ParadiseFM | CBCS waarschuwt voor online kansspellen

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten raadt mensen hun gezond verstand te blijven gebruiken en niet te trappen in al te mooie voorspellingen.

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten waarschuwt de bevolking niet te trappen in zogenaamde piramidespellen om snel geld te verdienen.

In de lastige economische tijd steken zogenaamde kansspellen de kop op, zo stelt de bank.

De bank raadt mensen hun gezond verstand te blijven gebruiken en niet te trappen in al te mooie voorspellingen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | CBCS waarschuwt voor online kansspellen

 1. Sate Batata

  @roberto

  Vanuit mijn ‘Wachtoren’ lees ik uw bijdrage! Elke keer weer.

 2. Grappig dat de Centrale Bank ons waarschuwt voor deelname aan piramide spelen, terwijl ze zelf het meest lucratieve piramide spel van Curacao aanbieden.

  Want aan de top van de piramide van CBCS is het gigantisch verdienen. Of niet, Emsley Tromp (1.8 miljoen per jaar)?

  Of niet, Zus de Lannooy? Benoemd zonder vacature en zonder sollicitaiteprocedure door haar neef tiran Tromp in een niet bestaande functie en met meteen na aanstelling een 2 jaar durende vakantie in Nederland met behoud van salaris.

  Zeer lucratief pyramidespel, of niet, Chos ‘De Heeren’ Romero?

 3. …..”De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten waarschuwt de bevolking niet te trappen in zogenaamde piramidespellen om snel geld te verdienen”….

  De top van de CBCS neemt zelf deel aan een heel lucratief pramidespel……

 4. Bij veel vormen van oplichting gaat het om een belofte van “onrealistisch” hoge winsten uit investeringen. Een veel voorkomende truc om zogenaamd snel rijk te worden is het piramidespel zoals hierboven vermeld. Hoewel deze vorm van bedrog/oplichterij veel variaties kent, is de opzet meestal dat investeerders weer andere investeerders aantrekken en daarvoor provisie krijgen. (Kettingbrieven werken op dezelfde manier). Want er wordt gevraagd geld te sturen naar mensen die boven aan een lijst staan. Men verzekert dat jij grote sommen geld zal ontvangen zal worden als jouw naam bovenaan komt te staan. NO BABY. Kijk, piramidespelen storten altijd in omdat het onmogelijk is steeds nieuwe deelnemers te blijven aantrekken. Reken maar na mensen: Als vijf mensen bijvoorbeeld aan een piramide beginnen en ze elk vijf mensen aantrekken, brengt dat het aantal nieuwe deelnemers op 25. Als ook die er elk vijf aantrekken, komen er nog eens 125 bij. Tegen de tijd dat de negende ronde wordt bereikt, zijn er bijna twee miljoen mensen die meer dan negen miljoen anderen zouden moeten aantrekken. YEAH. Degenen die piramidespelen organiseren dus, weten heel goed dat er een verzadigingspunt is. Wanneer ze vermoeden dat dat punt bijna bereikt is, nemen ze het geld en gaan ervandoor. Bye bye. De speler is dan waarschijnlijk zijn geld kwijt, en de mensen die hij heeft aangetrokken zullen nu proberen hun geld van hem terug te krijgen. Vergeet ook niet dat als jij in een piramidespel geld wilt krijgen, iemand anders geld moet verliezen………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *