ParadiseFM | Hotelbezetting maar 10 procent tot 15 procent

De hotelbezetting is volgens CHATA wel tegengevallen, eerder hoopte de organisatie nog op een bezetting van 25 procent, maar dit is onder andere door afzeggingen na de rellen van 24 juni met ongeveer de helft gedaald | Extra

CHATA-CEO Miles Mercera zei vandaag in gesprek met Paradise FM dat de hotelbezetting op dit moment 10 tot 15 procent is.

Eerder vandaag werd bekend dat er zo’n 3000 toeristen naar Curaçao zijn gekomen sinds de heropening van de grenzen. Dit was volgens Mercera ook wel te verwachten. De hotelbezetting is volgens CHATA wel tegengevallen, eerder hoopte de organisatie nog op een bezetting van 25 procent, maar dit is onder andere door afzeggingen na de rellen van 24 juni met ongeveer de helft gedaald.

Ook zijn veel reizigers vooral gekomen voor familiebezoek en maken daardoor geen gebruik van de hotels. Mercera kijkt optimistischer naar de rest van het jaar:

“Voor de lange termijn zijn we wel blij met de boekingen vanaf november, dat zien we zowel bij de vluchten als in de hotelsector, dit geldt ook voor de zomer van volgend jaar.” Maar komende maand verwacht CHATA ook al betere cijfers dan die van juli.

Luister hier het hele gesprek met Miles Mercera terug:

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Hotelbezetting maar 10 procent tot 15 procent

 1. Ja dat was al bekend de accomodaties en familiebezoeken slurpen de gasten op.
  Tjee waar een pech voor Slier.

 2. Tico Martina

  Goed nieuws, hopelijk barst deze bubbel nu ook. Hotel bezetting is al decennia lang laag. Toch blijft men hotels bijbouwen. Vele hotels kregen tax holiday etc. Net iets voor afloop van de termijn gaan de hotels over de kop. Na verloop van tijd komen hun weer terug en gaat het weer van voren af aan. Voor het bouwen van hotels zijn hele gronden afgegraven en de beste en mooiste plekken bezet. Bestemmings plannen waren ook nooit een dilemma en met een beetje geld verdwenen die als sneeuw voor de zon. Dus hopelijk komt er nu eindelijk een einde aan deze idioterie. Bouw de hotels om tot flats en laat de bevolking erin wonen. Toeristen industrie is een utopie en alleen een klein groepje profiteert ervan. De Yui di Korsou mag voor een schammel loontje het rotwerk doen. Hoge functies zijn verboden terrein. Dus wat heb je eraan. De toerist is zeker welkom, maar laten we niet doen of hun een goudmijntje zijn.

 3. Abraham Mossel

  Eerst was CtB aan de buurt om het volk voor te liegen en te bedriegen nu is de buurt aan CHATA wat betreft het aantal toeristen, over een maand komen er meer toeristen en in november zijn de hotels vol geboekt?, ik zal ze effe wakker schudden de maand loon ontvangers van mini,maal 25.000,00 pm, de eerste 2 a 3 jaar komt er niet meer dan 40% toeristen naar de Crim en het word O coma O als Amparo en Pik Pisas aan de politieke macht komen. YDK’ers maak je borst maar vast nat voor de komende jaren, Aju Paraplu.

 4. Curacao revisited

  ” Maar komende maand verwacht CHATA ook al betere cijfers dan die van juli.”
  wow wat een visie en beleid weer van Chata! Miles Mercera blinkt weer eens uit in het lange termijn perspectief

 5. ericlapas

  Een hotelbezetting van 10 a 15% en 0,0 cruise toerisme en Paul Pennicook, de directeur van het CTB, krijgt elke maand 40K op zijn rekening bijgeschreven.

  Geen wonder dat Ruggenaath tegen de maatregelen van Nederland is, alle aasgieren zullen meteen wegvliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *