ParadiseFM | Mc William: ‘Meer illegale prostitutie en meer gevallen van HIV’

McWilliam baseert zich in haar brief op twee stichtingen die melding maken van een stijging van de hiv/aids-gevallen. Er zijn nog geen officiële cijfers | Extra

Volgens Statenlid Giselle McWilliam is er door de sluiting van Campo Alegre sprake van een toename van illegale prostitutie op Curaçao.

Ook is er volgens haar sprake van een toename van het aantal gevallen van hiv/aids. Ze heeft een brief gestuurd aan minister van gezondheid Zita Jesus-Leito. McWilliam wil van de minister weten of de regering een actieplan heeft om de problemen aan te pakken.

McWilliam baseert zich in haar brief op twee stichtingen die melding maken van een stijging van de hiv/aids-gevallen. Er zijn nog geen officiële cijfers.

Volgens Mc William speelt ook een rol dat de afgelopen jaren verschillende ongedocumenteerde vrouwen Curaçao zijn binnen gekomen en in verschillende wijken actief zijn in illegale prostitutie.

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “ParadiseFM | Mc William: ‘Meer illegale prostitutie en meer gevallen van HIV’

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Joseph S:
  Ik heb een donkerbruin vermoeden over welk familielid van jou je het hier hebt, maar ik ga geen naam noemen. Je weet het zelf wel…..

 2. Impliciet verwijst ze wel naar het weer gaan openen van een gecentraliseerde publieke prostitutie-gelegenheid (bordeel). Dat is beter te controleren, hygienischer en veiliger. En te preferen boven de nu ontstane ongewenste situatie. Mits de overheid daar wel goed toezicht op houdt. Als dat gebeurt, toegankelijk, veilig en betaalbaar, zal dat in ieder geval een (groot) deel van de problematiek oplossen.

 3. It takes one to know…

  Veel gevaarlijker dan de illegale prostitutie en bijkomende ziektes zijn MI de “uitverkorenen” die hun ziel verkocht hebben voor 12k per maand!

  Deze waardeloze nietsutten zijn een aamerkelijk groter risico voor de nog gezonde bewoners van de klip.
  De hebzucht en ultieme lamlendigheid zijn reeds zéér besmettelijk gebleken.

  Wellicht kan McShiiit zich na het komende, onafwendbare verkiezings debâcle van de MAN sushi gaan inzetten voor de illegale hoertjes alhier.
  Ervaring genoeg in de bewuste branche, zij het in het hogere marktsegment… Eindelijk toch nog iets waar deze dame wél verstand van heeft

 4. De grootste hoeren ( sloeries) van Curaçao vind je niet in het “blijde kamp” of op de hoek bij de snacks ,

  Maar gewoon aan de zijde van onze coroprate kanjers, CEO’s, ministers, (ex) directeuren, accountants, tax specialisten, diensthoofden , gobièrnu en gezagsdragers.

  Danki, thank you , merci, bedankt !!!!

 5. De meeste curaçaose vrouwen kunnen het bloed van Dominicaanse en Colombiaanse vrouwen wel drinken. Het is vaak zo dat de curaçaose vrouwen als ze éénmaal getrouwd zijn niet van de Kentucky en de rabu di porko af kunnen blijven.

  De reden waarom deze vrouwen het zo goed doen bij de YDK is vrij simpel, de meeste YDK’s herkennen de strijd van deze vrouwen met die van hun eigen moeders die ook als alleenstaande ouder van alles moest doen om brood op de plank te krijgen.

  De meeste curaçaose mannen gaan naar de hoeren niet uit geilheid maar uit solidariteit, waarschijnlijk heeft het te maken met de hoop die ze als kind hadden dat een man hun moeder had geholpen.

 6. Het is duidelijk dat McWilliam zomaar wat cijfers door elkaar haalt. Stichting Cura heeft in het verleden vaker over de hoge HIV besmettingen gehad. Het is apart dat wij McWilliam toen niet over hoorden, blijkbaar was de verkiezingen toen te ver.

  HIV besmettingen en illegale prostitutie hebben niets met de sluiting van Campo te maken want de YDK die onveilig wilt vrijen gaat niet naar Campo.

  Het geeft weer aan hoe ver parlemenariers van de samenleving staan, de laatste tijd zien we steeds meer Curacaose vrouwen zich op parkeerplaatsen van supermarkten en bij snacks prostitueren. Het heeft niet te maken met de vraag maar met het aanbod.

 7. Stel je voor een gobernante schreeuwt, out of nowhere : “Meer illegale prostitutie en meer gevallen van HIV”

  En in eenzelfde adem : “Er zijn nog geen officiële cijfers.”

  Typisch een mens dat geen distinctie weet te leggen tussen fact and fiction.

 8. Ik had verwacht dat bijv. Lapas nu een opmerking zou hebben gemaakt in de trant van “ze komt op voor de belangen van haar vriendin anoushka cova”. Of mcmilliam komt op voor de belangen van haar andere collega’s.

 9. Er zijn nog genoeg andere hoerenbakken mc w , vichy van de griezel trona, veeris wwar ‘n bekende politicus ‘n hartaanval kreeg met de moeder van JP, dan ‘n hele luxe op klein sorsaka, voor elk wat wils, dus je hoeft niet te mauwen over campo.

 10. Campo is dicht , wat had zij verwacht .
  Dus testen , testen .
  Wie naar de hoeren zijn geweest .
  Goh iemand wordt wakker .
  Vreemd , ik vind het heel vreemd .

 11. Abraham Mossel

  Ik weet niet of het aan mij ligt, maar de ene na de andere domme opmerking van onze Statenleden cq professors over problemen die al 50 jaar bekend zijn op de crim komen in een keer weer boven water drijven, verkiezing tijd cq wit voetje halen.

 12. Wat een onvoorstelbaar dom mens is dit zeg.

  Al in juni jl. heeft er een 2 pagina artikel in het Antilliaans Dagblad gestaan over STichting Cura + waarin HIV uitgebreid aan de orde is gekomen.
  Vreemd dat McW toen niets heeft gezegd.
  Wat een Buhne-figuur zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *