ParadiseFM | Minister wil dat Curaçao meer verdient aan iGaming

De minister zegt al lange tijd bezig te zijn om dat te veranderen.

De online gaming-sector van Curaçao, ofwel iGaming, behoort tot de grootste in de wereld. Maar het land Curaçao zelf verdient er nauwelijks aan.

Dat stelt minister van Financiën Kenneth Gijsbertha. Volgens hem moet die situatie wijzigen. De minister zegt al lange tijd bezig te zijn om dat te veranderen. Volgens de minister zijn er al diverse besprekingen gevoerd met individuele lokale ondernemingen die actief zijn op het gebied van iGaming. Hij stelt dat zijn ministerie hard aan nieuwe veranderingen werkt.

De Curaçao Internet Gaming Association heeft eerder positief gereageerd op het begin deze maand tussen Nederland en Curaçao overeen gekomen Landspakket. Dat is een onderdeel van de nieuwe financiële hulp die Nederland aan Curaçao biedt.

In het pakket wordt benadrukt hoe belangrijk de potentiële bijdrage van de sector van online kansspelen is. En ook hoe belangrijk het kan zijn voor de lokale economie, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

Bron: ParadiseFM

KKC naschrift

De belangen van de trustverenigingen en offshore online gaminglicentiehouders zijn de Antilliaanse lobbyorganisaties CIGA/CIFC/CIFA/IFG. De 7 offshore online gaming vergunninghouders die verdeeld over deze verenigingen worden gerepresenteerd door zijn:

  1. E-commercepark/Antillephone
  2. Intertrust/Cyberluck (ook wel Curacao Egaming genoemd)
  3. TISS/United Trust
  4. TMF/Curaçao Interactive Gaming Licensing
  5. HBM/Curaçao Interactive Licensing
  6. Trustmoore/Elite Turf Club
  7. Dutch Antilles Management/Gaming Services Provider.

Verenigingen CIFA en CIGA/IFG weigeren sinds een tijdje te vertellen welke licentiehouders en bedrijven zij vertegenwoordigen alsook het aantal sublicenties bekend te maken. De bedrijven die de CIGA bestuursleden vertegenwoordigen zijn tevens lid van de CIFA en IFG, die ook wordt vertegenwoordigd door de financieel-fiscale dienstverleners vereniging, die voornamelijk van de CIGA afhankelijk zijn. In CIFC zijn ook enkele andere CIGA leden vertegenwoordigd. Alle lobbyen voor eigen invloed op komende nieuwe wetgeving, beleid, tijdspad en uitvoeringsagenda.

De daadwerkelijke uitvoering van taxering en regulering wordt over de verkiezingen van maart 2021 heen getrokken, maar kan met terugwerkende kracht worden ingevorderd onder toezicht van COHO, de Gaming Control Board en Belastingdienst op basis van het tijdspad van haar uitvoeringsagenda. Lees de volledige Tweede Kamer en landspakketten tekst hier en hieronder.

Het nieuwe deel van de tekst zoals geformuleerd op 2 november 2020 voor de 3e tranche is: “Maatregelen om (via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst) de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen te innen.”

De tekst zoals geformuleerd op 6 juli 2020 voor de 3e tranche

De tekst zoals geformuleerd op 6 juli 2020 voor de 3e tranche

De tekst zoals geformuleerd op 2 november 2020 voor de 3e tranche

De tekst zoals geformuleerd op 2 november 2020 voor de 3e tranche. Nieuw is: “Maatregelen om (via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst) de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen te innen.”

Een Reactie op “ParadiseFM | Minister wil dat Curaçao meer verdient aan iGaming

  1. De omvang van deze ondergrondse economie is veel groter dan de begroting van het koninkrijk der Nederlanden voor 2021.
    Zoek maar eens op wat die is en schrik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *