26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

ParadiseFM | CBCS treft voorbereidingen voor andere munteenheid

Knops heeft ook een onderzoek van het IMF aangekondigd waarin ook de mogelijkheden van het invoeren van de dollar worden onderzocht | Antilliaans Dagblad

De regeringen van Curaçao en Sint Maarten hebben CBCS verzocht voorbereidingen te treffen voor de invoering van een Caribische gulden als vervanging voor de Nederlandse-Antilliaanse gulden.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. Staatssecretaris Raymond Knops heeft ook een onderzoek van het IMF aangekondigd waarin ook de mogelijkheden van het invoeren van de dollar worden onderzocht.

Deze aanbevelingen zullen doorslaggevend worden in de definitieve beslissing voor de munteenheid van beide eilanden.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

9 reacties

 1. …”Er zal dus wel een of andere stiekeme geldstroom mee gemoeid zijn naar de zakken van die overheidsparasieten”…..

  Die schijn wekken ze wel steeds meer! @Roy.
  Als een Minister erg enthousiast is over een project, is het waarschijnlijk omdat hij/zij of de familie er lekker aan verdient.

  Zie alle kapotgereden kunatstof drempels, op wegen vol gaten…smerige nepotisme,
  deze regering ook.

 2. En wat gebeurt er als china de stekker uit de dollar trekt? Gewoon als reactie op alle anti-china maatregelen. En als ze bovendien stoppen met het aanbieden de US staatsschuld op te kopen?
  De USA is een land met een waterhoofd, een staatsschuld die nooit meer afgelost kan worden,…., tenzij je de dollar opheft.
  Erg gevaarlijk om daarin te vertrouwen. Er zal dus wel een of andere stiekeme geldstroom mee gemoeid zijn naar de zakken van die overheidsparasieten.

 3. Onze regering is zoals altijd al “Out Of Touch” met de rest van de wereld. He Dollar(fiat) experiment is nu 50 jaar oud. Het Dollar printing out of nothing Debt Based System. Printer Go BRrrrrrr… Veel landen zijn al gestopt met het bezitten van de Dollar. De dollar is zo goed als dood, zeker nu met de Corona. Beste voor Curacao is, stem op mensen die in Touch zijn met de rest van de wereld. Vooral de Finance minister. Waarom koopt Curacao geen Bitcoin groot in? Bitcoin is komen bestaan door falen van de Dollar! Met een Dollar zo als dood beste is onze eigen munt of iets nieuws fiat and digital dat vast staat aan de meest stabiele munt en makkelijk overstapt van de ene meest stabiel munt naar een andere. Beste is Dump alle fiat en koop Bitcoin, net als wat overal ter wereld aan het gebeuren is.

  @Ische: graag onder één naam posten. Ik heb er Ische van gemaakt. Dus geen Isch, Ma*****.***.W*******n meer.

  Commentpolis

 4. Worden we er beter van?

  Stel je verdient 2000 duizend gulden. Koers 1.80 op 1 dollar. Dan ga je hierna precies 1111 dollar verdienen.

  Je huur was 400 gulden per maand. Dat zal hier na 400 dollar worden.
  Boodschappen was je kwijt 200 gulden per maand. Zal hierna 200 dollar worden.
  Mocht iemand het toch proberen iets af te ronden dan flinkt naar boven.

  Dus nee, WE worden er niet beter van. De elite en wat munthandelaren wel.

 5. En wat is de toegevoegde waarde van een nieuwe munteenheid?
  Worden we er beter van?
  Of is dit Weer een staaltje symboolpolitiek?
  Het enige waar onze bestuurders echt goed in zij.
  Andermens geld verkwisten of in eigen zakken steken.

 6. Dit is een beslissing dat zou moeten worden goedgekeurd door middels van een referendum. Invoering van de Euro was al een farce. En ook dollarisatie in landen in de regio is geen succes gebleken.
  Ga maar voor de grap kijken wat de prijzen zijn op Bonaire.

 7. Ja, laten we lekker op de dollar overstappen, dan hebben we tenminste ieder jaar een mega inflatie. Want het mag toch hopelijk wel duidelijk zijn dat wat nu nog 1 NAF kost straks geen 0.67 USD zal zijn. Dat wordt al snel 0,70 en snel daarna 0,75 USD en meer.
  Zo zitten we dan met een groep inwoners, die nu al geen geld hebben, maar straks nog dieper in de afgrond worden geduwd.

  Exact hetzelfde scenario hebben we gezien bij Bonaire toen zij overstapten op de USD en in de EU toen men overging op de Euro.

  Leert men dan nooit van de fouten, welke gemaakt zijn in het verleden ?

 8. Wederom een voorbeeld van beslissingen die ingaan tegen de afspraken in het landenpakket. Dollarisatie zou worden onderzocht. Waarom dan opdracht geven om voorbereidingen te treffen voor de invoering van de Caribische gulden? Verkwisting van gemeenschapsgeld. Wacht eerst de resultaten van het onderzoek af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -