ParadiseFM | Bevolking blij met open grenzen

Op Curaçao waren er dinsdag 292 actieve besmettingen en liggen er vier mensen in het ziekenhuis | Antilliaans Dagblad

Op Curaçao en Aruba is door veel mensen verheugd gereageerd dat er vanaf aanstaande vrijdag zonder restricties kan worden gereisd tussen de twee landen. Dat besluit werd dinsdag op de eilanden bekend gemaakt.

Op 4 augustus gaf Curaçao nog een negatief reisadvies af voor Aruba. Volgens de Curaçaose epidemioloog Izzy Gerstenbluth is er nu echter geen sprake meer van een groot risico. Momenteel is er volgens hem sprake van een vergelijkbaar aantal besmettingen op de twee eilanden. Er is volgens Gerstenbluth niet langer sprake van een groot besmettingsgevaar.

Op Curaçao waren er dinsdag 292 actieve besmettingen en liggen er vier mensen in het ziekenhuis. Op Aruba waren er dinsdag 256 actieve besmettingen. Het aantal doden als gevolg van corona besmettingen wel erg verschillend.

Curaçao kent één dode, een Nederlandse toerist overleed in maart in het ziekenhuis. Op Aruba zijn 34 mensen overleden als gevolg van het coronavirus.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Bevolking blij met open grenzen

 1. We hebben het hier dacht ik niet over Aruba, maar Curaçao.
  Kan me vergissen natuurlijk-:)

 2. @william, kom daar eigenlijk nooit. Dat zijn aso’s dan, ze moeten zelf maar eens slachtoffer worden en denken ook helemaal niet aan ‘t vitale personeel dan.

 3. @ Joep Meloen

  Het waren niet de toeristen, maar nota bene geïmporteerde bartenders die blijkbaar door de zogeheten 100 procent controle waren geglipt en dagenlang vrijuit liepen en drankjes maakten voor de jonge fine fleur van het eiland.

  Uit Blog Den Cayente
  Link: https://www.dencayente.com/post/schokgolf

 4. @kaat
  Kom gerust kijken bij Papagayo/JT dan zie je onder toeristen wat afstand betekent.
  Mondkapjes vd T?
  Niet dus.

 5. “Bevolking blij’.
  Is er onderzoek geweest? Hebben we statistieken? Ik betwijfel het.
  Besmettingen komen niet zo maar uit de lucht vallen,.
  It’s economy, stupid. Daarna de gezondheid van de bevolking.

 6. Joep Meloen

  In Nederland hebben ze spijt van alle versoepelingen en gaan ze langzaam maar zeker weer naar een lock down.
  De huidige coronagolf op Curacao hebben we te danken aan de open grenzen met Aruba, daar wilden ze de Amerikaanse toeristen niet testen met als gevolg dat de corona naar Curacao werd gebracht.
  Nu gooien we weer de grenzen open en wederom zonder testen. Wat is er nu zo moeilijk aan het eisen van een PCR test ? Dan voorkomen we in ieder geval de import van corona, we hebben namelijk al genoeg aan de eigen gevallen.

 7. Zeker blij, het is momenteel ‘n dooie boel. En al die arme ondernemers zonder klanten, moet gewoon kunnen met afstand houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *