ParadiseFM | Commotie over vaccinatie op Curaçao

Volgens de GMN minister heerst op het eiland veel angst voor de vaccinatie. | Antilliaans Dagblad

Curaçao wil woensdag 24 februari beginnen met het vaccineren van de bevolking tegen corona. Dat heeft de regering donderdag bekend gemaakt.

Tegelijkertijd is er bij de regering angst over het aantal mensen dat zich daadwerkelijk wil laten vaccineren. Amparo dos Santos, leider van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur, raadde deze week de bevolking aan om zich niet te laten vaccineren. Volgens de partijleider is het beter om water met citroen te drinken en asprine te slikken.

Minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito noemde die oproep donderdag ‘erg onverantwoord’.  Volgens haar wil Curaçao wil juist een zo groot mogelijk aantal burgers vaccineren.

Zoals bekend wordt er begonnen met 60-ers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector. Op het eiland heerst volgens de minister veel angst voor de vaccinatie. Jesus-Leito wil de komende tijd door voorlichting die angst wegnemen.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Commotie over vaccinatie op Curaçao

 1. Curacao revisited

  Kan deze minister zich niet beter bezig houden met hellingsbanen ipv vaccinatie?

 2. @Joep: my idea.
  Drink more awa lamunchi

 3. Laat iedereen maar wegblijven, ben ik eerder aan de beurt.

 4. Piet Heniger

  Als er 18.000 mensen vrijwel tegelijk naar 9345 gaan bellen heb je een probleem. De 25 personen die de registratie doen kunnen 12 personen per uur helpen. Per dag kunnen ze dus ruim 3500 personen registreren.
  Voor dat het prikken op 24 februari begint kan dus iedereen geregistreerd zijn. Waar maken we ons druk over?
  De informatie vooraf was slecht. Oorzaak Leito die pas gisteren ging praten. Veel te laat. Ze denkt dat ze Jesus is, dat is niet zo dat is haar betere helft.

 5. Daarom zijn ook al de lijnen overbelast.
  Het aanmelden is hiermee een groot probleem geworden, @Robert.

 6. 50% niet, echt waar? Grappig. 95% gaat wel, want een YdK rent al naar de dokter omdat hij “verkoud” is en daar misschien wel eens dood aan zou kunnen gaan.

  De burgers zijn “bang” voor het corrupte overheidsapparaat en terecht.

 7. De Rechtsstaat

  Deze vrouw stond naast chef communicatie van het kabinet toen werd bekend gemaakt dat het willen/niet willen laten inenten ca. 50/50 is.

  Daar moet deze minister zich druk om maken ipv de gemiddelde lokale dorpsgek.

 8. Angst is een slechte raadgever. Het ontkennen van wetenschap onverstandig en bijna ridicuul (beter over laten aan twijfelachtige figuren zoals Trump, dos Santos en Bolsonaro?). Ik kan mij niet voorstellen dat de ‘gemiddelde’ Curaçaoenaar bang is voor een simpel vaccin. OK, op een paar angsthazen enz. na dan. Maar dat is in elke community zo. Mocht het wél zo zijn dan is dat een schande voor ons Land en komen wij op de kaart te staan als lafhartige Caribische slappe watjes. Zover zal het hopelijk niet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *