ParadiseFM | Grupo di Hòmbernan Balente uitgenodigd overleg relationeel geweld

De groep bestaat uit 20 mannen die afgelopen zondag meeliepen in de protestmars tegen geweld tegen vrouwen.

De Grupo di Hòmbernan Balente is door door minister Quincy Girigorie van Justitie uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het Nationaal plan inzake Relationeel geweld tegen kinderen.

De groep bestaat uit 20 mannen die afgelopen zondag meeliepen in de protestmars tegen geweld tegen vrouwen. Hierbij overhandigden zij een manifest aan de minister met het verzoek om dit nationale plan sneller uit te voeren.

Vanmiddag zullen verschillende NGO’s met de minister om tafel zitten om te vergaderen over dit plan.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Grupo di Hòmbernan Balente uitgenodigd overleg relationeel geweld

 1. Het lijkt alsof deze mars meer uit gewetensnood is ontstaan want hoe vaak hebben wij het niet gezien en niets ondernomen.

  Ik kan mij nog als kind in het dorp herinneren dat er een vrouw daar was die Frida heette en die nam vaak vrouwen die door hun man of vriend werden mishandeld tijdelijk in huis. Tijdelijk want uiteindelijk gingen die vrouwen toch terug naar de zelfde gewelddadige vent.

  Dit was in de tijd van de huishoud school, dat vrouwen geen carrière hoeven te maken want de man zorgt wel voor hun dus de meeste slachtoffers moesten wel terug naar die zelfde gewelddadige omgeving.

  Af en toe zagen we wel een vent voor de deur van Frida schreeuwen, die eiste dat zijn vrouw weer thuis komt maar Frida was voor niemand bang en gaf die vrouwen nooit mee.

  Die Frida had zelf geen werk maar had wel iets van negen kinderen dus ik vermoed dat één of meerdere van die vaders toen bij droeg. Het was ook in de tijd dat alle huizen in het dorp een Frans toilet buiten hadden dus qua hygiëne moest het ook niet allemaal fris geweest zijn.

  Die Frida is allang overleden en voor zover ik weet heeft ze nooit één prijs of medaille gekregen.

  Zelf heb ik nooit met die Frida gesproken alleen de gebruikelijke goede dag maar toch meent ik altijd in de ogen van die Frida een sprankje hoop te hebben gezien, zoiets van daar loopt onze redder. Ik was toen een jaartje of 10,11 en was het enige kind in het dorp die met schoolboeken onder zijn arm liep.

  Het achtervolgt mij nu nog steeds, ik had meer willen doen voor mijn dorpsgenoten van toen want toen was armoede heel gewoon maar dat past niet meer in deze tijd.

  Als ik aan die Frida denk en ik zie deze demonstranten kan ik niets aan doen maar ik word gelijk kotsmisselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *