ParadiseFM | Orde van Advocaten trekt aan de bel

Rogier van den Heuvel is de Deken Orde van Advocaten

De orde van Advocaten heeft gisteren een brief gestuurd naar het ministerie van Sociale Zaken en het ministerie van Justitie.

De overheid heeft een schuld van een miljoen gulden bij de Curaçaose Pro-Deo advocaten. Het gaat om advocaten bij ongeveer 25 advocatenkantoren.

Ze wachten al langere tijd op hun geld. Dat meldt de EXTRA vandaag.

Bron: ParadiseFM

13 Reacties op “ParadiseFM | Orde van Advocaten trekt aan de bel

 1. als die advocaten niks te doen hebben.
  Ik weet er nog wel 1.
  Iets wat heftiger is an alles met Pandelocura corona bijelkaar.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/18/jaarlijks-17000-tot-20000-doden-door-verkeerde-1558330-a1384208

  En wij hebben het hoogste medicijn verbruik ter wereld.
  En was 2015….. nu is 5 jaar later.
  Waar gaan we nu eigenlijk echt aan dood…
  Denk daar maar eens over na.

 2. ”Misschien zijn die tarieven voor die consultants, zoals advocaten en accountants e.d., zo ongekend torenhoog omdat zij nog kick backs moeten betalen aan de opdrachtverstrekkers”

  Absoluut niet onwaarschijnlijk, een grote werkgever hier rekent top tarieven aan zijn klanten en zelf kan hij geen winst maken. En dat heeft te maken met percentages dat hij af moet dragen, en nee dat gaat niet naar de belasting maar naar off island rekeningen.
  Gevolg klant ontevredenheid en hij krijgt steeds minder werk. Tja wat moet je dan zeggen?

 3. Mark: ‘Misschien zijn die tarieven voor die consultants, zoals advocaten en accountants e.d., zo ongekend torenhoog omdat zij nog kick backs moeten betalen aan de opdrachtverstrekkers.’

  Vraag het de experts daarin: de Grote Giro Graaiers Stephen Capelle en Eric Garcia.

 4. ……”Misschien zijn die tarieven voor die consultants, zoals advocaten en accountants e.d., zo ongekend torenhoog omdat zij nog kick backs moeten betalen aan de opdrachtverstrekkers”….

  Je zit er mogelijk niet al te ver naast….

  Trek een deal met een ex collega, vriend, kompinchi, familielid binnen, over factureer, deel de buit achteraf.

  Zie BZV, maar ook SVB tijdens ooschoonproject maar zeker UTS bij KPMG, wie was toen CEO en CFO en wie stond op Telefoon boek te pronken?

  Kijk Ctex ..: Wie was accountant?

  Kijk Ennia, wie was CEO? waar kwam CEO vandaan? Wie was huis accountant?

  Kijk CBCS , wie is CEO ? Wie is huisaccountant ? Waar komen ze allebei vandaan?

  Kan puur toeval zijn natuurlijk…, maar het valt steeds vaker op.

 5. @Observator
  Misschien zijn die tarieven voor die consultants, zoals advocaten en accountants e.d., zo ongekend torenhoog omdat zij nog kick backs moeten betalen aan de opdrachtverstrekkers. Ik weet het niet hoor, het schoot me maar plots te binnen.

 6. Abraham Mossel

  Advocaten zijn nog grotere boeven dan ministers op curcrim, heb in NL mee gemaakt een advocaat ( moest een hebben zijden de mensen? )die mee ging naar een recht zaak waar twee zaken werden behandeld een voor teveel jajum op, en een voor wapen bezit, de zaak duurde precis 10 minuten, mijn advocaat hoefde niks nada te zeggen omdat de rechter alleen mij de vragen lied beantwoorden. straf 6 maande ontzegging en 5000,00 guldens voor wapen bezit, na de recht zaak vtoeg ik hem wat ik hem moest betalen ( werkte bij een advocaten kantoor ?? ) hij rekende 7500,00 guldens. Ik zeg tegen hem zoveel heb ik niet bij mij maat hier heb je vast 1.500,00 gulden en kom morgen bij mijn kantoor de rest maar halen, toen hij de volgende dag voor mijn deur stond heb ik hem gevraagd of zijn rekenmachine stuk was en heb hem van de deur getrapt en gezegt ik bel je baas wel even op, heb ik niet gadaan maar heb hem ook nooit meer gezien en ook geen rekening!. Nogmaals de meeste Advocaten zijn sjageraairs 1e klas dieven met een stropdas om net zoals Gerrit de Raaf die had ook wel voor advocaat kunnen gaan leren na zoveel recht zaken en die nog gaan komen, maar je advocaat willen worden met nog geen lomp school diploma van de 3e klas kom je als advocaat niet ver weg, nouw misschien op de Crim hier wel???

 7. observator

  Deze zelfverklaarde kaste die het presteert uurtarieven varierend tussen de ANG 400 en ANG 700 in rekening te brengen kan zelf tijdens de coronacrisis haar graaizucht schijnbaar niet beteugelen. Waarom stelt de overheid voor deze kaste geen maximum uurtarief vast (zoals dat voor meerdere beroepsgroepen formeel dan wel informeel is gedaan)? De dames en heren zullen echt niet vertrekken bij lagere uurtarieven.

 8. ……”Rogiertje heeft aardig anders zijn zakken goed gevuld met Curator van Insel Air.. En er zijn ook nog 2 andere advocaatkantoren ( Glenn CAMELIA + ?) die een retainer fee hadden met de overheid maar tegelijk een factuur stuurtje naar de overheid voor hetzelfde werk”…..

  Zo zie je maar, niemand heeft echt schone handen.
  Ze snoepen direct of indirect gulzig mee uit de sraatsruif
  ….
  De politici, maar ook de accountants, en de andere consultants.etc. Het advocatengilde vormt hier geen uitzindering op.

 9. Rogiertje heeft aardig anders zijn zakken goed gevuld met Curator van Insel Air.. En er zijn ook nog 2 andere advocaatkantoren die een retainer fee hadden met de overheid maar tegelijk een factuur stuurtje naar de overheid voor hetzelfde werk

 10. …..”Er bleek niets over voor de schuldeisers omdat Ro-aas-gier zelfs het laatste druppeltje lijkvocht uit Intel Air zoog”…..

  Dus dit is de fameuze Curator van Insel-air? Waar de juristen, consultants, interim directie en bepaalde aandeelhouders er goed van af zijn gekomen?

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 12. Dat is gemiddeld 40’000.– per kantoor. Niet echt een crisis voor deze lui.
  Plus, ik dacht dat Pro Deo gratis rechtsbijstand is, maar ik kan het fout hebben…

 13. Ja, de regering en betalingsethos.

  We hebben een typische “wacht” cultuur.
  Laat de ander maar wachten.
  Geduld!

  Grappig dat de salarissen van de genen die dit wacht beleid uitdragen wel stipt op tijd betaald zijn.

  De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de regering hier zeer nalatig is.

  Helaas zijn advocaten niet altijd even kuis als het om facturatie – ethos gaat.
  Zo was er een advocate met de letter R in de naam, die het personeel amper betaalde maar 25 gulden in rekening bracht als de telefoon ging, al duurde het gesprek nog geen minuut.

  Deze klant had die maand 20 x gebeld over de status van een bedrag die de client nog te goed had van de Advocaat ( restitutie). Van dit bedrag is tien 20x 25 = 500 in mindering gebracht en de client kreeg uiteindelijk 250 gulden netto uitbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *