ParadiseFM | Hervormingen Rijkswet moeten onderwijs Curaçao, Aruba en Sint Maarten verbeteren

Onderdeel van die aanpak is investering in professionalisering van de scholen en een inhaalslag in onderliggende wetgeving.

De hervormingen en maatregelen in de voorgestelde consensus Rijkswet voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten moeten het onderwijs van de eilanden verbeteren.

Dit moet gebeuren door middel van het invoeren van een basiskwaliteit van het onderwijs, een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt en een goede doorstroom tussen de stelsels met Europees-Nederland. Dit meldt de Memorie van Toelichting vandaag in het Antilliaans Dagblad.

Onderdeel van die aanpak is investering in professionalisering van de scholen en een inhaalslag in onderliggende wetgeving.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Hervormingen Rijkswet moeten onderwijs Curaçao, Aruba en Sint Maarten verbeteren

 1. Ook dat nog

  Hoofdprobleem van onderwijs op Curacao. Instructietaal.
  Papiaments is leuk voor bij de snek, maar als instructietaal volledig ongeschikt. En voor de makamba-haters, het hoeft geen nederlands te zijn. Kies voor Engels en/of Spaans.
  Maar ja, stel je voor dat je begint met problemen oplossen, dan is het verdeel en heers spelletje van de elite ook afgelopen. En dat willen ze (regering/RK kerk) niet.
  Stelje voor dat je een bevolking krijgt die na gaat denken..

 2. ericlapas

  Laten we hopen dat dit de teken les is, anders is het inderdaad heel droevig gesteld met het niveau van het onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *