ParadiseFM | ‘Coalitie bespreekt nieuwe wet stroomlevering’

Volgens de krant wordt er gesproken over een nieuwe wet die het mogelijk moet maken dat meer aanbieders elektriciteit kunnen importeren en verspreiden. | Extra

De coalitie bespreekt de wet rond stroomlevering op Curaçao. Dat meldt de Extra.

Volgens de krant wordt er gesproken over een nieuwe wet die het mogelijk moet maken dat meer aanbieders elektriciteit kunnen importeren en verspreiden.

Momenteel heeft alleen overheid ’s nv Aqualectra deze rechten. Hierdoor hebben wij een monopolypositie.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | ‘Coalitie bespreekt nieuwe wet stroomlevering’

 1. Curacao revisited

  helemaal eens Knoek-koe: grote korte termijn projecten maar geen aandacht voor lange termijn keuzes. Onze AOV is vanwege vergrijzing onbetaalbaar maar niemand die daar iets over roept. Wij willen meer toerisme naar het eiland brengen en doen alleen leuke reclame campagnes maar zijn niet bereid om iets aan het milieu te doen en mensen op hun gedrag aan te spreken. Duo wordt keihard aangepakt, maar het niet presteren van UoC en het rondreizen van de minister wordt door de vingers gezien. Zonde, het eiland heeft heel veel potentie maar dan heb je mensen nodig die verder dan de waan van de dag durven te kijken

 2. Leiders die Strategisch (preventive controls) sturen @CR zijn een schaars goed op dit eiland en zie je nagenoeg alleen bij bedrijven waar het management nagenoeg geheel “internationaal” is of onder internationaal toezicht ( behalve PDVSA, wat een groot corrupt en strategisch defect Venezolaans bolwerk is).

  We hebben vooral brand blusser managers die sterren zijn in het achteraf detecteren en corrigeren, i.p.v. strategisch organiseren en preveniëren.

  Kijk alleen naar al de achterstallige jaarrekeningen van het eiland en overheidsdiensten. Belastingkantoor dat afbrand en geen adequaat contingency plan heeft, Minister Konket met zijn back-ups van minimaal een jaar oud, not in Control, grote brandjes blusser Minister, idem Girigorie, brandjes susser die met zijn vuist keihard op tafel slaat als personeel bij hem over een van zijn door vriendjes politieke benoeming geplaatste vazallen klaagt. Maar ook CBCS met de duurste overheids werknemers van Curaçao die achteraf moeten repareren bij Ennia, Giro, BDO en wie weet hoeveel trust en verzekeringsmijen allemaal niet toezichttechnisch over het hoofd gezien zijn en aan “reparatie” toe zijn. Allemaal correctieve achteraf controls. SELIKOR met achterstallig onderhoud en een constant defect wagenpark,. Aqualectra met haar waterverliezen, achterstallig onderhoud, en regelmatige stroomuitval, allemaal signalen dat men niet strategisch stuurt. HNO waar men achteraf detecteert dat de er van alles niet deugd ( waterafvoer, 220/110V, luchtregulatie, onderlopen Garage, Laboratorium issues, medicijnen/ logistiek, afvalwaterhuishouding, terwijl dit met preventieve en directieve controls allemaal had kunnen worden voorkomen Aan dit soort correcties herken je de brandjes blussers managers. En dat zijn in ieder geval alle Ministers en overheids NV direcreuren en veel ( politiek geplaatste) hoofden van diensten.

 3. Curacao revisited

  @Knoek-koe dat is een goede omschrijving: Steven Martina (die zelfs nog een PhD heeft) houdt zich liever bezig met 1000 koeien, spacetravel en bitcoin dan een economisch beleid uit te schrijven met flexibilisering van de arbeidsmarkt en andere wijzigingen. Als je bedenkt dat Martina tenminste nog zijn beleid openbaar uitdraagt, en de rest van directies en ministers doen dat niet, dan weet je al wat de status is van visie en beleid op Curacao.

 4. Op Curaçao zijn de dirigenten en bestuurders van overheids NV’s te veel gericht op het corrigeren van fouten ( brandjes blussen, letterlijk zoals in het geval van Aqualectra) en omissies, die ze redelijkerwijs hadden kunnen voorkomen door zich in de eerste plaats bezig te houden met
  strategisch management ( preventive controls)

 5. De Rechtsstaat

  Hoorde Cleopa nog vanochtend hierover op de radio.

  Wat een aanfluiting zulke parlementariërs….. In alle toonaarden heeft ie ontkent van iets af te weten.

  En dan roepen, ik ben parlementariër van een ieder, maar een leugentje mag altijd…. intriest.

 6. Trots op Curaçao

  monopolie positie? en daar komen ze nu pas achter! next!

 7. Waarom is het zo moeilijk om iets wat wel werkt ook het respect te geven waar het recht op heeft. Personeel van Aqualectra heeft goed werk verricht na de brand en explosie bij de CRU en dat mag best genoemd worden. Dus bij deze Aqualectra thanks for a job wel done.

 8. Aqualectra heeft het monopolie om (de slechtste) stroom service te mogen verlenen tegen de hoogste mogelijke directie salarissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *