ParadiseFM | Motie over Point Blanche

Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties ontraadt de motie | Suzanne Koelega photo archief

De Nederlandse parlementariërs Chris van Dam en André Bosman hebben gisteren een motie ingediend over de Point Blanche gevangenis op Sint Maarten.

Volgens de motie lukt het St. Maarten niet om langlopende problemen op te lossen en moet de Rijksministerraad voor vijf jaar de touwtjes in handen nemen over het gevangeniswezen op Sint Maarten, dit gebeurt dan op kosten van Sint Maarten zelf.

Minister van Justitie van St. Maarten Anna Richardson zegt in een reactie sinds haar aantreden twee maanden geleden druk bezig te zijn met oplossingen voor de gevangenis.

Ze verwelkomt alle steun aan dat process en zegt binnenkort met de Nederlandse minister van Justitie over de motie te willen praten. Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties ontraadt de motie.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Motie over Point Blanche

  1. Abraham Mossel

    Ik heb zelf met mijn aannemingsbedrijf gewerkt aan de bouw van die gevangenis, zag toen al dat het daar een hel zou zijn om te zitten, maar vergeleken met voor een gevang in zuid Amerika is het gevang daar op de berg een hotel. dus niet zeuren, jullie zijn toch van die stoere boy’s. maar ik begrijp jullie wel , in Nederland zit je in een eigen cel met internet tv en drie keer een maaltijd per dag. Knops Ogen en oren dicht is de beste manier om de regering voor hun eigen kar te spannen om die rotzooi daar op die berg zelf te laten opruimen, voordat ze er zelf in zitten???.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *