29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 10:17

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Minister Camelia-Römer: Overheid via SVB nog teveel kwijt aan privé-specialisten

De overheid betaalt via SVB 13 miljoen per jaar aan degenen in dienst zijn van het ziekenhuis en 50 miljoen aan de privé-specialisten.

Minister van Volksgezondheid Suzy Camelia-Römer heeft in het parlement gisteren uitgelegd dat de vergoeding van medisch specialisten volgens haar scheef is gegroeid.

Momenteel werkt de helft van het totaal aantal specialisten in het ziekenhuis en de andere helft op zichzelf. De overheid betaalt via SVB 13 miljoen per jaar aan degenen in dienst zijn van het ziekenhuis en 50 miljoen aan de privé-specialisten.

De minister noemt die verhouding niet correct. Sinds 2009 moeten nieuwe specialisten in het ziekenhuis werken. Eerder maakte ze bekend meer medisch specialisten op Curaçao te willen laten werken.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. @ Joep Meloen Wat je die jou bekende specialisten dus feitelijk kwalijk neemt is dat ze iedere handeling in rekening brengen. Net zoals onder andere advocaten, consultants, mijn tuinman, eigenlijk zoals iedere zelfstandig ondernemer zou moeten doen.
  In goed Nederlands heet dat zeer zeker geen fraude!
  In andere talen overigens ook niet.
  Een paar voorbeelden zouden zijn verantwoord ondernemerschap, handel, zakelijk inzicht….
  Fraude toch zeker niet.

 2. @ Jantje. U bent zeer zeker een specialist in de prive sfeer. Nou, als je in Porshes, grote Ford Trucks, Mustangs rondrijd, tevens een ander daarnaast een hele grote boot hebt, die je gewoon als intro foto op je persoonlijke facebook showt, dan draai je als specialist zeker geen verlies.

 3. Krijg weer zeer sterk de indruk dat hier een spelletje door Suzy gespeeld wordt en appels met peren worden vergeleken. De specialist in het SEHOS ontvangt een salaris en alle andere kosten komen onder SEHOS , een buiten specialist zou na aftrek van de zelfde kosten als SEHOS wel een minder kunnen verdienen. Dus alvorens ze iets roepe toetert eerst de zaken correct op een rijtje zetten, voer voor een onderzoeks-journalist. Laat hem dan gelijk even het kaf onder het koren uitfilteren.

 4. Dan hebben we natuurlijk nog de specialisten die maar meteen het duurst mogelijke onderzoek voorschrijven, zonder de patiënt ook maar 1 keer te hebben onderzocht of te hebben gevraagd wat de klachten precies zijn.

  Vervolgens houden specialisten patiënten, die allang uitbehandeld zijn (vanwege oplossen van de klacht) gewoon in hun systeem, laten ze eens in de zoveel tijd voorbij komen, kan men weer een consult en behandeling in rekening brengen.

  Logisch dat de SVB op die manier vele miljoenen onnodig kwijt is.

 5. Ik ken specialisten die vrolijk een consult in rekening brengen voor het doorgeven van de uitslag van een lab test ! En wanneer de uitslagen van de test nog niet geheel binnen zijn rekenen ze vrolijk meerdere consulten. Dat geldt dus ook voor een simpel telefoontje.
  Zoiets heet in goed Nederlands: ‘FRAUDE’.

 6. @Observator: een specialist heeft personeel, een pand, afschrijvingen op apparatuur etc.

  Het is niet zo dat een specialist 630.000,- verdient. Misschien draait hij wel verlies.

 7. Gemakkelijk toch voor sommige vrij gevestigden, dat ze nodige (??) aanvullende onderzoeken, toevallig in de eigen praktijk uitgevoerd tegen absurde(!) tarieven niet hoeven te verantwoorden aan de verzekeringsinstantie / particuliere verzekeringen. En bij een volgend onderzoek nog maar eens, etc. etc. Patient is toch niet mondig op straks mede hierdoor failliet Curacao.

 8. Er wordt dus 63 miljoen besteed door de SVB voor de diensten van hooguit 100 specialisten op Curacao. Een gemiddelde specialist kost dus ca. ANG 630,000.00. In dit bedrag zijn niet inbegrepen de kosten van de particulier verzekerden. De vraag is willen we als samenleving dit bedrag betalen voor de diensten van een specialist ? Is het aan te bevelen dat de overheid de inkomsten van deze beroepsgroep normeert?

 9. @Het bedrag ligt veel hoger. Sehos weigert al jarenlang verantwoording te geven m.b.t. ‘Poli Nobo’ en de kostenverdeelsleutel dat daar gehanteerd wordt t.a.v. specialisten.
  Voorts hebben taferelen met Berry, Fa-Si-Ien en ook van Eps (vaatchirurg) duidelijk gemaakt hoe specialisten “hun” territorium beschermen. Misschien zou de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC) eens een kijkje moeten nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -