ParadiseFM | CASHA luidt de noodklok

Maar ook het inreis verbod vanuit andere landen, reisschaamte, reisangst en het advies om bij terugkomst in quarantaine te gaan doen besluiten vakanties te annuleren | ANP

CASHA, de belangenvereniging van ondernemers in de toeristische sector, heeft dit weekend de noodklok geluid.

Dat gebeurde bij de presentatie van de de bezettingcijfers van december 2020. De bezetting van de maand december bedraagt 24%, dit is maar liefst 4,2% minder dan in november 2020.

Volgens de organisatie zijn de vooruitzichten ook heel slecht. CASHA benadrukt dat de reserves bij veel ondernemers op zijn.

Het aantal annuleringen is dramatisch, veel accommodaties geven aan tot 100% annuleringen voor de maand januari te hebben ontvangen. De voornaamste reden tot annuleren is de code oranje die Nederland aan Curacao heeft gegeven.

Maar ook het inreis verbod vanuit andere landen, reisschaamte, reisangst en het advies om bij terugkomst in quarantaine te gaan doen onze gasten besluiten om hun vakantie te annuleren, zo meldt CASHA.

Verder worden als redenen voor annulering de beperkingen genoemd die door de regering zijn opgelegd. Zoals de avondklok, vroege sluitingstijden voor restaurants en het alcoholverbod. Toeristen vinden dit veelal geen basis voor een onbezorgde vakantie, zo meldt de organisatie.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | CASHA luidt de noodklok

  1. Een grotere reden voor de toerist om niet te komen is het met zwerfvuil bezaaide eiland, “opgelicht” met blackouts, brokken asfalt om de wegkraters, schitterend langs met onkruid en smerigheid begroeide bermen, en een uit de jaren 20 daterende gifrokende schroothoop van een door piraten bestuurde raffinaderij.

  2. Mischien begint het bij de toeristen door te dringen dat we op het punt staan een van de meest vervuilende raffinaderijen ter wereld op te starten.
    Helpt ook niet echt nu er wereldwijd veel aandacht is voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *