ParadiseFM | Blokhuis: coronasituatie Caribische eilanden stabiel

Staatssecretaris Paul Blokhuis

Op de Caribische eilanden binnen het koninkrijk is de coronasituatie inmiddels stabiel. Dat schrijft de Nederlandse staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Rond de feestdagen ging het nog slecht op onder meer Curaçao en Bonaire, maar na scherpe maatregelen daalde het aantal ziekenhuisopnamen daar sterk. Op Curaçao zijn de maatregelen inmiddels weer iets versoepeld, schrijft Blokhuis.

Op alle eilanden gelden coronamaatregelen, waaronder een avondklok op Curaçao en Aruba. Vanaf half februari wil men er starten met vaccineren. Economisch wordt het gebied hard geraakt.

De eilanden zijn in grote mate afhankelijk van toerisme. Curaçao, Aruba en Sint-Maarten krijgen voor honderden miljoenen aan overheidssteun, in ruil voor strenge hervormingen. Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn bijzondere gemeentes en kunnen aanspraak maken op vergelijkbare regelingen die ook in Europees Nederland gelden.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Blokhuis: coronasituatie Caribische eilanden stabiel

 1. Nederland wil de Ned Antillen voor juni volledig vacineren terwijl ze zelf een groot tekort hebben.
  Wat zal onze vriend Drechi daar van vinden?

 2. Aruba heeft vele duizenden Amerikanen toegelaten. Veel Britten reizen naar de USA, direct dan wel via andere landen en brengen zo hun eigen ‘BREXIT’ variant mee. [Na de pandemie zullen ze er zelfs trots op zijn een eigen mutatie van het Covid-virus te hebben gehad. Lekker Puh EU!]

  De USA staat nog steeds in de top met de meeste besmettingen per 1 miljoen inwoners. Verder is de controle op een goede PCR test (negatief en nog steeds geldig) bij reizigers die vanuit de VS naar elders [dus ook Aruba] vertrekken, ronduit ‘lousy’ te noemen. Daarom heeft ook Aruba last van de Brexit.

 3. NL zit nog met een groot probleem vwb de Britse variant om can de 2 andere even niet te spreken .
  Het is zaak dat die hier wegblijf dus het ‘promoten’ nog maar even achterwege laten.
  Zeker nu de ‘variant’ ook al op Aruba is.

 4. @Nederland en toeristenbureau Curacao.
  Dus snel Curacao als veilige haven promoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *