26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

ParadiseFM | Gouverneur waarschuwt: Koninkrijksregering kan ingrijpen

Pisas verklaarde tegenover de pers dat hij geschokt was door de opmerking van de gouverneur.

Als de impasse in de Staten voortduurt dan zal de Koninkrijksregering ingrijpen. Dat heeft vanochtend gouverneur George-Wout aangegeven in een gesprek met fractieleider van de MFK, Gilmar ‘Pik’ Pisas. De Amigoe schrijft er vanmiddag over.

Pisas verklaarde tegenover de pers dat hij geschokt was door de opmerking van de gouverneur. Ook noemde hij het een unieke situatie als het parlement een aanwijzing zou krijgen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

19 reacties

 1. Hopelijk komen partijen tot inkeer en het inzicht dat het Landsbelang moet prevaleren boven benedenmaatse partijpolitiek, ongeacht persoonlijke meningen. Dat is nu in deze moeilijke tijden meer dan nodig.

  Juist nu laten de partijen hun ware gezicht zien. Landsbelang is nooit en never hun belang geweest!

 2. @KIKO:
  Hebben jullie het met zijn allen nu nog niet door dat Drechi pa bosnan Tur geen uitleg verschuldigd is aan niemand? Ik heb niemand, en zeker geen Kiko geen enkele ruk uit te leggen.

 3. Deze pisas had ook geschokt moeten zijn om van zogenaamd zijn volk 200 mljn te verbrassen. Ook door fake banen uit te delen, en nu is hij ook nog aan ‘t mauwen over de refeneria, waar mhij ook 0 op ‘t rekest kreeg, maakt hem geen donder uit geld verkwisten. Ze worden gediscremineerd in staten, ze kwmen niet

 4. @drechi,
  Ik zal op MFK stemmen als jij mij eerst even kan uitleggen hoe zij de problemen gaan oplossen? Of weet jij een betere partij?
  En denk je dat Nederland MFK geld gaat geven om de bevolking te helpen?

  Lubida!!
  Whohaaahaaa

 5. Hopelijk komen partijen tot inkeer en het inzicht dat het Landsbelang moet prevaleren boven benedenmaatse partijpolitiek, ongeacht persoonlijke meningen. Dat is nu in deze moeilijke tijden meer dan nodig. En veel beter dan een veroordeling door een rechter of een AMvRB door de Gouverneur (wat overigens slechts een maatregel is en geen oplossing). Gezien het niveau en de negatieve mopperattitude van de afgelopen tijd van partijen als de MFK en KdMi (met de PS als rudimentair aanhangsel?) zal dat wellicht niet eenvoudig zijn. Maar deze mensen zijn niet alleen dom en kortzichtig; ook zij begrijpen dat we ons Land niet verder moeten laten afzinken in het economische moeras. Vooruitgang, werk, inkomen en perspectief wil iedereen; ook zij, en ook de kiezer.

 6. Staten kom bij elkaar en stem TEGEN het installeren van het debiele neefje van Emily. Of stem blanco. Dan kan niemand jullie betichten van onrechtmatig handelen. Heel vreemd dat nu iedereen staat te schreeuwen dat de staten onrechtmatig bezig zijn, maar ten tijde van de coup tegen kabinet Schotte, waarbij zelf sprake was van omkoping van twee Statenleden (in een echte beschaafde democratie zou dat enkeltje galg of schavot betekenen wegens hoogverraad) het oorverdovend stil was. Niet de vervanging van wijlen de heer Millerson staat hier ter discussie, maar wel de wijze waarop. Eerst een verdachte persoon willen installeren, en als dat niet lukt gauw even een persoon installeren waar NOOOOIIIT op gestemd is. Deze persoon vertegenwoordigd dus niemand, immers geen mandaat van de bevolking. Wat je ook van de rest van de parlementariërs vind, hun hebben in ieder geval (enkele) stemmen gekregen en stonden op de kieslijst. Dus nogmaals boycot binnen de kaders van de wet deze tweede staatsgreep van PAR.

 7. Naast KUMUN maakt de Algemene Analfabeten Partij ook veel kans op stemmen.

  De domheid van deze kiezers is ondoorgrondelijk.

 8. @Allen die het er niet mee eens zijn:
  Dan blijven jullie toch op PAR, MAN, en PIN stemmen? Hebben jullie vorige keer ook gedaan, en ziehier het resultaat…. Geweldig!!!!!!!
  Whuahauahauahahahahaaaaaaaaaaa….. Mijn naam is Drechi pa bosnan Tur

 9. Het leuke van het circus verhaal is, dat de stakkers, Pik Pisas langnek, holle bolle gijs Amparo, trekkast Monky roier, Jacinta benzienepomp overvaller en het volk voor 365.000,00 heeft bestolen met de aankoop van onzichtbare mondkapjes en daarvoor 9 maanden in het gevang moet, en dat stuk schorremorry zit nog steeds in de staten en ontvangt elke maand 14 duizend pietermannen met niks nada nopes doen, alleen zich maar als viswijf op de tv voor gek zetten. Zo snel als mogelijk een referendum uit schrijven, of zelfstandig zonder open geld kraan uit Nl of een provincie van NL worden met vier gemeente’s met geen corrupte burgermeester en gemeente raad’s leden.

 10. Wij zijn geschokt dat deze lolo van Soto premier kon worden.

  Wij zijn geschokt dat deze voormalige kopieerapparaatbediende van de politie te Barber op peperdure snoepreis ging naar China om de raffinaderij te verkopen terwijl hij nog geen olie van cola kan onderscheiden.

  Wij zijn geschokt dat deze krijsende kabriet nog steeds vierkant achter de tot vele jaren cel veroordeelde partijgenoten Schotte, Jamaloodin en Constantia blijft staan.

  Toch wil ik, om positief af te sluiten, Pik Pisas nog een prijs uitreiken, en wel die van het meest lelijke statenlid. Waarmee hij een waardig opvolger is van Amerigo Thode, ook van de partij Mafia Fraude Korupshon.

 11. Meneer de dief is geschokt. Nou ja laten we zeggen hij weet niet beter. Is z’n eigen graf aan ‘t graven, geeft niet komen we tenminste van deze criminele dievenbende af. Deze volgevreten figuren rojer monk dos santos cordoba, niet om aan te zien.

 12. Mocht het zover komen dan hebben de Staten dat geheel aan zichzelf te danken. Het is een bestuursorgaan waar je geen infantiele ondermaatse spelletjes hoort te spelen. Als je dat toch doet en de voorzitter kan dan niet tegengaan dan loop je uiteindelijk tegen de regelgeving van de rechtsstaat en het Koninkrijk aan en kom je jezelf tegen (inclusief je labiele niet constructieve gedrag). Ieder lid van de Staten weet dat, ook Brutus van de KdMi, Konstantje Mona van Boca en Fraudelientje van de PS. Wat erger is, is dat wij onszelf en ons Land op deze manier te schande zetten. Dat is niet goed voor niemand. Hopelijk gaat het verstand toch nog zegevieren bij deze wat verstrooide en gefrustreerde querulanten en gaat men voor het Volk en Vaderland kiezen. Er is al meer dan genoeg werkloosheid en ellende en het is nodig tijd voor opbouw, positivisme en perspectief.

 13. Pik P is een ‘geschokt’ schaamteloos figuur die zijn zakken op onbeschaamde wijze heeft gevuld.
  Hoe stupid kun je zijn. Helemaal passend bij de rest van deze schandalige club.
  Ongelooflijk dit!

 14. Beste heer Pisas, hou vol met de rest van uw volgers om niet naar de Staten te komen, dit is de beste manier om zo te gaan naar een ingrijpen van Nederland.
  Dan kunnen jullie Thuis verder krokodillen gaan tranen huilen, maar de bevolking zal gaan feesten en dansen omdat ze dan eindelijk van alle valse Staten leden zijn verlost en dat er orde op zaken kan worden gesteld in dit land waar men al 10 jaar lang de weg kwijt zijn.

 15. Pisas is “geschokt” Weet je waar je van geschokt had moeten zijn Pisas, van het criminele gedrag van je partijbaas en dat je je partij in de Staten deelt met iemand die naast een hele lijst ander criminele zaken, “het volk” heeft belazerd voor 365.000 florin. Daar moet je geschokt van zijn.

 16. Als de Gouverneur haar landgenoten binnen de oppositie kan overtuigen dat het tegenwerken bijna samenvalt met crimineel gedrag, is er nog hoop.
  Geef het deze week de tijd, dan moet de RMR ingrijpen en een zakenkabinet aanstellen
  Ta basta awor!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -