ParadiseFM | Knops: ‘Lagere salarissen hoeven niet gekort te worden’

Knops doelt hiermee op de korting op arbeidsvoorwaarden van ambtenaren die altijd leek te gelden voor alle ambtenaren inclusief bijvoorbeeld leraren en Selikor medewerkers. De korting zou dus ook alleen kunnen gelden voor topsalarissen

De eilanden mogen zelf weten hoe er invulling wordt gegeven aan de korting van 12,5 procent. Dat stelt Staatssecretaris Raymond Knops.

Hij doelt hiermee op de korting op arbeidsvoorwaarden van ambtenaren die altijd leek te gelden voor alle ambtenaren inclusief bijvoorbeeld leraren en Selikor medewerkers.

Volgens Knops zou de korting dus ook alleen kunnen gelden voor topsalarissen. De uitspraak leidt tot veel ophef en onbegrip.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Knops: ‘Lagere salarissen hoeven niet gekort te worden’

 1. Wie zich nu nog afvraagy waarom figuren als Rosenmoller en Wellink hebben meegetekend kan in ogenschouw nemen dat Wellink o.a. een dikke laag bter op zijn vette hoofd heeft.

  “Omtzigt ontdekt dat president Nout Wellink van de De Nederlandsche Bank (DNB) een wel erg royale pensioenregeling heeft. Het lijkt geen aanlokkelijk thema voor een coalitiepoliticus”. (Volkskrant vandaag)

  Ongetwijfeld heeft hij een interessante belastingdeal via 1 of ander trustkantoor weten te regelen. Zo zijn die figuren.

 2. “Volgens Knops zou de korting dus ook alleen kunnen gelden voor topsalarissen. De uitspraak leidt tot veel ophef en onbegrip.”.

  ??? Ophef bij wie? Onbegrip waarom/waarover?
  Graag wat meer informatie.

 3. Wim, je zult het wel goed hebben uitgerekend maar de eis van Nederland ( waarvoor getekend is) is dat Sluis en zijn veel verdienende collega directeuren per 1 juli terug zouden moeten gaan naar de Rhuggenaath norm + 30%.
  Deze groep staat los van de 12,5% van de ambtenaren voor zover ik heb begrepen. Als dat niet zo is zou het voldoende zijn als zij ook 12,5% inleveren.
  Zoals we allemaal weten blijft Sluis en consorten voorlopig uit de wind en volgende week vrijdag zullen we zien hoe Nederland hierop gaat reageren.

 4. @Fred Schiedam:

  Plan ligt op tafel en is nu een kwestie van aanpakken vanuit de regeerders op het eiland om te werken naar een betere toekomst door bij zichzelf te beginnen.

  It’s high time for politicians on Korsow, Dushi Korsow to grow up and start delivering results. Het is de verantwoordelijkheid die zij dragen.

 5. Fred Schiedam

  @Bolivar: right!!

 6. @Wim:

  Wat aan jou heelaas ontgaat : het begint bij de huidige regeerders. Zij zijn immers leiders die het eiland moeten leiden tot zelfstandigehid op de lange termijn. Kortzichtig much met jou attempet at a condescending remark ?

  Je weet wel dat Nederland willing is om miljarden aan financiele steun te leveren zolang er gewerkt wordt aan herstructering van het apparaat want als dat niet gebeurd is er ook geen sprake van een toekomst ?

  Vertel mij Wim “Einstein” waar gaan Goebierno & Sons B.V. die miljarden maken op eigen houtje ?

 7. Nog meer domoren bij de reacties hier beneden. Dan maar in Jip en Janneke taal, voor hen.

  Voorbeeld: Bureau Post, 50 vriendjes van Aalvin Daal verdienen er 7,500 per maand (90,000 per jaar) en Franklin Fraud Sluis 750,000 per jaar.

  Jaarlasten:
  50 x 90,000 = 4,500,000
  1 x 750,000 = 750,000
  ———-
  Totaal 5,250,000

  Moet worden (12.5% korting) 4,593,750

  Dat betekent dat wanneer Franklin Fraud Sluis zijn salaris verlaagt tot 93,750, de 50 vriendjes van Aalvin Daal geen cent hoeven in te leveren.

  Nu duidelijk?

 8. Ambulant

  Wisten ze allang.
  Ze zijn niet dom. Egoisten en dieven zijn het.
  Experts in stelen en verduisteren.
  Ze willen de lagere salarissen gebruiken als breekijzer en actie groep om de hogere salarissen en zich zelf te ontzien.

 9. “Volgens Knops zou de korting dus ook alleen kunnen gelden voor topsalarissen.”

  En dan laten de huidige politici het eilanden in vlammen opgaan omdat ze te dom zijn om te begrijpen hoe je een eiland regeerd. Je onteemt het brood niet van de bevolking. Dan wil je een Haiti part deux maken.

  “De uitspraak leidt tot veel ophef en onbegrip.”

  Het brood ontnemen van het volk leidt tot ophef en onbegrip vanuit Gobireno & Sons B.V.

  It’s high time for so-called leaders on the island to start delivering results for their constituency and end their endless pursuit of personal financial gain at the cost of the island’s future.

 10. Wat een domoren weer.

  Op de totale personeelskosten moet 12.5% bespaard worden. Ontzie je de laagste inkomens, dan moeten de de hogere meer daan 12.5% gekort worden.

  Nog beter is niet functionerende en overbodige ambtenaren ontslaan, zoals thuis zittende Tilly Pikeries en de honderden Pik Pisas benoemingen.

  Doe je dat in voldoende mate, dan hoeft er niemand 12.5% gekort te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *