ParadiseFM | ‘Ongeveer 1 op 1000 Nederlandse reizigers besmet’

In Nederland stijgt het aantal besmettingen de laatste tijd hard, maar volgens Gerstenbluth is bij opening van de grenzen een marge ingepland | Antilliaans Dagblad

Ongeveer 1 op de 1000 reizigers uit Nederland is statistisch gezien besmet het coronavirus. Dat vertelt epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag.

In Nederland stijgt het aantal besmettingen de laatste tijd hard, maar volgens Gerstenbluth is bij opening van de grenzen een marge ingepland.

Begin juli was ongeveer 1,5 persoon per 10.000 uit Nederland besmet, nu is het 1 op 1000: drie volle vliegtuigen. Volgens Gerstenbluth kan Curaçao de situatie nog steeds aan.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | ‘Ongeveer 1 op 1000 Nederlandse reizigers besmet’

 1. In Nederland zijn ze net zo achterlijk bezig als bij ons, er wordt druk gesproken over contact and trace maar een app mag niet want Nederlanders hebben recht op privacy, wat een kolder zeg.

  Als ze plotseling de weg kwijt zijn en google maps aanzetten denken ze niet aan hun privacy.

  Laatst zijn 2 spelers van Feyenoord besmet gevonden, de namen van de spelers zijn niet bekend gemaakt dus iemand die in de buurt van een van die spelers was mocht het niet weten.

  Het is wel apart dat wij de Nederlanders daar niet over horen, iemand die besmet is kan moeilijk al zijn contacten herrinneren. De GGD in Nederland kan het nu al niet meer bijhouden. Maak de namen bekend zodat iedereen voor hun zelf kan bepalen of ze wel of niet in contact met deze persoon zijn geweest.

  Wij hebben het hier over volksgezondheid en aangezien deze Gerstenbluth de aanbevelingen uit Nederland blind volgt, doet dat het ergste vrezen.

 2. Goed nieuws. Misschien kan dat betekenen dat het aantal van 10.000 eind van deze maand kan worden verhoogd naar 20.000. Dat zou voor onze economie, werk, werklozen en het inkomen van velen, zeer welkom zijn. Meer werk, minder armoede en minder afhankelijkheid van voedselpakketten.

 3. En hoeveel procent was resident van Curacao?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *