Telegraaf | Curaçao weer populair bij Nederlandse toerist

Een informatiebord op het strand van Willemstad. De stranden waren enkele weken nagenoeg verlaten, maar het openbare leven op Curaçao komt weer op gang Ⓒ ANP

Terwijl wereldwijd steeds meer maatregelen tegen het coronavirus worden versoepeld, leeft het virus op veel plekken weer op. Mondiaal zijn er inmiddels meer dan 570.000 coronadoden te betreuren. Meer dan dertien miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Curaçao is weer in trek bij Nederlandse toeristen. Het eiland heeft per 1 juli zijn grenzen heropend voor toeristen uit Europa en de Cariben, nadat het meer dan drie maanden gesloten was vanwege de coronacrisis.

In totaal zijn sindsdien bijna drieduizend passagiers geland op het eiland, meer dan tweeduizend zijn afkomstig uit Nederland, meldde het Curaçaose toerismebureau op basis van cijfers van de eerste twaalf dagen van juli.

De rest komt vooral uit de regio, vooral Aruba en Bonaire. Van de Europese bezoekers komt 92 procent uit Nederland, de rest uit België en Duitsland. Aruba opende per 10 juli haar grenzen voor Amerikanen, Sint-Maarten wil dat 1 augustus doen. Curaçao houdt voorlopig haar grenzen dicht voor vliegtuigen uit de Verenigde Staten.

Bekijk ook:
Corona drijft geliefden naar Aruba

Het Curaçaose toerismebureau is tevreden over de cijfers. In totaal wil het eiland in juli niet meer dan 10.000 bezoekers toelaten om het risico op coronabesmettingen zo klein mogelijk te houden. Traditiegetrouw vormen Nederlanders de grootste groep toeristen op Curaçao.

Bron: Telegraaf

11 Reacties op “Telegraaf | Curaçao weer populair bij Nederlandse toerist

 1. Beste Ambulant hou vooral jezelf de spiegel voor, de lachspiegel uiteraard.

 2. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  Nog een weekje erbij @Ambulant?.
  Bij de volgende post heb je tot eind van de maand aan je broek.

 3. Commentpolis

  @William: jawel dat heeft wel effect.

  Er zijn 2 mogelijkheden: ik stel het hier zo in dat @Ambulant niet meer kan posten of ik laat hem zich eerst het schompus typen en verwijder daarna zijn post.
  Dat laatste vind ik leuker en effectiever. Het heeft echter één nadeel: ik zit niet 24/7 op KKC. Een berichtje van @Ambulant blijft dus even staan.

  Commentpolis

 4. Ik dacht dat “Ambulant” een tijdje geschorst was?
  Duidelijk heeft de schorsing geen effect.

 5. Curacao revisited

  Miles Mercera heeft veel weg van Steven Martina: allerlei mooie praatjes maar geen resultaten

 6. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 7. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  En weer heb je niet op zitten letten.

  Toeristen mogen nu wel, in juli zijn er 10.000 toegestaan.
  Echter…………….de toeristen willen niet en daar kan niemand iets aan veranderen.
  Wat we nu hebben is met name vrienden en kennissen, er zit maar een heel klein deel in de hotels en apartementen.
  Ergo, we gaan die 10.000 toeristen voor juli niet eens halen !
  Het is nu zomer in Europa, velen blijven gewoon in Nederland en als je het nieuws had gevolgd dan had je ook geweten waarom ?
  Men kent de regels in Nederland, men weet hoe de situatie daar is, maar men wil vooral niet met corona in een buitenlands ziekenhuis komen te liggen. Dus blijft men gewoon in Nederland, veelal thuis, wat dagtripjes, maar niets geen gekkigheid.

  En nu vandaag bekend is geworden dat een aantal passagiers in de VS, tijdens een vlucht van Delta, in het vliegtuig corona hebben opgelopen, zal het animo voor vliegreizen nog verder af gaan nemen.

  Dat is de realiteit Ambulant en niet dat verzonnen sprookje van jou: ‘gooi de grenzen maar open en dan staan er weer 50.000 toeristen op de stoep.’
  Dat is dus bewezen niet waar te zijn, zoals ook al was voorspeld.

 8. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 9. Fred Schiedam

  Eerder zei CTB toch dat 80% van de reizigers uit Nederland of terugreizenden naar Curacao waren óf op familiebezoek kwam. Maar 20% ging (als toerist) naar hotels.
  In mijn eigen is het zeer voorbarig om te stelln dat Curacao in trek is bij Nederlandse toeristen.

 10. Abraham Mossel

  En het liegen en bedriegen door CTB blijft gewoon in volle kracht door gaan en dat doen ze alleen maar om hun eigen salaris veilig te stellen. kom regelmatig aan zee om te vissen maar zie nog geen toeristen, hooguit een hond die mij komt kijken of ik wat te vreten voor hem heb, en dat heb ik natuurlijk ook voor hem, omdat die hond zich beter gedraagt als menigeen YDK op dit politiek verrot eiland.

 11. ericlapas

  Het kan niet anders, wij moeten het van het toerisme hebben want de CEO van CTB moet zijn 40.000 gulden per maand krijgen.

  Heb wat interviews op HATO gezien van Nederlandse toeristen die aankwamen. Ze zeiden bijna allemaal dat ze niets vrezen omdat op Curacao haast geen besmetting is.

  Blijkbaar gaat het bij de Nederlandse toeristen niet in dat wij het graag zo wilt houden.

  Er duiken regelmatig filmpjes op social media waarbij te zien is dat de Nederlandse toeristen in landen als Portugal, Belgie, Spanje en Frankrijk nu al de regels aan hun laars lappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *