27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 21:23

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsBNR | Tweede dag op rij onrustig op Curaçao

BNR | Tweede dag op rij onrustig op Curaçao

WILLEMSTAD – Brandstichters hebben wegen geblokkeerd, de brandweer probeert het vuur te blussen. Op Curaçao was het opnieuw erg onrustig met verschillende brandstichtingen, vernielingen en verkeersopstoppingen. ANP/PRINCE VICTOR

Voor de tweede dag op rij is het onrustig op Curaçao. Wat begon met frustratie over coronaleningen van Nederland, loopt uit op bredere demonstraties tegen de lokale regering.

Hierbij leidde de onrust tot confrontaties tussen ME-eenheden en demonstranten en waren er meerdere brandstichtingen op het eiland.

De oorzaak van de onrust is dat veel mensen op Curaçao door de coronacrisis hun werk of inkomen hebben verloren, aldus correspondent Oscar van Dam. Demonstranten vinden dat de overheid hen in de steek laat en eisen het aftreden van premier Rhuggenaath.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Onder de eerste demonstranten bevonden zich onder andere medewerkers van de vuilnisverwerker Selikor. Eén van de voorwaarden die Nederland stelde aan financiële steun, was dat ambtenaren en werknemers van overheids-NV’s 12,5% gekort worden op hun salaris. De demonstranten vinden het onterecht dat ook diegene met lage lonen geraakt worden door deze voorwaarden.

Dossier | Coronavirus

In de nacht zijn meerdere vernielingen aangericht, waaronder brandstichting in onder meer verlaten gebouwen en een school. De lokale overheid heeft een avondklok ingesteld als reactie op de demonstraties en onrust.

Bron: BNR

7 reacties

 1. @Piet
  Geheel eens.
  Het besluit had gelijk in de eerste week genomen moeten worden, 25% van het basissalaris. Klaar. In deze tijden is geen plaats voor de normale processen van overleg etc. Bij of krachtens wet kan dit op zeer korte termijn geregeld worden. Nood breekt letterlijk wet. Het draait in deze hoofdzakelijk om de politieke wil, niet om wat juridisch al dan niet mogelijk is. Het duurt allemaal veel en veel te lang, en dat zorgt voor onnodige onduidelijkheid, onrust, kritiek. Het ontbreekt de regering op dit punt aan daadkracht (de verwerpelijke acties van de pin minister daargelaten…) en communicatie in zeer hoge mate.

 2. Corona vrij. Nou elke dag een persconferentie want het was zo erg.
  En nu nu is het wel erg. Niks.
  Nu geven ze toe in nl dat het niet zo erg was als ze dachten.
  Jammer dat alles kapot gaat door dat.
  Kleren van de keizer.
  Sukkels.
  Alle ratten en opportunisten rennen nu.
  We hebben Corona buiten gehouden maar een vuur aan de binnenkant aangestoken.
  Hoe je je gek kan laten maken door de media.
  Fake news.. En iedereen volgt als schapen.

 3. Corona vrij. Nou elke dag een persconferentie want het was zo erg.
  En nu nu is het wel erg. Niks.
  Nu geven ze toe in nl dat het niet zo erg was als ze dachten.
  Jammer dat alles kapot gaat door dat.
  Kleren van de keizer.
  Sukkels.
  Hoe je je gek kan laten maken door de media.
  Fake news.. En iedereen volgt als schapen.

 4. Dit geeft allemaal aan hoe diep wij in dit land gezonken zijn, op de videobeelden toen Schotte naar de gevangenis liep was ook deze mevrouw Francisca die nu deze slecht opgeleide jongeren leidt, te zien.

  Het geeft aan dat de MFK ten koste van alles weer aan de macht wilt en de kans is groot dat vandaag of morgen doden vallen.

  Deze jongeren wilden blijkbaar dat de MFK de boel leeg rooft want het is onvoorstelbaar dat ze zo dom kunnen zijn, handvest, vestzak of het Camelia Romer of Schotte is, wij schieten niets mee op.

  Het blijft weer hetzelfde verhaal als het lukt om de regering weg te krijgen zal Francisca en Lon Mutueel door MFK beloont worden en de rest mag stikken.

  Helaas zit er voorlopig niks anders op om hard op te treden door de politie.

 5. Al met al een trieste ontwikkeling. Een en ander kon niet uitblijven Nadat Kabinet en Parlement al 2 maanden geen besluiten nemen over de verlaging van hun eigen inkomen. Met de door hen voorgestelde verlagingen overtuig je een 4e klasser lagere school nog niet.
  Gewoon 20% minder basisinkomen. De over het basisinkomen berekende vervoers- en representatietoelage en verlaagde werkgeverspremies en pensioenbijdrage zorgen voor de overige 5%.
  Rhuggenaath laat aub zien wat de stemverhouding is binnen het Kabinet. Met andere woorden wie wel en wie niet wil inleveren. Dat schept duidelijkheid.
  De bevolking kan leven met een regering die zelf het voorbeeld geeft. Het is nu geen tijd voor Ghandi-achtige excersisies. Noem man en paard. Daarmee voorkom je al vernielingen op het eiland en voorkom je een jonge generatie met een strafblad.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties