30 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

ParadiseFM | MAN accepteert akkoord met Nederland

Morgen zal het parlement beslissen of zij akkoord gaat | Persbureau Curacao
De politieke partij MAN accepteert het akkoord met Nederland. Dat heeft partijleider Steven Martina zojuist bekendgemaakt in een persconferentie.

In combinatie met de consensusrijkswet geeft de MAN-fractie goedkeuring, zo laat Martina weten. Morgen zal het parlement beslissen of zij akkoord gaat. Eerder liet de MAN weten geen consensusrijkswet de willen, maar nu zegt Martina dat dit belangrijk is voor de ‘landen pakketten’.

Ook is de MAN blij met de naamsverandering van CHE naar OHO, waardoor er meer als een bank wordt gefunctioneerd qua financiering. De rol van de entiteit is volgens Martina beperkter, waardoor er nu geen andere autoriteit is dan de overheid.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

6 reacties

 1. De MAN wil verzekerd zijn van hun maandelijkse payment niets meer en niets minder.
  Al dat gebral van Rhugg en Martina was gewoon bühne gezwets. Het zijn en blijven waardeloze figuren.

 2. @Theo
  Het begint bij de situatie dat het eiland op zwart zaad zit.
  Wil het parlement iets wat OHO financieel niet steunt, dan gaat het niet door vanwege platzak.
  OHO/CHE is ingezet om een financiele injectie door Nederland goed terecht te laten komen. Dat wordt dan in ieder geval geborgd. Wil het parlement zichzelf of vriendjes een inkomensboost geven dan zal men elders op zoek moeten gaan naar de financiering.
  Als het zo is dat OHO ook een taak heeft bij het op orde brengen van de structuren dan kan OHO een voorstel doen om een waargenomen misstand op te lossen. Mocht het parlement daar bezwaar tegen hebben dan kan het parlement met een alternatieve oplossing komen. Voor financiering van Nederlands geld zal OHO daar goedkeuring aan moeten geven. Raakt men in een impasse, ja, dan gebeurt er ogenschijnlijk niets en blijft het probleem bestaan. Verantwoordelijkheid ligt dan wel bij het parlement.
  In ieder geval zal er geen Nederlands geld massaal kunnen worden verpist naar vriendjes onder het mom van oplossen van die misstand.
  Wat er echter wel gebeurt is dat de motivaties van het parlement de kans lopen in de openheid te komen. Er zal toch moeten worden gediscussieerd over de voorstellen en de argumenten worden uiteindelijk publiek. Als het parlement niet wenst mee te werken aan verbeteringen dan wens ik de leden veel wijsheid bij het informeren van de bevolking. In ieder geval verwacht ik dat veel zaken in de openheid komen, en daar hebben politici van een zekere kwaliteit een behoorlijk broertje dood aan.

 3. Als ik zo alle beschikbare berichtgeving over het akkoord lees, dan kom ik tot de conclusie dat het parlement gewoon kan beslissen wat er gebeurd en het OHO beslist of dat gefiniancieerd wordt.

  Vertaald: Het parlement wil iets en het OHO gaat dat niet financieren of OHO wil iets en het parlement gaat dat niet goedkeuren.

  Dus er gaat niets veranderen de komende 6 jaar, vandaar de plotselinge steun van MAN.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -