ParadiseFM | Directeuren overheids NV’s gekort

BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis wordt voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 p/j. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto p/m: “Toen ik werd aangesteld [in 2015 door VVRP minister Suzy Camelia-Romer], kreeg ik een vastgesteld salaris. Ik heb daar nooit over onderhandeld”

De EXTRA opent met het bericht dat aan het eind van de maand mei zal worden gekort in de hoge salarissen van directeurs van overheids-nv’s.

Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath gisteren gezegd. Verder heeft Rhuggenaath bekend gemaakt dat alle ministers als gevolg van de coronacrisis aan het eind van de maand tien procent van hun salaris inleveren.

Dat geld wordt rechtstreeks op de rekening van de Voedselbank gestort.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Eerder werd de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten – die het parlement op 17 augustus 2016 had aangenomen, opmerkelijk genoeg door de samenwerkende vakbonden geboycot: “Het is een interventie in de vrije onderhandelingen en dat is onacceptabel voor ons”, verklaarde de woordvoerder van de vakbonden Errol Cova destijds vaag.

“Deze wet verhindert de vakbonden in het nemen van een juridisch standpunt dat afwijkt van de overheid. Dat houdt in dat onderhandelen geen zin meer heeft, want uiteindelijk is het de overheid die bepaalt.” Volgens de vakbondsleider zou de Landsverordening internationale verdragen schenden , ‘omdat het recht op vrije onderhandelingen een recht is dat ‘het vakbondswezen na lange strijd heeft bemachtigd’.

Echter, het bleek destijds bemiddelaar en Grupo Sopi lid Stanley Betrian die de dikverdienende overheidsnv-directeuren de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten voor een som van 1,8 miljoen tot nu toe voor 4 jaar vooruit wist uit te schuiven door de Landverordening tijdens de 2016 vakbondsrellen tussen de onderhandelingen te schuiven als agendapunt.

Later werd duidelijk dat Betrian en Cova in een één-tweetje samenspanden ten behoeve van Betrian’s mede-Sopileden Paul de Geus (UTS) en Franklin Sluis (BPT) en ook andere overheidsdirecteuren zoals Yamil Lasten (Curoil) en SVB directeur Philip Martis. De Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten bleek namelijk vooral betrekking te hebben op de volgende overheidsdirecteurs salarissen:

– Paul de Geus (UTS en CTEX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
– Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
– Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)
– Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)

UTS CEO Paul de Geus nam in 2006 het roer van UTS over op benoeming van ex-communicatieminister Kenneth Gijsbertha conform ‘Gijsbertha-norm’ | AD 2006 08 03

UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra

SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Extra

BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”

Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje

salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes

salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

6 Reacties op “ParadiseFM | Directeuren overheids NV’s gekort

 1. Zulke in gebruik zijnde standaarden zijn nagenoeg walgelijk in de ogen van andere eerlijke hardwerkende arme jiunan di Corsow. Een walgelijke beslissing dat een complete verwoesting, haat en nijd over het eiland kan brengen, hetgeen een tegenslag, een achterstand en ook afwijkingen zal doen ontstaan. Het vernauwen van de kloof tussen de haves en de have-nots (kloof tussen rijk en arm) op Curacao is dus duidelijk niet zozeer een kwestie van voldoende geld, no señor, maar een kwestie van de juiste prioriteiten stellen, iets waarin de regering tekort in schiet. Door deze regering bestaat dus geen totale en blijvende oplossing voor armoede onder het volk. Er zijn nog steeds mensen die nauwelijks hun kostje bij elkaar kunnen scharrelen, terwijl de regeringsleden ALTIJD zich altijd wél laten fotograferen met een brede lach op hun snuit, en misbruik makend van het zuur verdiende geld van mijn volk, ondersteunt met bloed, zweet en tranen. Vreselijk, om van te huilen. Nogmaals, ik blíjf erbij en ik deins er niet voor terug; het is dus niet een kwestie van òf het volk in opstand zal komen, maar een kwestie van wannéér het zal gebeuren. Deze onrechtvaardige regering laat het arme volk in het ongewisse. Het volk trekt dus ook geen voordeel van de gelegenheid om ooit deel te gaan uitmaken van een maatschappij die nooit armoede en onrechtvaardigheid zal kennen………. Deze regering steekt de draak met het volk. De spotternij van deze regering jegens het volk viert hoogtij………………….

 2. de Groot

  Deze loonstroken zijn natuurlijk niet het eerste keer geplaatst… Ooit was de vraag, wat voor auto Yamil Lasten heeft die 1’000’000.– waard is. Is deze vraag beantwoord? De suggestie van toen, wat dacht je van een Tesla, is onzin. Er bestaat geen Tesla van 1’000’000.– en ik heb nog geen Veyron, McLaren, Koenigsegg of Maybach zien rond rijden….

 3. Abraham Mossel

  @ Knoek-Koe , wat is hij stil he, die oproer kraaier en zakkenvuller Errol Cova de 1e klas lili puter cq tuinkabouter

 4. Knoek-koe

  …..”Later werd duidelijk dat Betrian en Cova in een één-tweetje samenspanden ten behoeve van Betrian’s mede-Sopileden Paul de Geus (UTS) en Franklin Sluis (BPT) en ook andere overheidsdirecteuren zoals Yamil Lasten (Curoil) en SVB directeur Philip Martis”……

  Cova weer in de bocht, De Venezolaan die Nederlanderse boemoeienis en Nederlanded gedecimeerd wilt zien.

  En ook Betrian weer in de bocht.
  En alles brokkelt verder af…behalve hun bankrekeningen.

 5. Grupo Sopi lid Eric Garcia is inmiddels veroordeeld tot een langdurig verblijf in Huize Goede Toekomst (waarom Stephen Capella en zijn moeder niet?).

  Huize Goede Toekomst lijkt me de plek waar de overige grupo leden ook thuishoren.

 6. Dank voor het interessante naschrift, KKC redactie.

  En namens Franklin ‘Fraud’ Sluis dank voor het ditmaal wel plaatsen van zijn foto zonder de kilo 24 karaats goud aan handen en polsen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *