ParadiseFM | Girigorie wil gedeelde tbs-kliniek op eilanden

Dat zei hij op het Justitieel Vierlandenoverleg, waar ook bleek dat er meer financiële steun zal komen voor Justitie op de eilanden | Jericette Moniz

Minister van Justitie Quincy Girigorie wil een gedeelde tbs-kliniek voor de CAS en BES-eilanden.

Dat zei hij op het Justitieel Vierlandenoverleg, waar ook bleek dat er meer financiële steun zal komen voor Justitie op de eilanden.

Tbs kost 1,5 miljoen euro per patiënt per jaar volgens Girigorie, ook hiervoor zal extra geld moeten worden gereserveerd. Ook met betrekking tot jeugddetentie wordt er gewerkt aan een intensievere samenwerking tussen de eilanden.

Bron: ParadiseFM

14 Reacties op “ParadiseFM | Girigorie wil gedeelde tbs-kliniek op eilanden

 1. In Nederland geldt voor 0,01% van de totale bevolking een TBS. Stel dat hetzelfde percentage verwachte TBS-ers op de eilanden (CAS en BES) van toepassing is, dan gaat het dus om een voorziening die betrekking heeft op zo’n 33 potentiële TBS-ers die ieder per dag 465 euro kosten. Daartoe is dus een budget nodig van ruim 5,5 miljoen per jaar. Ik zou zeggen: laat de grootverbruiker van deze noodzakelijke voorziening het meest bijdragen. Ik neem aan dat Nederland van deze Caribische voorziening geen gebruik zal maken, omdat in Nederland de voorziening bestaat en er dus geen bijdrage plaatsvindt. Vooral de jaarlijkse belastingen op Curacao moeten dus ernstig (130 Naf-jes per inwoner, dat is 390 Naf per werkende inwoner) omhoog om deze kosten te kunnen dragen. Locatie van deze voorziening: Kura Hulanda te Westpunt…afgelegen, omheind, ver weg van de bewoonde wereld en groot genoeg voor 33 personen met hun 66 verzorgers. Het creëert wel weer werkgelegenheid. Pluspuntje dus. En natuurlijk kunnen de TBS-ers elke dag een duikje nemen bij Playa Kalki….dat scheelt in de kosten van het douchen…

 2. Marilyn AlKLM Walle gaat aangifte doen tegen Girigorie.

 3. Sorry maar ik blijf erbij dat deze man een eikel is, als minister van justitie ga je toch niet met een foto van je gezin op je bureau pronken. Als de man zoiets simpels niet door heeft dan kan je toch niets van deze man verwachten.

 4. Ik vind Girigorie een ontzettende domme kracht maar hij heeft wel gelijk wat de kosten per gedetineerde is.
  Hier kosten deze subjecten al 300 naf pd.

  https://www.tbsnederland.nl/faq/wat-kost-een-tbs-behandeling-per-dag/

  NL zou wel gek zijn.

 5. 1.5 miljoen euro per ‘patient’ per jaar?

  Gooi ze bij Westpunt in zee en geef dat geld aan oudjes die een leven lang gewerkt hebben en nu van een AOV’tje van 800 gulden moeten rondkomen.

 6. “waar ook bleek dat er meer financiële steun zal komen voor Justitie op de eilanden.”
  En daar gaat het om. Als Nederland betaald (en de juiste personen weer mee kunnen profiteren)
  Kan alles

 7. Het m.b.o juristje kan ook echt niets creatief oplossen zonder Nederland.
  Maar wil autonomie, liefst zonder toezichtven controle.
  Zou zomaar het broertje van Zita kunnen zijn
  Gaten in de wegen en gaten in het Juridische systeem.

 8. Hij durft .
  Vreemd , heel vreemd .

 9. Gord plan om inderdaad de vervuiler te laten betalen, de Nederlandse tbs klinieken puilen uit met criminelen van deze rots. Laat Nederland eerst maar eens deze rekening naar Forti sturen.

 10. Zoals we in leiden al zeiden: juristen kunnen niet rekenen en deze derderangse jurist al helemaal niet. 1.5 miljoen euro per patient is echt teveel, het kan niet kloppen. Bovendien het curacaose systeem kent geen tbs dus waar heeft deze gast het over? Of is het fake news?

 11. De rechtsstaat en jou er ook bij.

 12. @RS en @Gerrit
  Helemaal eens.
  Wat een schaamteloze vertoning.

 13. We laten als autonome CAS landen ook geen gelegenheid voorbij gaan om de Nederlandse belastingbetaler voor de kosten op te laten draaien wat onze eigen verantwoordelijk is.
  Aangezien we zelf niet kunnen reserveren ( kunnen zelf geen pot verf kopen voor belijning op de wegen) is zijn oproep dat Nederland het maar even extra moet reserveren.

 14. De Rechtsstaat

  Moet ook deze man niet ter beschikking worden gesteld?

  Hij mag ook de rest van het kabinet meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *