27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:42

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | MFK wil getinte autoruiten toestaan

Het voorstel is opmerkelijk, omdat de afgelopen jaren zowel voor de verkeersveiligheid als in de strijd tegen misdaad getint glas aan de voorkant niet was toegestaan.

Voorruiten van auto’s mogen, als het aan de MFK ligt, in de toekomst getint zijn. Parlementariër Fergino Brownbill bereidt een wetsvoorstel voor waarin getint glas tot maximaal 40% verduistering wordt toegestaan.

Hij noemt in de Extra de zonnestralen feller dan voorheen. Ook noemt hij de slechte economische situatie. Mensen moeten zichzelf kunnen beschermen tegen dieven en het minder makkelijk maken voor anderen om te kijken wat er in je auto ligt.

Het voorstel is opmerkelijk, omdat de afgelopen jaren zowel voor de verkeersveiligheid als in de strijd tegen misdaad getint glas aan de voorkant niet was toegestaan.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. 1) Regeling voertuigen, Artikel 5.2.42 , eis 3 : De lichtdoorlatendheid van de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten mag niet minder dan 55% bedragen.

  2) Oogcontact met andere weggebruikers levert extra veiligheid op: ziet de chauffeur mij, wat wil hij nu? Zeker bij regenachtig of donker weer en wanneer de zon onder is. Of juist bij zonnig weer. Wanneer een zonnebril wordt gedragen kunnen donkere ruiten tot gevaarlijke situaties leiden.

  3) Er bestaat warmtewerende folie die doorzichtig is. Er zijn ook autoruiten met warmtewerend glas.

  4) Als je je auto parkeert heb je een zonnescherm die je aan de buitenkant kan monteren.

  5) Auto’s van meer dan Ang 100.000 hebben alle noodzakelijke voorzieningen om het interieur te beschermen tegen veroudering door UV.

  6) RHD moet verboden worden!

 2. Tisk tisk wat heerst er toch een chronisch tekort aan historisch besef op Curacao. De regel dat er geen donkere ruiten toegestaan zijn is in de jaren 90 ingevoerd. Er werd toen als drogreden gebruikt dat men niet in de auto kon zien wie erin zat en dus niet achterhalen of er overvallers inzaten. Een ieder moest eraan geloven tot aan de kleine busjes aan toe. Uiteraard was er ontheffing voor de autos van de mandatarios. Want “tur hende sa ken ta den auto di e mandatario”. De donkere beglazing was juist een welkom iets aangezien de zon zeer fel schijnt op Curacao en het interieur en bekleding van de auto kan beschadigen. Maar neen de dappere dodos van die tijd moesten en zouden het doordrukken. Dus tja daar reed je dan en werd je staande gehouden dan moest je op bevel van de politie je ramen ontdoen van de donkere tint, vermits je auto fabrieksklaar met de donker getinte ramen werd geleverd. Naar goede gewoonte op Curacao kwam er geen rechter erbij kijken. Neen de politie bepaalde. In een beschaafd land geeft de politie een beschikking of maakt proces verbaal op van een feit. Het is dan aan de rechter om te toetsen of het strafbaar is, maar ja dit is Curacao. Het leuke is dat alleen de gegoede burger er last van heeft gekregen en nog steeds trouwens. De overvallers sloegen ondertussen nog steeds hun slag, maar ja zo rollen wij op Curacao toch? “No ta sirbi ni Proteha”.

 3. Bij elke andere partij zou iemand denken, wellicht een goed idee maar bij een partij waarbij de partij leider en oprichter een gevangenisstraf van 3 jaar heeft gezeten en een ex minister voor moord zit, roept het wel vragen op.

 4. Te verwachten met een premier die aan bysides doet en zich ook nog in elkaar laat rammen! Niet slim!
  Hij is ook niet zo snugger!
  Verwacht ook geen snugger of beschaafd bestuur!
  Dus ja, daar horen donkere autoruiten bij!
  Net zo ontransparant als het “MFK beleid!
  Mooie symboliek!

 5. MFK is natuurlijk DE partij waar vele zaken het zon-/daglicht niet kunnen verdragen.
  Dus logisch dat het voorstel, dat alle wetenschappelijke onderzoekingen tart, van de MFK komt.

  Zonnestralen sterker? gaarne wetenschappelijk onderbouwen Brownbill!

 6. @ Fergino ook weer zo’n MFK wonder die uit het asfaltmeer is getrokken met een idee, die denk een stemmen actie voor de snel aankomende verkiezingen te denken heeft uitgevonden. Tjonge Tjonge wat een wonder dat die Apen van de MFK auto rijden konden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -