ParadiseFM | ‘Na juli is het geld op’

Volgens Gijsberta is de solidariteitsheffing een serieuze optie | Persbureau Curacao

Tot eind juli is er nog geld op de kosten te dekken te bedrijven te helpen. Dat meldt Amigoe die contact had met Kenneth Gijsbertha van Financiën.

Als er na juli geen akkoord is met Nederland over de 3e tranche moet er gekeken worden na andere, lokale opties. Volgens Gijsberta is de solidariteitsheffing een serieuze optie. Dit houdt in dat mensen die boven een bedrag verdienen, een percentage moeten inleveren., Hoe meer je verdient, hoe meer je inlevert.

Bron: ParadiseFM

14 Reacties op “ParadiseFM | ‘Na juli is het geld op’

 1. Joep Meloen

  In ieder geval kan deze kneuzenclub dan wel zeggen: ‘wij zijn autonoom naar de Filistijnen gegaan !’
  We hebben dan wel niets meer te eten, geen toekomst meer en vooral geen idee hoe we eruit gaan komen, maar die beslissing hebben we tenminste zelf kunnen maken. Want waarom zouden we luisteren naar anderen, wanneer wij zelf nog steeds een leuk salaris hebben ?

  Wat zegt u ?
  Een groot deel van het eiland heeft geen inkomen en ook geen eten ?

  Wat verwacht u nu van mij ? Dat mij dat interesseert ? Nos mes por ! Ze gaan het eten zelf maar verbouwen, maar wij bijven autonoom.

 2. de belasting betaler

  Visieloze, incompetente, egotrippers.
  Een solidariteitsheffing om de veel te hoge salarissen van enkelen nog minimaal een jaar langer door te kunnen betalen.
  Dat de bevolking hiervoor aan de voedselpakketten moet, zal ze een zorg zijn.

  Wat mij betreft wordt de zelfbeschikking ingetrokken voor een periode van 20 jaar en wordt er een zakenkabinet geplaatst onder toezicht van NL. (geen lokale deelnemers)
  En dan de corruptie uitroeien.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. Trots op Curaçao

  Aha, solidariteitsheffing / “Dit houdt in dat mensen die boven een bedrag verdienen, een percentage moeten inleveren., Hoe meer je verdient, hoe meer je inlevert.” /
  Iedereen boven de NAF 5000,= per maand alles inleveren!

 5. En een tv station, door de zelfde doos, ik bedoel uit de zelfde doos.
  Ook is er nog geld voor, volgens elke norm overbetaalde, de raden van bestuur, raden van commissarissen, adviesbureau’s, adviseurs, idioten reisjes naar Nederland, het uitbetalen van ambtenaren, die nooit op hun werk verschijnen, betalingen aan de schoonzoon van Suzie, de huur voor een Curaçao huis in de duurste straat in Amsterdam, en betalingen aan rijkscomedianten als Begina en Fer. Uiteraard is deze opsomming niet compleet.

 6. Curacao revisited

  gelukkig is er nog net genoeg geld over om een vastgoed bedrijf op te richten

 7. Abraham Mossel

  Na Juli is de kas leeg, laat ik nou toch eerlijk denken dat die kassa in 2012 al leeg was geroofd door ene Gerrit de Raaf en consorten. En daarna weer vol is gepluurt is door de Nederlandse belastingbetaler. Miljarden zijn er verdwenen in een tijdbestek van nog geen tien jaar, hiep hiep hoe ra, niks aan het handje, die domme makamba betaald toch wel.

 8. ja , ja en dan , ja geld is op .
  En wat zegt de glazen bol .
  Ay nos mes por .

 9. Tja, na Juli kunnen jullie geen miljoentjes stelen, no señor, maar alleen duizendtjes.

 10. Dit is de enige standaard stuipreactie van onze “vindingrijke” regering. Meer belasting heffen. Deze keer is het nog schandaliger aangezien zij zelf de opgelegde leningvoorwaarden afwezen, zogenaamd in het belang van onze democratie. Deze regering is er zeker niet voor het volk. Walgelijke vertoning.

 11. Een solidariteitsheffing…. met ander woorden degenen die wel belasting betalen gaan we nog een keer een oor aannaaien. De rest is onbekend, of heeft een niet geregistreerd bedrijf, of werkt alleen maar zwart en draagt domweg dus niets af.
  Echt, het loon zich hier om je crimineel op te stellen, mits je de juiste vriendjes hebt, dan hoef je je energie rekening niet te betalen, je belasting laat je gewoon voor wat het is en zaken als erfpacht en OZB bestaan plotseling niet meer. Bouwvergunningen hoeven niet betaald te worden en Selikor heffing hebben hele volksstammen nooit van gehoord En dat allemaal op ons mooie straatarme eiland. Iemand enig idee hoe dat straatarme ontstaan is?? Oh, en als er wat geld is dan gaan we dat uitgeven aan visieloze zaken en pogingen om bijvoorbeeld een private luchtvaartmaatschappij met enkele tientalen miljoenen ( en niet voor de eerste keer!!) in de lucht te houden. Valse nationale trots om onze langzamerhand steeds waardelozer vlag op de straat van een vliegtuig te mogen zien. En nu is er geen geld, vreemd hè??

 12. Curacao revisited

  tot eind juli, dat is dus over 2 weken. Wat een beleid alweer.

 13. Tot eind juli is er nog geld op de kosten te dekken te bedrijven te helpen.

  • 3e tranche akkoord ? Aan de 2e tranche is tot op heden nog niet voldaan !

  https://knipselkrant-curacao.com//paradisefm-derde-tranche waarschijnlijk-in-twee-delen/#more-293952

  Als er na juli geen akkoord is met Nederland over de 3e tranche moet er gekeken worden na andere, lokale opties.

  • Vooruit zien is regeren, om nu naar andere opties te gaan kijken is duidelijk geen visie hebben op de toekomst.

  Volgens Gijsberta is de solidariteitsheffing een serieuze optie.
  Dit houdt in dat mensen die boven een bedrag verdienen, een percentage moeten inleveren.

  • Een solidariteitsheffing genereerd meer geld, wat weer terug vloeit naar de hogere inkomens.

 14. ericlapas

  ‘Na juli is het geld op’ en nog steeds willen ze niet korten op het salaris van Chebu Sluis. Vraag me af wie deze klojo’s nog serieus neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *