraal Specht een huis waar familie van minister van Justitie Quincy Girigorie woont. De jongeren gebruikten onder meer stenen en flessen. Daarop ging een grote hoeveelheid agenten de wijk in. Girigorie werd met spoed weggeroepen bij een persconferentie toen de bekogeling bekend werd.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Pedro Luis Brionschool in vlammen op

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. Fred hoe is t weer in België een beetje Corona vrij!

 3. Fred Schiedam

  Hoe lang nog wordt er getalmd met kordaat optreden van de Curacaose overheid (“die draagt toch niet het zwaard tevergeefs?”) zodat de bevolking zich niet langer onveilig hoeft te voelen in de eigen woonomgeving?
  En begin bij de wortels!: MFK, KdNt, TV13direct. Het is een politiek gestuurde poging tot staatsgreep, maar het mag toch niet zo zijn dat de straat regeert?

 4. Ach, het was een zo’n toffe school, vlak naast het Monseigneur Zwijssen college waar ik op zat. Het Canisius college heb ik ook gekend. Prachtige mooie tijden waar het hard studeren centraal stond. Thanks macamba’s. Jullie waren tof. Jullie hebben jullie best gedaan. God bless you all. Meneer van Nispen (hoofd der school), van Iersel (docent Frans), Thijssen, Wagemans, Francken, van Haaren (gymleraar), Wispelwey, (Spaans), van Sprang (Ned.taal), Staarinck, van der Meule. Frank Davelaar,(docent Zwijssen college plus docent Radulphus-college,(H.B.S.) oftewel; Hogere Burger School. De meesten zijn gestorven, maar ik had het geluk om een vroegere docent toch in leven te begroeten. Hij was wel heel oud, hij huilde toen ik herinneringen ophaalde waar hij bij betrokken was, ook de eerste les van het Frans MULO-boek geschreven door F. Robinaux waaruit ik op dat moment de eerste les helemaal uit mijn hoofd opzegde waar hij bij stond. Ik zie deze docenten nog steeds in mijn gedachten, ook hun bijnamen. Alle docenten keurig gekleed met stropdas om, anderen zelfs compleet in kostuum gestoken. Maar tegenwoordig……. Maar goed, lieve mensen om van te houden waren al deze docenten. Thanks Nederland, many many thanks.

 5. Hoe dom kan je zijn: Een bedrijf in de fik zetten houdt in dat ook deze werknemers op straat komen te staan.
  En onderwijs hoeft dus ook niet meer want we steken gewoon een school in brand. Dus toch dom blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *