JM | Lon komt onder voorwaarden vrij

Door Jericette Moniz

Lon Mutueel was een van velen die op 24 juni 2020 tijdens een uit de hand gelopen demonstratie rond Forti is aangehouden.

Shaidrilon ‘Lon’ Mutueel wordt vandaag vervroegd vrijgelaten, maar onder bijzondere voorwaarden; het niet opnieuw plegen van een strafbaar feit en verplicht contact met de reclassering. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De vrijlating betekent nog niet dat hij onschuldig is verklaard. Het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet; de ernstige bezwaren voor de opruiing en openlijk geweldpleging waarvan Lon wordt verdacht, zijn nog aanwezig, vindt het OM, die zegt met de vrijlating van Lon een situatie te willen scheppen waarin enerzijds de rechten van burgers, zoals die van demonstratie, gerespecteerd worden en anderzijds de openbare orde niet door strafbare feiten wordt aangetast.

Lon was een van velen die op 24 juni 2020 tijdens een uit de hand gelopen demonstratie rond Forti is aangehouden. Van de grote groep aangehouden verdachten is voor een twintigtal door de rechter-commissaris beslist dat zij langer in voorarrest blijven.

De rol van iedere verdachte wordt door het OM beoordeeld en daarvan zal afhangen of de inbewaringstelling wordt gevorderd. Die vorderingen worden eveneens deze week behandeld.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

2 Reacties op “JM | Lon komt onder voorwaarden vrij

  1. De miljoenen-erfenis van moeders blijft lang uit. Ik zie het vingertje van dos santos nog, het duurt ‘n paar dagen, want we weten wie het is. De ene blamage na de andere van de fam dos santos. Maar ‘t OM heeft geduld.

  2. Abraham Mossel

    Ik zag hem vanochtend op de tv, ik begrijp nu dat hij is vrij gelaten, je kan duidelijk zien dat hij niet alle hersens in zijn bovenkamer op een rijtje heeft staan, kan hij ook niks aan doen, maar diegene die hem hebben opgenaaid zullen nog wel een poepie te ruiken krijgen van het OM, die hebben geduld genoeg, zie moordzaak Helmin Wiels !!! of niet dan Pik & Amparo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *