ParadiseFM | Aruba neemt beschuldigingen Venezuela serieus

Volgens Venezuela zou Aruba een rol hebben gespeeld bij de couppoging die heeft plaats gevonden van Amerikaanse huurlingen tegen het regime van president Maduro.

Minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes neemt beschuldigingen van Venezuela heel serieus, zo zei ze gisteravond.

Volgens Venezuela zou Aruba een rol heben gespeeld bij de couppoging die heeft plaats gevonden van Amerikaanse huurlingen tegen het regime van president Maduro.

Ze zouden Aruba als uitvalbasis hebben gebruikt, aldus Maduro. Aruba onderzoekt de zaak, aldus Wever-Croes.

Bron: ParadiseFM

15 Reacties op “ParadiseFM | Aruba neemt beschuldigingen Venezuela serieus

 1. Knoek-koe

  ….”Sera koi kome”…..

  Algun punto pa konsiderá [email protected] tula – ante di kulpabilisá Hulanda i su mandatorionan pa e malestar ku aktualmente ta reinando den e komunidat Kurasoleño :

  Elegí dignitario ku ta sinsero i ku ta leal na e prinsipionan di bon gobernansia.

  Selektá gobernantenan ku un índole digno, honesto i un moral i reputashon ku ta étikamente impekabel!

  Mandatarionan ku por establesé i realisa un maneho gobernamental efikas i fruktívero.

  Mandatario íntegro i ábil ku e saber, eksperensia i perspikasia rekerí pa goberná, i ku e abilidat nesesario pa agilisá e kompleho di prosesonan hudisial, adekuadamente.

  Mandatarionan ku por Establesé i Perkurá ophetivonan ku ta promove bienestar i desaroyo di e hubentut signifikantemente.

  Mandatarionan ku tin e abilidat di Erektá un infrastruktura i reda sosial sólido ku por reskatá i yuda e siudadano menos pudiente.

  Un gobièrnu liber di nepotismo, engaño i estafo, ku na prome lugar ta promove e adelanto di e siudadano , i no e adelanto di e famia- i amigunan di e gobernantenan, manera aktualmente ta e moda di operá.

  Prome ku bo kulpabilisá Hulanda i hulandesnan di bo malestar, konsiderá i evaluá e akshonnan di bo propio Gobernante- i nan kompinchi nan prome.

 2. Helemaal eens met La Stiwz, een luier en ongeinteresseerder volk dan het Curacaose bestaat er niet.

  Beste voorbeeld daarvan is nog altijd wijlen Peter Passeniers die de exploitaite van het Dennys restaurant in Otrobanda overnam. Hij goodie meteen alle Curacaoenaars eruit en verving ze door latino’s, in aantal de helft van het aantal Curacaoenaars.

  Gevolg: de kosten daalden en de omzet ging omhoog, want de latino’s wilden niet alleen werken maar boden ook eens vriendelijke en vlotte service, mede omdat ze wisten dat dat goed was voor de fooienpot.

  Echt, soms denk ik dat toen God de wereld schiep hij vond dat hij Curacao veel te mooi gemaakt had en dat daarom compenseerde door de aartsluie Curaocaenaars erop te zetten.

 3. Zuzu-tula

  Knoek koe, ta un set di probechador bosan ta mes kos ku boso pober antepasado nn ku ta kana zwerf rond habuza di mucha horta nn mayor nn.
  Tempu a mustra ku bosan no horta bosan ta kana biba den rood, mal biba di stress.

  Wak kon atrobe bosan sorto nn ta tuma sen ku goviernu chimbo di kosrou a mamda fia, anto e pober ku nn ta menasa , pa paga bek ta paga sin hane.
  Hulanda e kabes di pober blanku ta keda manda sen ku jen kondishon su tras.
  Anto bo ta jama bosan mes riku.
  Keda atras den kikkerland ku bosan wet ku paga pa mm ku gram, nada bosan no sa papia malu bisti malu , pasa malu.
  Sera koi kome berdat mane bululu a manda bosan hasi

 4. Knoek-koe

  @LastiwZ, men is in een cultuur geworteld waarin er door de politiek aangeleerd is dat alles wat hier minder goed is de eeuwige schuld van de Makamba is.

  En dat die Makamba zo rijk is omdat de voorouders van die Makamba alles afgepakt hebben, en dat ze nog wat tegoed hebben van deze rijke Makamba.

  Gelukkig denkt en is niet iedereen zo, er zijn zeker ook genoeg welwillende, beleefde, correcte mensen op t eiland,.

  Maar juist die groep waar Don Martina, Godett, Pik Pisas, PS, FOLS etc zo voor op zou komen, juist deze groep wordt zo benadeeld door diezelfde partijen die zogenaamd zo voor hun “pueblo” op komen.

  Ervaring leert dat juist deze pueblo partijen weinig gedaan hebben, en eenmaal aan de macht zich ontpopten tot defpoten.

  Zie de Wielsen die zich als despoten hebben gedragen in hun positie van autoriteit, de Godetts idem, hebben vooral de diensten en departementen nog chaotischer laten functioneren.

  Ik wens ieder individu een rechtvaardig en gelijkwaardige eerlijke samenleving toe.

  Ik ben alleen bang dat de lokale leiders niet perse betere leiders zijn voor hun eigen volk dan de leiders in het kikkerlandje aan de andere kant van de oceaan, en dat ze vele malen beter af zijn onder de Nederlandse paraplu.

  Er wordt vaak gesproken over “institutioneel racisme in Europa en Amerika naar de gekleurde mens, maar nergens ter wereld hebben de gekleurde mensen zo een hoog HDI ( Human Development Index) als in America, Canada en west Europa.

  En nergens hebben mensen zo’n laag HDI als in afrikaanse landen onder de Sahara, en landen als Haiti.

 5. @Knoek-koe: danki premier Don Martina, thank you premier Godett, gracias Wiels, dankjewel Asjes, Whiteman, Paula, Betrian Suzy, en Cova?

  Nee, het ergste zijn diegene die met kerst, toen ze onverwacht een kerstbonus kregen ter grootte van (naar boven) afgerond een maandje loon, vallend op de knieën “Danki Dios” riepen.
  Nou nou, dacht ik toen nog. Ik Dios?

  Maar wat bleek, het ging niet om mij. En het ergste was dat die eikel van een dios niets gegeven had.

  Een jaartje later was het, omdat het soms ook wat minder gaat, enkel een flesje whisky en een uitgebreide barbeque. Durft er eentje naar me toe te komen met de vraag of ze geen bonus kregen.
  Ik heb hem (ze dus) nog proberen uit te leggen dat er te weinig verdiend was om een bonus uit te betalen, maar kon op geen enkel begrip rekenen.

  Dat was overigens de laatste keer dat ik met kerst nog wat doe of geef. Zelfs geen half uurtje eerder vertrekken.
  Ondankbaar volk.

 6. Knoek-koe

  Ja @LastiwZ. De produkten van 50 jaar post 30 di mei 1969 Nos mes por (wan)bestuur.

  Zoals een inmiddels gepensioneerde directeur van een op een Centraal gelegen Bank zou zeggen:

  Danki premier Don Martina, thank you premier Godett, gracias Wiels, dankjewel Asjes, Whiteman, Paula, Betrian Suzy, en Cova, ( ja Cova was ook eventjes premier van Curaçao) en alle andere premiers, voor de fantastiscche educatieve vorming van de landskinderen die niet naar de dure scholen konden waar jullie kinderen wel naar toe konden gaan…

 7. Knoek-koe

  Ik hoop oprecht dat @KKC en de CP de opmerking van de commentator met veel u’s laten staan. Al is het alleen maar om te laten zien wat hier op het eiland de doorsnee communicatie ethos is.

  En wat je hier zoal naar je hoofd geslingerd krijgt op het eiland, als men het even niet meer helemaal met je eens is.

  Hoog Jandino gehalte.
  Jandino die met Judeska de perfecte satirische persiflage schetst. Zo perfect realistisch dat het eigenlijk pijnlijk is.

  Na de voetbalgala voorstelling bleek dat Judèska vooral een naadloze persiflage op hemzelf blijkt te zijn.

  Jandino = de onopgevoede onsportieve Judèska, alleen heeft hij het zelf nog niet door.

  Hij denkt nog echt dat hij Gods gift in de wereld van de komedie is.

 8. @Knoek-koe: ik ken ze. Een tijdje geleden, net vóórde vorige verkiezingen kwam er zo’n gast naar mij toe. De hele auto vol met stickers van de PS. Of ik werk voor hem had?
  Dacht het niet.

  Een uur later de volgende. Ik kan alles zei deze. Ik wil ook onderaan beginnen. Gelukkig voor hem had ik nog wel wat te doen. Zelfs voor langere termijn.
  Morgen kun je beginnen zei ik.
  Een half uurtje later was hij alweer terug. Of hij misschien een voorschot kon krijgen?
  Uiteraard hoefde hij de dag erna niet te komen.
  Je wilt niet weten wat ik toen allemaal was.

  Hoe vaak ik niet van dat ongeinteresseerde volk over de vloer heb. Met een bak batata ku sous vragen of ik werk heb, al door vretend en onderwijl ook nog de telefoon opnemen.

  Of die in de auto voorbij komen rijden en toeteren. In het begin liep ik daar nog naar toe. Al hangend in de auto met een jointje tussen de lippen vragen ze mij of er werk is.

  Of werknemers waarvan de vrouw 2 keer zwanger is (inclusief bevalling)binnen 3 maanden.

  Of waarvan de moeder al 4 keer is overleden.

  Of de banden van de auto zo slecht zijn dat ze 4 keer per week kapot zijn.

  Waar de godganse familie continu ziek is wat niet door de SVB vergoed wordt waardoor ze weer een voorschot moeten hebben.

  E die 3 keer per maand bij de rechtbank moeten zijn.

  Die niet in een miezerig regentje willen werken.

  Mij nota’s geven voorgedane arbeid die ik, na controle, netjes betaal en die ik dan 2 minuten later in de struiken terug vind.

  Die niet weten wanneer het 7.00 of 13.00 uur is om te beginnen, maar wel weten wanneer het 12.00 of 4.00 uur is om te stoppen.

  Die eerst uitgebreid gaan ontbijten in de baas zijn tijd.

  Die…. Och wat doe ik hier eigenlijk. Ik begin er langzaam zin in te krijgen om te kappen met de hele boel. Lekker in het zonnetje te liggen en een reisje te maken wanneer ik daar zin in heb.

  Godgeklaagd hier met sommige mensen.

 9. Knoek-koe

  @Lastiwz zo gaat het er ook aan toe op de werkvloer bij een gerenommeerd “herboren” hotel, met stagiares die daar heel onsportief behandeld werden, en bv geen hand kregen bij kennismaking van een aantal sportieve collega’s.
  Nog nooit zo’ veel racisme meegemaakt als op dit eiland.

 10. Hey Bulululululu, ik zie dat de mondi nu ook internet heeft?

 11. Knoek-koe

  Judèska is er ook weer bij met een inhoudelijk non ad hominem argument.

 12. Heej, daar heb je Bu lul u, spuit elf, de altijd attente YdK, van het type waarom dit eiland nooit verder komt maar af zal glijden naar een Haïti.

  @Bu lul u: sero bosnan smoel? Is de waarheid dan te hard? Mag niemand dit horen?

  p.s: ik verwacht als antwoord iets meer dan waar: mijn moeder, mariku, lolo, konjo, bai bek, o.i.d. in voorkomt.
  Ijdele hoop denk ik.

 13. Makambanan, sera bosnn smoel

 14. joop savaneta

  Een puur stupide plannetje van Maduro waar je nou niet super slim voor hoeft te zijn om dit niet te doorzien. Elk weldenkend mens weet dat je met een handjevol terroristen geen staatsgreep kan plegen. Op Aruba is alleen een stationsschip en een bevoorradingsschip aanwezig dus daar hoef je als Venezolaans militair genie geen zorgen over te maken. Mevrouw- Wever Croes hoeft zich echt geen zorgen te maken want zelfs een super ezel als Maduro zal het niet in zijn hoofd halen om een inval op Aruba plaats te laten vinden. De legers van de USA, Colombia en Brazilië zouden dan onmiddellijk in actie komen tegen Maduro en zijn staf van zogenaamde militairen c.q. drugsdealers want dat zou een gouden kans voor de drie genoemde landen zijn.

 15. Abraham Mossel

  MP Evelyn Wever-Croes is ook het zout met een lepel in de pap gedaan, omdat zij een mafkees van een Maduro nog gelooft, Wat een vertrouwen heeft deze vrouw, of wil ze alsnog een wit voetje bij deze loser halen. En dat moet een MP voor stellen die haar volk moet beschermen tegen een persoon die thuis hoort in een van de Psychiatrice ziekenhuizen in Den Dolder, ze mag kiezen welke. Als Maduro een raket gaat richten op Aruba of van een zijn lekke oorlog schepen de trossen los maakt, ligt deze poging al aan gruzelementen voordat hij a zijn raket op Aruba kan richten en b een ook maar een tros van een schip kan los maken en dat weet de stakker zelf ook wel, het is alleen grootspraak om het klootjes volk mak te houden, maar het zal niet lang meer duren voordat hij met zijn goud voorraad er van door is!. Als het al niet voor 90% pleite is ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *