ParadiseFM | Gesmokkelde apen zijn direct afgemaakt

Volgens Dwarkasing hanteert Curaçao een zero tolerance beleid waar het dieren betreft die worden gesmokkeld | Persbureau Curacao

Hoofd van de Veterinaire Dienst Arnold Dwarkasing heeft gisteren tegen de Extra gezegd dat de dienst deze week twee apen heeft laten inslapen.

De beesten werden eerder deze week aangetroffen op een boot met illegalen uit Venezuela. Volgens hem hanteert Curaçao een zero tolerance beleid waar het dieren betreft die worden gesmokkeld. Op die manier worden de Curaçaose samenleving en de dieren op het eiland beschermd tegen eventuele ziektes.

Het hoofd van de Veterinaire Dienst legt uit dat er bij gesmokkelde dieren geen zicht is op hun gezondheid. In het verleden werden gesmokkelde dieren in een opvangcentrum gezet, maar dat gebeurt volgens Dwarkasing niet meer. Hij legt verder uit dat apen veel ziektes bij zich kunnen dragen.

Het aantal gesmokkelde dieren dat in beslag werd genomen op Curacao is drastisch gedaald in de afgelopen jaren. Dat komt voornamelijk omdat er geen bootjes met fruit en groenten uit Venezuela mee komen. Daarin werden nog wel eens dieren mee gesmokkeld.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Gesmokkelde apen zijn direct afgemaakt

  1. Wat zou de eigenaar van Miles cafe hiervan zeggen?

  2. Kunnen de apen niet gerepatrieerd worden samen met de venezolanen?
    De illegale venezolanen kunnen namelijk ook veel onbekenden ziektes met zich mee dragen die veel eerder besmettelijk zijn voor mensen. Mens op mens transmissie verloopt makkelijker dan dier op mens. En toch worden de venzolanen niet afgemaakt voor de zekerheid maar uitgezet. Dus konden de de apen ook in quarantaine en daarna uitgezet worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *