27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Oud-minister ook in hoger beroep veroordeeld

Ex-minister Jacinta Constancia krijgt meer straf in hoger beroep | Persbureau Curacao

De voormalige minister van Volksgezondheid van Curaçao, Jacinta Constancia, is donderdag door de rechtbank in hoger beroep veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf.

De zaak gaat over fraude met mondkapjes en speelde in de periode van haar ministerschap, tussen 2010 en 2012. In eerste aanleg was ze veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf. De rechter heeft daar nu een maand aan toegevoegd. Ook mag ze de komende vijf jaar geen minister worden.

Ze heeft twee weken om in hoger beroep te gaan, dat betekent dat ze naar de Hoge Raad kan stappen. Haar ex-echtgenoot heeft dezelfde straf gekregen. De rechter acht het bewezen dat ze fraude hebben gepleegd met de aanschaf van 40.000 mondkapjes uit China. De oud-minister zelf ontkent elke betrokkenheid. Constancia zit momenteel in het parlement van Curaçao voor de partij MFK.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

17 reacties

 1. Lisa schrijft: ‘En wanneer gaat mevrouw dan eindelijk de bak in, gaat dat weer jaren duren?????’

  Antwoord: haar advocaat zegt ‘na drugsdealer Brian Mariano en na mafiameid Cicely van der Dijs, die zijn al jaren eerder dan Constantia veroordeeld en hebben nog geen seconde vasttgezeten’.

 2. Net als Schotte moest iemand eerst aangifte doen voordat het OM van hun luie reet opstaan om iets te doen. Dit werkt willekeur in de hand David Dick heeft toch ook 9 ton bestemd voor Centro di Barber achter over gedrukt? Waarom zit hij niet in de bak?

 3. Ongelooflijk dat dit lelijke k*t wijf al tien jaar in de Staten zit en daar al die tijd 14K per maand betaald kreeg voor een 4 urige werkweek,

  Ongelooflijk dat een groot deel van het volk, ongetwijfeld 100% mondi, nog op de MFK stemt waarvan op een na alle ministers inmiddels tot langdurige opsluiting veroordeeld zijn.

  Ja, dit mag je een apeneiland noemen, mits je daarmee de apen niet beledigt.

 4. Dit is een van de reden dat er zo met de autonomie geschermd wordt.
  De andere reden is dat CHE wel eens kritisch naar het verleden en “zakelijke transacties” van bestuurders gekeken kan worden.
  De bestuurders kunnen hun broek niet meer ophouden omdat hun zakken zo vol zitten dat geen riem of bretels sterk genoeg zijn. Als Che komt staan ze allemaal met de billen bloot.

 5. Onder dit soort figuren wil je niet autonoom zijn.!
  Onbeshoft dat men durft te beweren dat Nederland probeert te neokoloniseren. Ik heb 0 vertrouwen in welke partij dan ook. We zijn een stel hebberige gerechtigde hebberds! Politicus zijn is je mooi aankleden en congressen aflopen. En zaakjes regelennals salaris en pensioen verhoging.

 6. Ik ken geen vrouw met een hoofd meer mondi dan dit viswijf.

  5 jaar geen minister zijn is een zinloze straf, want ze komt nooit meer door de screening voor een ministerspost.

  Het is een schande dat ze daar in 2010 wel doorheenkwam, met haar historie van veroordelingen voor winkeldiefstallen en overvallen op benzinestations.

  Later zouden daar nog bij komen veroordelingen voor meineed, mishandeling en nu dus grootschalige fraude.

  Daarnaast werd ze betrapt op diplomafraude en onregelmatigheiden in haar eigen stichting.

  En dan durven Peppie en Kokkie het te hebben over Curacao autonomo!

 7. Mevrouw Constancia, a.u.b. dien uw ontslag bij de voorzitter van het parlement in.

  Tenminste dit keer kunnen ze het juiste artikel van toepassing verklaren.

 8. En wanneer gaat dit wandelende strafblad, het viswijf van Boca Sami, echt zitten?

  Mafiameid Cicely van der Dijs is in 2018 tot 2 jaar cel veroordeeld en heeft ook nog geen seconde vast gezeten.

  All animals are equal, but MFK animals are more equal than others?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -