28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 11:31

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...

Ingezonden | Curaçao op weg naar een dictatuur?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Twaalf partijen melden zich voor verkiezingen Aruba

Oranjestad - Met het indienen van de kandidatenlijsten hebben twaalf politieke partijen officieel laten weten mee te willen doen aan de Statenverkiezingen van 25 juni. Vanwege corona...

AntilliaansDagblad | Méér ‘gratis’ graven nodig

Willemstad - Doordat er nu meer overledenen zijn als gevolg van corona en er door de crisis meer mensen zijn die geen geld hebben voor een begrafenis...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | CTB: Meer airlines gepland vanaf oktober

ParadiseFM | CTB: Meer airlines gepland vanaf oktober

Paul Pennicook

Paul Pennicook, directeur van de Curaçao Tourist Board, zegt dat er meer airlines gepland staan om in oktober en november weer te gaan vliegen op Curaçao.

Dit is geen garantie, maar Pennicook zegt dat dit tot nu toe wel de planning is. Als dit daadwerkelijk gaat gebeuren verwacht Pennicook ook weer betere toerismecijfers voor Curaçao. Ook zegt de CTB-directeur dat de avondklok juist een uitkomst kan zijn voor hotels, om zo toeristen binnen het hotel entertainment kunnen aanbieden.

Luister hier het hele gesprek met Paul Pennicook bij Nadine terug:

https://paradisefm.cw/wp-content/uploads/2020/09/Paul-Pennicook.wav

 

Bron: ParadiseFM

27 reacties

 1. Arjen Lubach spreekt kabinet toe: ‘Was je handen niet in onschuld’

  Corona is al 7 maanden in het land en nog steeds is het testen niet op orde. Testen is de enige manier om de ziekte in kaart te brengen en dus ook de enige manier om weer een normale maatschappij te krijgen. Waarom lukt het landen om ons heen, zoals Duitsland, wel en ons niet?

  https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&time_continue=16&v=JUx-kdbKQys

  Presentator, theatermaker en schrijver Arjen Lubach is na vijf maanden terug met zijn succesprogramma Zondag met Lubach (ZML). En hoe. Ruim 1,2 miljoen mensen zagen hoe Lubach volgens kijkers ‘Hugo de Jonges laatste stoelpoot doorzaagt’. AD 20 september 2020

 2. @Reminder

  We kunnen op code oranje wachten. Zo lang mensen in de weekends gewoon doorgaan met feesten en muziek wordt er wel ingegrepen. Waar je ook komt in het weekend welke wijk of strand ook het geblèr van muziek en mensen etc blijft doorgaan.
  Helaas denk ik dat iedereen denkt het loopt zo’n vaart niet, totdat alles weer op lockdown gaat.
  Van fase 3 naar fase 4 is maar een kleine stap.

  @Knoek koe we zijn het zeker eens. It’s all just common sense.

 3. @William

  Als het aantal besmettimgen op Curaçao zdoorzet dan worden wij op Code Oranje gezet:

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/07/17/reisadviezen-in-coronatijd-wie-hoe-wat-waar-en-waarom

  TUI zal dan de vluchten naar Curaçso ‘on hold’ zetten.

  TUI fly vliegt niet naar oranje bestemmingen. Van de 120 bestemmingen uit 2019 zijn er op dit moment vijf over:

  Thessaloniki op het Griekse vasteland, het Portugese Faro en Madeira, Bonaire en Curaçao.

  Het aantal vluchten naar Madeira en de twee Caribische eilanden wordt in oktober uitgebreid.

  Bonaire valt nu af….welk land volgt…..?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/20/toerist-vreest-dat-geel-opeens-oranje-wordt-a4012860

 4. @William, we zijn het best eens met elkaar denk ik! Waardes overdragen, waardes die je niet bij de overheid zult vinden…

  Minder stagiaires bij de overheid, meer mensen die obv hun kwaliteiten en niet obv hun loyaliteiten worden gekozen.

  Geen partijvazallen meer bij Selikor, vooral MAN,FOL,PS, waar hele familiestammen tot in de zoveelste graad zijn geplaatsts. Waarschijnlijk kunnen ze tesamen een zinnetje lezen,….

 5. NB
  Knock koe
  Ik vergat te melden eens met je te zijn, maar dan dat verantwoordelijke overheidsdienaren van hun luie vette achterste moeten komen om te handhaven.
  Een ‘echte’ milieupolitie zou oplossend kunnen werken met de bevoegdheid van boetes uitdelen.
  Het is geen politiewerk vind ik die hebben hun handen vol recidivisten steeds maar weet op te pakken die in de cel verzorgd worden a raison van 350 pd op kosten van de belastingbetaler.
  Er zijn veel te weinig agenten, zeker nu er nogal wat zieken zijn. En wijken verstoken zijn van patrouilles.
  Misschien moet Girigorie samen met Rhuggenaath zich daarover buigen.
  De veiligheid van de burger proberen te garanderen!

 6. @Knoek koe, hi
  Het droppen van shit is een wereldwijd probleem daarom heet het ook World Clean up.
  Hoe jammer en misselijk ook als we zeggen ‘la maar’ dan heeft de vervuiler gewonnen en komen we om in de shit.
  Saillant detail dat bv minder vuil is opgehaald tov verleden jaar in Scharloo en de wijken eromheen.
  Gewoon doorgaan met mensen te leren vooral kinderen op school erop wijzen dan komen we al een heel eind. Als je het besef dan niet van huis uit krijgt is het de taak van de school, elke school.
  Er zijn best al een aantal scholen die hier aandacht aan besteden en zelfs bakken hebben staat waar papier flessen en petflessen gedropt moeten worden, kleine filmpjes worden gegeven die de consequenties aangeven wat vervuiling doet me de omgeving .
  Als elke school juist in achteraf wijken dit zoudendien stamp je het begrip er wel bij kinderen in.
  Maar ja, iemand moet beginnen.

 7. @William, Nobel opruimen en clean ups organiseren, dat meen ik oprecht.

  En ik heb goed nieuws voor je: Volgend jaar mag je het weer doen! Op dezelfde plek., waar je nu hebt schoongemaakt, en ligt er nog meer.

  We hebben zoveel baaien, koraal riffen en buurten schoongemaakt….maar ik kan je garanderen. Er zal niets veranderen, en er is ook niets veranderd in al die jaren.

  Als men vanuit de overheid niet met doordacht lik op stuk beleid komt om dit aan te pakken: Gratis landfill, grote vuil containers en kliko bij elk stand.

  Grote container in elke achterstands bario.

  Maar dan ook fikse boetes/ of schoonmaaktaakstraffen , een uur voor elke gulden boete.., indien je dan nog een fles uit het raam slingert.

  Anders gaat er niets veranderen.
  Je hebt het over community unity, nobel, en wie juigt dat niet toe?

  Maar zolang de toon aan de top (Selikor) )visie-en beleidloos en averechts (o.a. betalen voor vuilstorten)is, en deze gedachtes van een schoon Curaçao niet naar beneden doordringen via het schoolsysteem, zal er niets veranderen…..

  Hoeveel betalen we aan directeuren en hoofden van Selikor…? We weten allemaal dat dat tussen de 30 tot 50K per maand is…

  En wat is hun tegenprestatie? Dat je elk jaar weer duizenden zakken vuilnis uit de bushes mag plukken,

 8. @knoek Koe
  Heb je toevallig zaterdag meegeholpen het eiland schoon te maken?
  Alleen in Oost hebben we tonnen vuil en afval kunnen verwijderen, veel buurtbewoners uit de wijken Roou Santu Fuik Beurs Montana etc zowel wit als zwart hebben meegeholpen. Het was geweldig en bleek/ blijkt dat veel mensen zich aan de troep ergeren die vooral door een groep die het niet zo nauw met het milieu nemen zich hieraan ergert.
  Dat heet community unity.

 9. Hier kan ik me vreselijk kwaad over maken, deze man weet als geen ander dat op dit moment geen deviezen binnenkomt maar toch is hij niet bereidt om een deel van zijn salaris vrijwillig in te leveren.

  Het blijft een vreemde gewaarwording, overal op het eiland zijn er initiatieven door blanken om te helpen met voedselvoorziening terwijl de zwarten inclusief het kabinet alleen aan hun eigen portemenee denken.

  Ik moet het toegeven, ik weet het niet meer, zijn zwarten nou walgelijke wezens of zijn het alleen deze zwarten?

 10. @ Nederland @ schrijft, ik volg bla bla…! .Mijn vraag aan @[email protected] hoe lang geniet u al van de heerlijke zon op dit heerlijke eiland?, die elke dag weer voor niks nada nopes op gaat. Tip voor U, maak je niet druk over dit stuk tuig wat in de regering zit, welke partij je ook ziet het is allemaal 1e klas bagger wat je ziet en hoort. over een tijdje is het finieto over en uit uit met curacrim.

 11. 40K per maand @Eric Lapas? Om congressen en recepties af te lopen?
  CHEEEEEEE….kom gauw!!
  Eiland is nog te smerig voor de varkens om rond te lopen…wat foen die lui daar bij CHATA CTB?

  De doorsnee Curaçaose publieke bestuurder (uitzonderingen daargelaten) brouwt er niet veel van organisatorisch en creatief zijn ze ook niet.
  Maar wel 40K pm (Als het waar is)

  Mij is het allang duidelijk: De gemiddelde publieke bestuurder is een grote graaier die alleen maar aan zichzelf denkt…en er ook nog een potje van maakt. Ik denk dat niemand er iets van merkt als deze figuur/ functie er niet is.. ja 40K extra houden we over…

  En voordat iemand begint te roepen dat ik een vliegtuig moet pakken naar een continent, het volgende: Nadat jij jouw vliegtuig naar jouw continent van jouw voorouders hebt gepakt! Danki, di nada!! goed voorbeeld doet volgen!

 12. Deze man lach ons niet toe maar lach ons uit. Het maakt hem geen malle moer uit of het toerisme op haar gat ligt of niet, hij krijgt zijn 40K elke maand bijgescrheven.

  Het is toch apart dat Steven Martina niet een soort prestatie contract met de man heeft afgesproken. Blijkaar dacht Steven Martina, het is niet zijn geld.

 13. Ik volg dit forum nu een tijdje en zal dat ook nog wel een tijdje blijven doen. Maar met alles wat ik lees over de situatie op de eilanden en met name over de bestuurders kan ik maar 1 ding zeggen:

  ben zo langzamerhand klaar met die eilanden. Ministers-president zijn eigenlijk burgemeesters van kleine gemeenten en moeten praten met Den Haag en grote bedrijven. Daar komt bij dat er een zweem van eigen belang om hen heen hangt…..

  kan volgens mij nooit goed komen. Ook niet met CHE. Die gaat men tegenwerken. Wat er op Aruba gebeurt met die leningen is gewoon bijna crimineel. Triest voor de burgers van de eilandjes……

 14. Meestal komt dit ook met een stoelgarantie…hoeveel gaat dit circus de belastingbetaler kosten? En wat zijn de voorwaarden om toegelaten te worden tot Cur? PCR test? Allemaal vage begrippen.

 15. Is dit ook niet het clubje die Ajax met miljoenen sponsort met onze belastingcenten cq de ontwikkelingshulp van Nederland ??
  Ik heb begrepen dat ze 35 mio. per jaar krijgen om vakantiegangers te tellen en onzin uit te kramen dus en beetje zinloze sponsoring kan er ook wel bij.
  We kunnen aan hun geestelijke vermogen twijfelen maar ze zijn in ieder geval slimmer dan onze regering die dit faciliteert.

 16. Dit krijg je als je zonder meetbare en kwantificeerbare prestatienormen visie en doelstellingen werkt: De figuren die nu onze staats NV’s en overige semi overheids instellingen runnen.

  Er is er geen één die er geen potje van maakt, of het alleen afkan…, (CBCS, Polis , OM, HOF, Arrestatieteam, Belastingdienst, HNO)

  Of de boel volledig naar de afgrond helpt, GIRO , ALM, INSEL AIR, UTS, PSB…

 17. De overheid en het managen van processen, waaronder o.a. COVID , je kunt geen slechtere procesmanager hebben dan de overheid wat dat betreft…

  Overheid op Curaçao, met excuses aan alle ambtenaren die zich echt wel inzetten, is een traag, log, en arrogant apparaat van gezagsdragers, dat het woord “Service” en “dienstbaarheid” nog niet in haar vakjargon heeft opgenomen,

 18. Ik krijg steeds meer de indruk dat directeur zijn van zo’n tent vooral betekent: Elke maand je salaris betaald krijgen, maar geen prestatie- of verantwoordingsplicht hebben.

  Met zo’n instelling zal dit eiland nooit vooruitkomen…

 19. “Dit is geen garantie, maar Pennicook zegt dat dit tot nu toe wel de planning is.”
  die meneer heeft een fijne functie: allemaal goed weer berichten afgeven zonder enige zekerheid. Het lijkt wel of de bestuurders functie in de toeristen industrie door randdebielen worden vervuld

 20. Positief ingesteld figuur, lol.
  Hij krijgt z’n pingels wel netjes iedere maand gestort. Veel ambtenaren moeten de komende tijd maar afwachten. Ook de voedselpakketten raken op.
  NL is in ‘onderhandeling’.

 21. Zelfde geval als Mercera alleen een nog hoger salaris betaald van NOW gelden.PennyCrook.Weg ermee. Die CTB en Chata produceren niks, zijn niks. Het zijn gewoon vehikels om geld te geven aan hun mafia vrienden.

 22. Meer airlines naar Curacao terwijl er minder toeristen zijn? Pennicook lijkt hetzelfde niveau van visie en niveau te hebben als miles mercera

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties