ParadiseFM | Dia di Bandera wordt gevierd met afstand

Ook morgenochtend wordt er gevierd: vanaf half acht op het Brionplein, maar ook bij Forti, Fort Amsterdam en de Fort Kerk.

Vanavond begint de viering van Dia di Bandera, dag van de vlag. Om half zes op het Brionplein start de ceremonie en wordt de vlag gehesen.

Ook morgenochtend wordt er gevierd: vanaf half acht op het Brionplein, maar ook bij Forti, Fort Amsterdam en de Fort Kerk.

Op 2 juli wordt jaarlijks gevierd dat op die dag in 1951 de Eilandsraad voor de eerste keer bijeen kwam. Bij de feestelijkheden dit jaar wordt wel rekening gehouden met de 2-meterafstandregeling.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Dia di Bandera wordt gevierd met afstand

 1. @dpbt
  De Nederlandse vlag bezingen is nogal overdreven. Maar even vraagje? Welke nationaliteit heb jij? De Curaçaose soms? Wist niet dat die bestond.

  Vlaggen en volksliederen het zijn slechts symbolen. De geschiedenis heeft geleerd dat verering van dergelijke symbolen tot zeer abjecte sympathieën en acties kan leiden. Just saying.

 2. Abraham Mossel

  Ik dacht toch echt @ dat jij Drekkie de padvinder met die vele speltjes op zijn sjerp aan het kermis vlaggen touwtje zien trekken, of heb ik dat verkeerd gezien @Drekkie? ik riep je nog maar je keek niet naar het bier tentje met het rode dak daar stond ik , Drekkie ik riep je toch echt, het kan ook zo zijn geweest toen je naar het hijsen keek en dat je twee beren broodjes zag smeren, O het was een wonder dat die beren broodjes smeren konden, hie ha ha stond erbij en keek ernaar

 3. Drechi pa bosnan Tur

  Ik vraag me af of we eigenlijk niet de Nederlandse vlag zouden moeten bezingen, want onder aanvoering van menigeen hier op KKC en de Chupadores van het Kabinet zou dat de ideale oplossing moeten worden.
  “Not on my watch Bitches”. Jullie stuiten gegarandeerd op deze neger!!!!!

 4. Het beste symbool voor Curaçao is een lege mast.

 5. 30 mei zou de vlag halfstok moeten en op 2 juli voor de rest van het jaar opgeborgen moeten worden.
  Op 30 mei kunnen we herdenken dat deze elite aan de macht gekomen is.
  Op 2 Julie kunnen we herdenken dat ze tussen de 25 en 50% van de bevolking hebben laten verhongeren en de complete samenleving leeg gevreten hebben.

 6. Joseph S

  Halfstok zou meer op de plaats zijn in kader van genomen maatregelen sinds 13 maart 2020!

 7. Ook dat nog

  Gevierd………?????
  Wat dan? Nos mes por?? hahaha

 8. Wat valt er te vieren dan: De mislukking van het “Land Curaçao”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *