ParadiseFM | Chong bij debuut voor Club Brugge direct trefzeker

De Curaçaoënaar speelt sinds deze week in België, nadat hij in het afgelopen jaar was verhuurd aan de Duitse voetbalclub Werder Bremen.

De Curaçaose voetballer Tahith Chong heeft woensdag bij zijn debuut voor Club Brugge direct een doelpunt gemaakt.

De van Manchester United gehuurde aanvaller deed dat in de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel, dat uitkomt in de tweede amateurklasse: 6-1. De 21-jarige Chong nam de vijfde treffer voor zijn rekening.

De Curaçaoënaar speelt sinds deze week in België, nadat hij in het afgelopen jaar was verhuurd aan de Duitse voetbalclub Werder Bremen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Chong bij debuut voor Club Brugge direct trefzeker

 1. Moet Curaçao niet de sponsoring van Ajax terug trekken? Het zijn een stelletje criminelen daar bij Ajax, drugsgebruik Onana, messentrekkers, Quincy Promes. Daar kunnen wij de goede naam van Curaçao toch niet mee associëren.

 2. Het is toch apart dat veel jongere spelers die op jonge leeftijd bij Engelse clubs gescout zijn niet tot het eerste elftal hebben gehaald.

  Bij de meeste Engelse clubs hebben ze iets van laten we alle oesters uit de zee vissen en hopen dat een parel tussen zit. Helaas worden spelers als ze niet die ene parel blijken te zijn niet naar een andere club begeleidt.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @ Brian: In ieder geval gaat het nu met Chong nu beter dan dat het met Onana gaat. Hij kan tenminste nog spelen……. En die Onana speelt toch wel bij een topclub hoor. Vreemd… Heel vreemd. En diezelfde topclub heeft ook een steekje laten vallen met Haller…. Vreemd, heel vreemd..

 4. Nee, we wachten op wat coach Drechi ervan vindt.

  Gaat namelijk erg goed met de carriere van Chong.

 5. Drechi pa bosnan Tur

  Goh…
  In plaats van Hiddink, had de voetbalbond er goed aan gedaan om ECHTE grootheden zoals een Erica of Brian aan het hoofd van niet alleen Curacaose, maar ook het Nederlandse elftal naar de voetbalglorie te stellen.
  Wat een grenzeloze kennis hebben deze dames toch… Niet alleen van voetballen hoor, maar alles wat maar voorbij kan komen. Omnipotente heresens. Premiers misschien?

 6. Bij de Nederlandse topclubs verdienen de top jeugdspelers ook aardig. En je ziet na een paar jaar kan je een grote transfer maken naar een topclub en ben jij en je familie financieel onafhankelijk.
  De jongens die te snel naar een topclub gaan hebben hun kansen verspeeld en spelen nu in België en landen als Bulgarije.

 7. Nou eindelijk mag Tahith Chong weer een keer scoren al was het tegen een amateur club. Blijkbaar zit toch niet de grote voetballer in Tahith Chong die iedereen ooit gedacht heeft.

  Er valt niemand iets kwalijk te nemen als Tahith Chong een middelmatige voetballer blijkt te zijn en toch niet de Barcelona of Manchester United speler die iedereen oorspronkelijk in zag blijkt te zijn.

  Helaas speelt ook hier komaf een belangrijke rol, we zagen het bij blanke spelers als Frankie de Jong en Matthijs de Ligt die van rijke komaf zijn, die hadden alle tijd om bij Ajax te rijpen voordat ze de stap naar een miljoenen club hebben gemaakt.

  Een andere speler die het zelfde is overkomen is, Juan Familia Castillo die op 16 jarige leeftijd al naar Chelsea is gegaan en nu degradatie voetbal bij FC Den Haag speelt.

  Het is volkomen te begrijpen, de ouders hebben armoede gekend en willen zo snel mogelijk cashen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *