ParadiseFM | Gijsbertha wil acceptatie bankrekening verplichten

Gijsbertha: banken moeten ook gamingsector accepteren | Antilliaans Dagblad

Minister Kenneth Gijsbertha van Financiën is bezig met een wetsvoorstel waarmee alle commerciële banken worden verplicht om iedere burger die een bankrekening wil openen te accepteren.

Dat zegt hij in het Antilliaans Dagblad. Met dit wetsvoorstel wil hij voorkomen dat rifero’s (nummerkantoren) bij geen enkele bank terecht kunnen, omdat ze als risico worden gezien.

Gijsbertha legt uit dat de loterij op Curaçao niet illegaal is en dat dit dus ook niet als zodanig behandeld moet worden. Het ministerie is bezig met dit proces in samenwerking met CBCS.

In 2019 werd de relatie tussen rifero’s en de MCB beëindigd, hiervoor tekenden de nummerkantoren protest aan. Daarna leek de PSB bank nog een alternatief te kunnen worden, maar ook zij zagen uiteindelijk af van die optie.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Gijsbertha wil acceptatie bankrekening verplichten

 1. Is dit de manier voor Gijsbertha om de economie vlot te trekken?
  Elke crimineel, terroristische organisatie of witwasser kan op Curacao een bankrekening openen.

 2. Dat een onintegere Minister met een van corruptie en nepotisme loopbaan als de heer Gijsberha , hoogwasrdigheidsbekleder is op deze rots, geeft precies aan wasrom de CHE van Knops zo hard nodig is.

  Deze gesettelde politici zijn het probleem/ oorzaak van het onvermogen om Curaçao te reinigen van de hoogtij vierende dorpscoruptie…

 3. Zou het zijn zo dat Robbie and friends dadelijk obligaties kunnen kopen in een sceem ala Aruba om CHE buiten de deur te houden? Het zou wel “verdacht” zijn als Robbie met koffers met ongeveer 700 miljoen cash naar forti gaat komen. Om nog de schijn van beschaving te houden moeten Robbie and friends Dan wel bankrekeningen hebben. En ze kunnen de obligaties, ongetwijfeld, goed gebruiken om nog wat kapitaal “wit” te krijgen.

 4. Al dan niet via lokale stromannen.
  En als het fout gaat, krijgt de bank -bijvoorbeeld MCB- en niet Gijsbertha, een miljoenen boete!
  Hoe verzin je zo een regeling,

 5. Gelukkig kunnen ze voortaan dankzij Gijsbertha op Curaçao terecht.
  Zonder dat er vragen worden gesteld. Hoezee!

  https://www.telegraaf.nl/financieel/668066847/poolse-dochter-ing-betrokken-bij-russische-witwaspraktijken

 6. OM: onderzoek Gijsbertha op omkoping en corruptie.

 7. Wie hijgt in de nek van Gijsbertha??

 8. Leesvoer voor de minister van Financiën van het autonome eiland Curaçao.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Know_your_customer

  Maar trek je er niets van aan Gijsbertha, your goal goes beyond these rules.
  Is er dan niemand in zijn omgeving die een hogere opleiding heeft dan alleen HAVO en hem hierop wijst? Is de angstcultuur zo groot?
  Hij maakt zich denk ik hiermede internationaal nog belachelijker.

 9. Al C. Pablo E. Meyer L.

  In Nederland investeren banken miljoenen euro’s om hun klantenbestand te screenen. Dit in het kader van KYC: Know Your Customer!
  Klanten bij wie onverklaarbare dan wel onverkwikkelijke zaken worden vastgesteld worden uit het klantenbestand verwijderd en dus wordt hun account gesloten. Gelukkig kunnen we nu allemaal dankzij Gijsbertha een rekening op Curaçao. Het aantal bankrekeningen op Curaçao zal een hoge vlucht nemen. See you later Gijsbertha dan drinken we een glas champagne.

 10. Het is prima dat rifero’s legaal zijn, maar het is een grote stap om banken te verplichten zaken te doen met partijen waarmee ze geen zaken willen doen. Me dunkt dat banken daar zelf over gaan, net als elk bedrijf.

  Maar
  * ik neem aan dat de overheid nu ook garant staat voor rifero’s die niet aan hun verplichtingen jegens kunnen voldoen?
  * ik neem aan dat de overheid banken niet straft als er crimineel geld op rekeningen van rifero’s staat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *