29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 19:54

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Oppositiepartijen bij vakbondsactie

‘Pik’ Pisas, Amparo dos Santos, Jaime Cordoba en Marilyn Moses aanwezig| Vigilante

Leiders van de verschillende oppositiepartijen hebben zich vandaag geschaard achter de actie van de vakbonden. Ze hebben vanochtend gesproken in het partijgebouw van de ABVO waar actievoerende ambtenaren zich hadden verzameld. Zo waren Gilmar ‘Pik’ Pisas, Amparo dos Santos, Jaime Cordoba en Marilyn Moses aanwezig.

De vijf vakbonden die op Curaçao de ambtenaren vertegenwoordigen zijn vandaag door gegaan met hun actie. Die is gericht tegen de korting van 12.5 procent van hun arbeidsvoorwaarden. De actie duurt al een week. Maar vandaag was het opvallend druk in het partijgebouw van de ABVO.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de commotie die is ontstaan door de verhoging van de salarisschaal voor minister en parlementariërs. Volgens de vakbonden is de verhoging ongepast.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Had vroeger een aannemers bedrijf met plus minus 500 werknemers in dienst en er was er geen een lid van een vakbond, zowel kreeg hij op staande voet een schop van het voetje ( de zak ), in die tijd kon dat nog !.

 2. Natuurlijk steun ik dit rapalje, dan is het tenminste snel gedaan met deze folklore van de hele tijd “rèspèt” eisen. Ben allang van mening dat de vakbondsbobo’s op Korsou hun prioriteiten prima behartigen: looking after nr.1, al het beste voor zichzelf, zie ook de politieke affiliaties en aspiraties die deze heren hebben. Gaat prima zo. Nee blijven zeggen tegen de voorwaarden uit Den Haag, dus geen reddende lening uit NL. Het voetvolk geloofd de beloftes en stemt voor terugkeer van de Coopers, Soberans, en verwelkomen de komst van minister van Financien Menki. Wat aan bevolking achter blijft na de Grote Exodus pa Terra Friew, is hopelijk trots maar broodloos. Rejoyce….. a second Haiti in the making.

 3. Is er nou helemaal geen respect meer voor onze “gezagdragers” , rioolratten huichelaars , obesita’s, . Het is wel erg, dat ze zo genoemd moeten worden, we hadden ‘t graag anders willen hebben. Zitten daar dik te innen, terwijl ze stuk voor stuk in de bak thuishoren.

 4. Rijkdom groeit aan, en mensen vergaan. Toch is voor velen het idee van die onophoudelijk toenemende materiële rijkdommen heel verlokkelijk. Arbeiders beseffen dat het kapitalisme voor velen een achteruitgang in de kwaliteit van het leven betekende. Wat doen ze nu? Welnu, om zichzelf te beschermen, vormden zij vakbonden. Overal waar het kapitalisme floreert, ontwikkelt de arbeidersbeweging zich. Vakbonden willen (door hun geldzucht) meer geld zien. Veel voorvechters van de vakbeweging uiten echter hun bezorgdheid dat ze (vakbonden) zeker in verval zijn. Keiharde bewijzen zijn er bijvoorbeeld dat de Britse vakbonden in vijf jaar minstens twee miljoen leden hebben verloren. De vele kwantitatieve gegevens schijnen hun bevindingen te staven, de bewijzen liggen al klaar. Het beeld is niet zo rooskleurig als de cijfers willen doen geloven. Zelfs stakingen overal zijn vaak het gevolg van geschillen tussen “vakbonden” over het alleenvertegenwoordigingsrecht in bepaalde gebieden……. Corruptie en criminele activiteit draagt ook tot de onvrede bij. In een bepaald land kwamen bij een belangrijk proces tegen misdadigersbenden wijdverbreide connecties met vakbonden aan het licht. In sommige bonden wemelt het van de criminelen en oplichters. Bij illegale acties tijdens recente stakingen (niet in Ned.) werden meer dan 700 mensen gearresteerd onder wie een provinciale politieke leider. In Nederland voelen vakbondsleden er niets voor dat hun lidmaatschapsgelden gebruikt worden om activiteiten te ondersteunen waar zij niet achter staan, maar het gebeurt toch. Wat veel vakbondsleden in Nederland helemaal niet weten is dat rechtbanken het recht van vakbondsleden hebben onderschreven om op dergelijke gronden te weigeren contributie aan hun bond te betalen, en niemand kan het hun (leden) verplichten. Er wordt gruwelijk met geld van vakbondsleden gesjoemeld. Een enorme verkwisting is aan de gang. Op grond hiervan dus mogen vakbondsleden weigeren hun contributie te betalen, en bewijzen hiervoor kunnen ze ook makkelijk en gratis krijgen. Dus leden, zoek jullie recht(en). De tijd dringt………..

 5. De eeuwig zwangere obesitas griezel AdS vooro! Niet aanwezig in z’n groezelige Coshel optrekje?
  Gevolgd door de rest van die losers.
  Wat een schaamteloos volk.
  En dan Moss, mijn hemel wat een ultieme blamage!!!

 6. De post van @Martijn Lam, geeft precies aan wat mis is in dit land. Hij noemt de leden van de oppositie rioolratten terwijl de coalitie geen haar beter is. Ik denk meer dat wij een neger probleem hebben.

  Op zich is de zet van de vakbonden om met de oppositie te gaan zitten onbegrijpelijk, de raad van advies zal zoals altijd “ja” knikken en het parlement zal met 11 tegen 10 voor de loonsverhoging stemmen.

  De oppositie zal ondanks hun gespeelde verontwaardiging uiteindelijk ook van de loonsverhoging genieten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -