ParadiseFM | Minister Girigorie: ‘Geen politieke bemoeienis met zaak-Schotte’

In juni zou Schotte al met een enkelband de gevangenis mogen verlaten om de rest van zijn straf in huisarrest te zitten. Maar daarover kwam een negatief advies | Persbureau Curacao

Minister van Justitie Quincy Girigorie heeft geen enkele politieke bemoeienis met de zaak-Schotte. Dat zei hij gisteren in het parlement.

MFK-Statenlid Charles Cooper vroeg de minister om te kijken naar de corruptie die er volgens hem plaatsvindt bij Reclassering. Daar zou er volgens Cooper alles aan worden gedaan om Schotte geen huisarrest te geven. Maar Girigorie zei dat hij als minister zich niet bemoeit met de zaak van de opgesloten oud-minister president.

Eerder had de advocaat van Schotte, Lizaima da Costa Gomez het ook al over ‘gesjoemel’ rond de zaak-Schotte. Morgen beslist de rechter of Schotte eerder naar huis mag. Zijn advocaat heeft een verzoek daartoe gedaan.

In juni zou Schotte al met een enkelband de gevangenis mogen verlaten om de rest van zijn straf in huisarrest te zitten. Maar daarover kwam een negatief advies. De advocaat van de oud-minister president heeft daar protest tegen aan getekend en is nu in hoger beroep gegaan.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Minister Girigorie: ‘Geen politieke bemoeienis met zaak-Schotte’

 1. @ Roy Roger ze missen elkaar dus ?
  Wordt spannend dus .
  Ik dat hij nog 3 jaar erbij kreeg .
  Wordt dus spannend .
  Nos bon yu di korsou .

 2. Abraham Mossel

  Holle Bolle Gijs Cooper vergeet een ding, Gerrit de Raaf heeft 3 jaar onvoorwaardelijk gevang gekregen waarvan 1 jaar vervroegd bij goed gedrag?, dus gewoon 2 jaar voluit zitten advocaatje en geen 6 maanden thuis zitten met een bandje dat is geen straf. Een bandje krijg je pas als je 5 a 6 jaar in het hok hebt gezetten, en die staan hem nog te wachten als Jammy gaat kotsen over de opdracht gevers namen van de moord op Wiels, die zaak is nog lang niet rond, Jammy gaat op zeker kotsen als hij op zeker voor 18 jaar word 12 jaar het hok in moet en er alleen voor moet op draaien en een ander lekker aan het strand zit te zuipen en s’nacht ligt te hoeren en te snoeren. ps ook heeft Gerrit de Raaf nog even de tijd om die 3 jaar uit te gaan zitten wegens 1,8 miljoen verduistering van het volk cq belasting geld.

 3. @RR, er is onlangs ter sprake gekomen, dat charlie ook de allerjeugdigsten opzoekt, zou hij nou van zoveel verschillende walletjes eten!!, en van gemeensschapsgeld, dat is wel erg veel van het goede.

 4. Er doen sterk de geruchten dat die twee een romantische verhouding met elkaar hebben.
  Weet niet of dat het geval is, maar Charlie doet niets anders om zijn (geliefde) vriend zo spoedig mogelijk om met hem te verenigen.

 5. Abraham Mossel

  De Loser advocaat van Gerrit de Raaf weet donders goed dat de de loser 3 jaar onvoorwaardelijk gevang heeft gehad waarvan 1 jaar vervroegd vrij bij goed gedrag, zo zijn op naai gedrag te volgen in het gevang heeft hij helemaal geen recht op die 1 jaar vervroegd vrij en moet hij gewoon die 3 jaar onvoorwaardelijk uit zitten met direct de 3 jaar gevang voor 1,8 verduistering geld van de gemeenschap van curacrim, dus gewoon 3 jaar erbij zitten. Als ik de rechter was had De Raaf de 1 jaar vervroegde en de 3 jaar direct moeten uit zitten, met het ( een lul verhaal ) verhaal van vluchten naar !!! land met zijn gestolen $$$$$ van de burgers in 2 jaar als PM van de crim.

 6. Hoe kan hij nou vrijgelaten worden? Heeft hij het verdwenen geld dan al terug betaald? Zo niet, dan kreeg hij er toch nog 3 jaar bij?

 7. Een van de corrupste figuren c cooper himself, heeft gesproken, bai fliet vetnek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *