ParadiseFM | Knops: “Hervormingsentiteit is geen schending autonomie”

Volgens Knops kunnen de landen hun autonomie nu niet dragen | Nu.cw

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops heeft vandaag een brief gestuurd naar het Nederlandse parlement. Daarin stelt hij dat de instelling van de Caribische hervormingsentiteit (CHE) geen schending inhoudt op de autonomie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Wel kan het worden gezien als een beperking van de autonomie, aldus de staatssecretaris.

Volgens Knops kunnen de landen hun autonomie nu niet dragen. Nederland wil volgens hem de landen helpen om die autonomie weer ten volle te kunnen dragen.

Als de rijkswet in werking treedt die de entiteit mogelijk maakt, zou dat de indruk kunnen wekken dat hiermee de autonomie van de landen wordt geschonden, zo schrijft hij. ‘Zulks is echter niet het geval. Het is niet ongebruikelijk dat in een consensusrijkwet taken worden toebedeeld aan andere organen dan landsorganen.

Denk aan de Rijkswet financieel toezicht, waarin het Cft en de Koninkrijksregering ten aanzien van Curaçao en Sint Maarten bevoegdheden worden verleend op het terrein van financieel bestuur, een landsaangelegenheid. Daarmee wordt de autonomie van deze landen op dit terrein beperkt, maar niet geschonden.’

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Knops: “Hervormingsentiteit is geen schending autonomie”

  1. Wat heb je aan autonomie als de elite stinkend rijk is en het volk arm is en geen eten heeft.
    Politici van Curacao laten elke keer zien dat we niet klaar zijn voor autononie!

  2. Het is niet zo dat de Regering van Curacao het niet kan. Maar ze willen het gewoon NIET!
    Deze regering is alleen maar bezig met eigen zakken vullen, onrust zaaien en
    Elkaar het licht in de ogen niet gunnen. een paar partijen zijn daar voorloper in zoals MFK, KDNK en niet te vergeten PIN. deze gasten zijn bezig om Curacao
    langzaam af te laten zinken en om er voor te zorgen dat ze hun eigen schaapjes op het droge hebben, om snel het zinkende schip te verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *