28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 05:01

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Kumun dicht gaten in wegdek

Kumun dicht gaten in wegdek

Bekende leden van de partij Kumun hebben woensdag gaten gedicht die in het asfalt zijn ontstaan.

De partij is begonnen met gaten op de Granaatappelweg in Dominguito . In die straat zitten heel veel gaten in het wegdek.

De werkzaamheden zijn verricht door partijleider Luigi Faneyte, voormalig tumbakoning Ike Jesurun en tv-persoonlijkheid Jadira Bislick. Volgens de partij gaat het om een burgerinitiatief.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

20 reacties

 1. ….”Op eigen initiatief gaten vullen betekent niet dat je een land kunt besturen”….

  100% Mee eens @EAJ, net zo goed dat een echte ydk krioyo zijn dat ook niet garandeert.
  Maarcze hebben met dat beetje scheppen met asfalt meer initiatief en creativiteit getoond dan Zita en die ander minister Stevie plebs Martina in 4 jaar hebben getoond.

  Uiteraard was het een stunt!
  Dat is wat men doet voor de verkiezingen, hoort bij het spel.

 2. Zo te zien zijn velen getrapt in deze verkiezingsstunt. Zoals de frente obrero vroeger voor de verkiezongen wegen liet asfalteren waarna het asfalt bij de eerste de beste regenbui wegspoelde.
  Op eigen initiatief gaten vullen betekent niet dat je een land kunt besturen. Daar komt wat meer bij kijken dan effe met een schep aan de gang.

 3. @Pietje Paf. Als de overheid het niet zo ver had laten komen, en zulke onbeschoft verwaarloosde wegen met kraters had laten ontstaan had niemand er aan hoeven te komen.

  De rooien, greppels, en afwateringen zijn ook eigendom van de overheid?

  Die zijn allemaal door burgers ontdaan van onkruid en wabi’s die zijn omgekapt, om het jarenlange opgehoopte zwerfvuil vervolgens te verwijderen, zodat het regenwater weer kon wegstromen.
  Had daar ook van af gebleven moeten worden?

  Idem stranden, baaitjes, geitenpaadjes, ook eigendom van de overheid. Moet de zwaarvervuilde natuur daar maar zo gelaten worden?

  Natuurlijk was het een stunt.
  En een hele goede!
  Om te laten zien hoe passief onze ministers en parlement zijn.
  Ze waren echt niet van plan om alle gaten te dichten LOL

  Overheid / regering is gewoon zeer traag met alles.

 4. Mm, als een gat ook eigendom is. Is de bijzitter van het gat dan ook niet aansprakelijk voor de schade aangericht door zijn bezit?
  Of is een gat geen eigendom is is daar mee het vullen van een gat dus ook niet tegen het recht?

 5. Beste Lezers,
  De actie is goed bedoeld.
  Maar zonder toestemming van de overheid mag je niet aan zijn eigendom komen. Dus die actie is in principe ilegaal en goedkope reclame van de nieuwe partij.
  Door het vullen van een gat met asfalt worden de problemen niet opgelost. Bij de volgende regenbui liggen ze allemaal weer open. Er moet een andere structuur hiervoor komen. Eigen pot en dat de problemen aangepakt zullen worden. Verbetering is gewenst op financiele en praktische vlak. De minister heeft gezegd dat men jaarlijks MLN 10,- aan wegenbelasting ontvangt. Daarmee kun je een hoop mee doen en zelfs een lening afsluiting voor uitvoeren van extra werkzaamheden. Mijn advies is mocht je ziek zijn oa last hebben van hernia of diarree. Stap niet in de auto.

 6. @Knoek-koe
  Zoals je zegt, heeft deze actie een positief effect gehad, is de actie absoluut sympathiek en goed bedoeld. Echter, voor een in feite nog niet officieel erkende politieke partij, (de partij moet nog door de pre-selectie fase en dergelijke), is dit voorbeeld van eigen rechtertje spelen niet echt een slimme zet.

  Dat de overheid wegens geldgebrek jarenlang heeft verzuimd om haar taken in deze te vervullen is een feit en afschuwelijk. Echter, dat geeft particulieren of burgers nog niet het recht om zonder overleg eigenhandig te gaan rommelen aan het wegennet. Dat is gewoon verboden. Het is en blijft tenslotte de taak en verantwoordelijkheid van de overheid.

  Dat een politieke partij of buurtbewoners een clean-up actie in een buurt organiseren of dat buurtbewoners een buurtpreventie Whatsapp groep aanmaken ter alarmering van bijvoorbeeld pogingen tot inbraken, is echt van een andere orde. Initiatieven die allemaal zeer toe te juichen zijn. I.p.v. eeuwig en altijd naar de gobiernu te kijken.

  Voor een beginnende partij is het dan wel zo verstandig om hoe dan ook te beginnen met het goede voorbeeld te geven, zeker als je als partij in de toekomst politieke verantwoordelijkheid wilt dragen. Burger ongehoorzaamheid is dan niet bepaald het goede voorbeeld.

 7. @Fox, je hebt best een paar terechte punten.

  Goedkope verkiezingsstunt?
  Misschien, maar wel een rake, dus een slimme!

  We verwachten echt niet dat er binnen nu en een maand nieuw wegen liggen, zeker niet met een Minister met Haitiaanse allures.

  Maar ze hadden tenminste de ergste kuilen kunnen dichten, als geste!
  Verder zouden ze idd niet komen.
  Als ze haar minimale goodwill had getoond, had KUMUN nooit zo’n geslaagde stunt kunnen uithalen.

  Maar ze koos de typiche luie uitweg:
  No tin sèn,
  behalve voor haar ministersalaris dan LOL!

  KUMUN was waarschijnlijk nooit van plan het hele wegennet te dichten.
  Maar hun doel is bereikt, Zita moved haar derrière!

 8. Een klein minpuntje , je moet eerst affrezen opvullen en daarna de gaten vullen
  Maar ja tijd zal het leren .
  Nos dushi hendenan .
  Ata nan si por .

 9. Goedkope, populistische verkiezingsstunt? Spiegeltjes en kraaltjes praktijken? Meer is het voorlopig niet. Mocht deze partij na de verkiezingen een plek in de regering dan wel de staten weten te veroveren of überhaupt aan de verkiezingen kunnen deelnemen, dan zijn deze populistische acties, as usual, weer snel verleden tijd. Vooral wanneer men ontdekt dat de schatkist compleet “bashi” is.

  Tenzij het deze partij KUMUN (Kòrsou Un Munisipio Ulandes Nobo) lukt om door middel van het organiseren van een referendum de burger te laten kiezen voor een UPG status i.p.v. een LGO status. M.a.w. een gemeente van Nederland worden en onderdeel worden van de EU, want dan kan er aanspraak gemaakt worden op EU (ontwikkel) fondsen. Op dit moment is de campagne van de partij om een referendum te organiseren nog gaande. Het is onbekend hoeveel mensen tot nu toe voor het organiseren van een dergelijk referendum hebben gestemd. Gezien de doorgaans heersende anti Nederland sentimenten, vraag ik mij af of dit gaat lukken.

  Het probleem nu is dat enige jaren geleden (vanaf 10-10-2010) ervoor gekozen is om het toen bestaande wegenfonds op te heffen. Rarara waarom? Gevolg is dat de opbrengst van de autobelasting, die bijvoorbeeld voor wegenonderhoud en infrastructuur aangewend kan worden, nu niet geoormerkt is en dus op de grote berg belandt. Volgens de huidige minister ligt er wel een wetsvoorstel om dit terug te draaien en een wegenfonds op te richten, maar zover is het nog lang niet.

 10. Op iedere nieuwe partij is wel iets aan te merken. Kumun steekt in ieder geval letterlijk hun handen uit de mouwen in plaats van alleen maar folders uitdelen en mooie praatjes. De oude partijen hebben voor mij zowieso afgedaan. De oppositie blijft vandaag voor de tweede keer volledig thuis om de democratie te frustreren en de coalitie heeft de afgelopen 4 jaar zowieso niets uitgevoerd. Dus liever een kans geven aan een nieuwe partij.
  “Als je kiest wat je koos, dan krijg je wat je kreeg”.

 11. KUMUN doet, slimme marketingmanager! gewoon de daad bij de belofte voegen
  Plotseling gaat DOW ook gaten vullen?
  Toch nog een gaatje gevonden in het leeggeroofde budget?
  Beetje to little to late!
  Wat een flut minister!
  Minister fututu!

 12. @Brian S , drechi valt mij wel af, want dan doe ik kuchi kuchi met ydk, ik moet me maar met de makamba’s bemoeien. Never mind wat drechi zegt .

 13. Ik weet al op wie ik stem, wilde eerst niet meer stemmen, nutteloos, graaiers of opvreters, lood om oud ijzer.
  Maar ik zal Kumun het voordeel van de twijfel geven en hopen dat het meer is dan een leugen in verkiezingstijd.

 14. Tot gisteren had de Minister geen geld om het aan te pakken! Arme Minister!Teveel geld aan “iets” anders uitgegeven. Maar nu dat een andere partij,in voor verkiezingstijd begint met haar werk te doen en de kraters op te vullen met asfalt,wauw, dan heeft ze geld gevonden om daarmee te beginnen! Ze moet zich diep schamen!

 15. Minister moet zich idd te pletter schamen, helaas is het inmiddels wel zonneklaar dat dit de natuur van type “beestjes” als Zita.

  Als het ze niet lukt, dan wordt het gewoon jouw probleem!

  Gaat al decennia lang zo, tot moeder kikkerland de boel weer uit het drijfzand trekt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -