30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 18:03

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaParadiseFM | Minder boekingen rond kerstperiode dan verwacht

ParadiseFM | Minder boekingen rond kerstperiode dan verwacht

Zowel TUI als KLM hebben wel veel boekingen gekregen

Reizen naar Curaçao rond de kerstperiode blijkt minder populair dan verwacht.

Zowel TUI als KLM hebben veel boekingen gekregen nadat minister-president Mark Rutte vorige week bekend maakte dat het Caribisch deel van het Koninkrijk niet onder het negatieve reisadvies voor Nederland valt.

Maar de Amigoe schrijft dat de boekingen van TUI nu ongeveer de helft bedragen van het aantal boekingen tijdens de kerstperiode vorig jaar. Ook KLM zit qua boekingen ruim onder de aantallen van vorig jaar.

Bron: ParadiseFM

10 reacties

 1. En verder zijn hier weer de Corona sceptici aan het woord. Vertel de nabestaanden van de vele duizenden doden dat de griep influenza en COVID-19 same same is.

 2. Als je twee ziektes wilt vergelijken, dan is niet alleen het absolute aantal slachtoffers en doden relevant, maar ook de kans op sterfte na het krijgen van de ziekte. En de kans op besmetting, etc.
  Allerlei specifieke omstandigheden zoals leeftijd, gezondheidstoestand, gewicht, etc, kunnen statistieken sterk laten afwijken. Dat wordt vaak misbruikt om te zeggen: zie je nou wel het valt wel mee, want ze waren al oud en ziek (blijft vreemd overkomen).

  Maar alle statistieken falen als geen goede grip op de feiten gekregen kan worden. Als bijv. verzorgingstehuizen niet meegeteld worden, of steeds de schuld aan de ict gegeven worden of er gewoon slecht management bij de ggd’s is waardoor ze niet in staat zijn op vastgestelde tijdstippen basisgegevens op te hoesten. Of als overheden bewust cijfers verdraaien. En dat is echt niet alleen in china zo. En als mensen sterven zonder getest te worden wordt dat in het algemeen uitgelegd in het voordeel van de beleidsmakers.

  Voorlopig (12-11-2020) is het zo dat van alle corona besmettingen (tot nu toe) in Nederland 1 op de 50 mensen sterft. Caribisch nederland zelfde getal. Curaçao 1 op de 588, Aruba 1 op 108, st.maarten 1 op 40. Dit zijn cijfers over de gehele periode en is geen momentopname, waarin bijzonderheden kunnen zitten, zoals varianten.

  Maar het belangrijkste als je zo’n vergelijking van 2 ziekten goed wilt doen, is dat de manier waarop die cijfers tot stand komen hetzelfde is. Gedurende een epidemie zullen cijfers fluctuaties vertonen die inherent zijn aan een versnellende besmetting.

  Wat soms ook gebruikt wordt is het sterftecijfer van ziekenhuispatienten of ic-patienten. Maar dat geeft ook een vertekend beeld met soms hogere percentages. Het is dus maar wat de schrijver wil bereiken.
  Met andere woorden, blijf je gezond verstand gebruiken en speel geen struisvogel (je krijgt misschien geen tweede kans).

 3. Juan je bent hysterisch. Het virus heeft mar iets hogere mortaliteit als influenza. Dan zou dat ook dus gelden voor iedereen die griep heeeft? hou op met die paniek zaaierij .

 4. Hé Jandino, wie betaalt jou om op te roepen de grenzen voor toeristen open te houden?

  Als je moest kiezen, wat is dan erger?
  Doodgaan van de honger of van de corona?
  Vernederd worden door de regering hier, of door de regering in den haag?
  Uitgebuit worden door een blanke baas of door een zwarte baas?

  Jandino, je doet neet alsof je een van ons bent, maar je bent een macamba.

 5. Kun je een Nederlandse toerist die met een vals testbewijs èn met een covid-besmetting hier anderen besmet niet aanklagen voor poging tot moord met voorbedachte rade?
  Eigenlijk moeten ze die op dit moment ongewenste toeristen duidelijk maken dat bij besmetting altijd gevangenis volgt. 100%.

 6. De run op tickets was op een aanbieding bij de bekendmaking dat de grenzen openblijven.

  De ticketprijzen voor de feestdagen liggen extreem hoog. Voor een vakantie met gezin is dat onbetaalbaar. Dat gaat de NLer ècht niet betalen.

  Daarbij komt, dat veel mensen sinds Covid wereldwijd minder vliegen. De kans dat een land op oranje springt is levensgroot. Curaçao had gisteren zelf een record van 51 besmettingen.

  De vliegmaatschappijen w.o. TUI en de KLM doen heel moeilijk wanneer een land negatief reisadvies krijgt om het geld terug te betalen en geven liever vouchers.

  Dus als je een dure reis richting de Caraïben hebt geboekt die plotseling niet doorgaat zit je ook nog eens met de financiële gevolgen….en moet je een strijd voeren voordat men tot terugbetaling overgaat…..Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties