30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:49

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Commotie over vaccinatie op Curaçao

Volgens de GMN minister heerst op het eiland veel angst voor de vaccinatie. | Antilliaans Dagblad

Curaçao wil woensdag 24 februari beginnen met het vaccineren van de bevolking tegen corona. Dat heeft de regering donderdag bekend gemaakt.

Tegelijkertijd is er bij de regering angst over het aantal mensen dat zich daadwerkelijk wil laten vaccineren. Amparo dos Santos, leider van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur, raadde deze week de bevolking aan om zich niet te laten vaccineren. Volgens de partijleider is het beter om water met citroen te drinken en asprine te slikken.

Minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito noemde die oproep donderdag ‘erg onverantwoord’.  Volgens haar wil Curaçao wil juist een zo groot mogelijk aantal burgers vaccineren.

- Advertentie -

Zoals bekend wordt er begonnen met 60-ers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector. Op het eiland heerst volgens de minister veel angst voor de vaccinatie. Jesus-Leito wil de komende tijd door voorlichting die angst wegnemen.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Als er 18.000 mensen vrijwel tegelijk naar 9345 gaan bellen heb je een probleem. De 25 personen die de registratie doen kunnen 12 personen per uur helpen. Per dag kunnen ze dus ruim 3500 personen registreren.
  Voor dat het prikken op 24 februari begint kan dus iedereen geregistreerd zijn. Waar maken we ons druk over?
  De informatie vooraf was slecht. Oorzaak Leito die pas gisteren ging praten. Veel te laat. Ze denkt dat ze Jesus is, dat is niet zo dat is haar betere helft.

 2. 50% niet, echt waar? Grappig. 95% gaat wel, want een YdK rent al naar de dokter omdat hij “verkoud” is en daar misschien wel eens dood aan zou kunnen gaan.

  De burgers zijn “bang” voor het corrupte overheidsapparaat en terecht.

 3. Deze vrouw stond naast chef communicatie van het kabinet toen werd bekend gemaakt dat het willen/niet willen laten inenten ca. 50/50 is.

  Daar moet deze minister zich druk om maken ipv de gemiddelde lokale dorpsgek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -